Politika

Demokrate neće postaviti pitanje Abazoviću: Za nas je on bivši premijer

Demokrate

Klub poslanika Demokrata na sjednici Skupštine Crne Gore posvećenoj premijerskom satu i poslaničkim pitanjima u vezi sa određenom temom neće postaviti premijersko pitanje Dritanu Abazoviću, imajući u vidu da je, kako su naveli, nelegitimna 43. Vlada Crne Gore izgubila parlamentarnu većinu, da se već sada nalazi u tehničkom mandatu, te da je Dritan Abazović za njih bivši premijer.

“Demokrate posebno imaju u vidu činjenicu da je gospodin Abazović pozitivno odgovorio na naš zahtjev da, nakon deblokade pravosuđa podnese ostavku, kako bi se politička i insitucionalna kriza riješila na nekoliko Ustavom definisanih demokratskih načina, koji uključuju i mogućnost skraćenja mandata Skupštini Crne Gore i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora”, ističu u partiji Alekse Bečića.

Demokrate navode da je 43. Vlada Crne Gore formirana suprotno demokratskim principima, prekrajanjem izborne volje građana, da je vodila revanšističku politiku prema svim predstavnicima političkih subjekata koji nijesu glasali za nju ili koji sa partijama konstituentima nijesu imali zakulisne i štetne političke dogovore, da su oba idejna koncepta 42. i 43. Vlade, čiji je tvorac Dritan Abazović propala, te da gotovo svi politički subjekti imaju apsolutno nepovjereje u Dritana Abazovića, koji o sebi uvijek govori u trećem licu i samog sebe naziva premijerom, što je neviđen slučaj u zemlji i regionu.

“Iz svih navedenih razloga Demokrate su odlučile da nelegitimnom i sada već bivšem premijeru ne daju na značaju do okončanja nelegitimne 43. Vlade Crne Gore, u političkom postupku koji je već započet. Ovim su se obestinile sve naše tvrdnje da će ovo biti Vlada sa najkraćim mandatom u istoriji Crne Gore”, zaključuju Demokrate.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bodin
Gost
Bodin

Demomrate vi nemate pojma o nicemu. Ova lada ce vam trajati do 2024. Ko vam vodi politiku bolje ga odma penzionisite.

Pedja
Gost
Pedja

Placi brezo bjela, otisla je fotelja, nije rekla zbogom😂😂 placite kmecite “pomiritelji”.

cetinje
Gost
cetinje

E dobro su rekli za demokrate Ni vino ni voda,a u skupstinu bi podrzali Abazovica i URU,da ne govorim o cetnickim partijama DF i SNP

Vesko
Gost
Vesko

I vi i on ste bivši.Ajde ćerajte popovi

Buraz
Gost
Buraz

Demokrate ispadose viši crnogorci od Dritona

File
Gost
File

Mrtva trka ko je veći poltron AV & sekte.

Mins
Gost
Mins

Oladili ste se posle najave kompromisa izmedju Mila i Dritana,ispali ste iz igre.

Sakikavasaki
Gost
Sakikavasaki

Koliko je sutra ce biti da to oni nisu rekli ili da su rekli ali da su ih krivo interpretirali…. A vucite se tamo … znamo svi u CG ko su demokrate sa sve foteljom od Ljalja.Evo da sacekamo Jo’s dva dana do nove objave…Zdravo bili pa vidjeli.

Beharovic serif
Gost
Beharovic serif

Sto se demokrata tice losa partija bez ikakvog p’ana program a ?

Send this to a friend