Politika

Demokrate: Nema nikakve dileme da je Ratko Mladić ratni zločinac

Demokrate

Nema nikakve dileme da je Ratko Mladić ratni zločinac i, dok su tu Demokrate, nikad i niko neće podržati namjeru da se donese odluka da se bilo koja ulica dodijeli bilo kom ratnom zločincu, poručili su u toj partiji, reagujući na izjave poslanika Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića.

<<<BS: Zbog skandalozne odluke o davanju imena ulice presuđenom ratnom zločincu srami se cijela Crna Gora – CdM>>>

Takvih odluka, kako su poručili, nema tamo gdje pri njihovom donošenju učestvuju predstavnici Demokrata.

“Utoliko su nerazumljvije ni na čemu zasnovane optužbe poslanika Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića na račun Demokratske Crne Gore. Nije mu prvi put da nam stavi na teret nešto što se nije ni dogodilo. Zašto to čini, nije nam poznato, ali ako sa tom praksom nastavi, odgovorićemo na način koji neutemeljene optužbe i zaslužuju. Sada samo ističemo da je sve što u svojoj izjavi tvrdi o Demokratama do besmisla netačno”, poručile su Demokrate.

Navode da u pitanjima Ibrahimovića, kao i za tvrdnje koje iznosi, može stajati samo podla namjera da se, kako ukazuju, za dnevnopolitičke potrebe Demokrate pokušaju uvući u nacionalističke igranke.

“Koje Ibrahimović, zajedno sa svojim partnerima, igra već nekoliko decenija. Mnogo je dokaza za to, a dovoljno je podsjetiti na samo jedan: gospodin Ibrahimović se nikada nije izjasnio da li su heroji ili zločinci oni sa kojima je Bošnjačka stranka dugo bila u koaliciji, koji su podstrekivali na rat i, vrlo otvoreno, tokom samog rata, sarađivali i sa samim Mladićem. Trgovci nacionalnim osjećanjima građana među kojima je, očigledno, i Ervin Ibrahimović, ne libe se da bilo kom oko sebe zakače etiketu ne bi li ubrali koji politički poen”, rekli su u Demokratama.

Kako ocjenjuju, aktuelizovanje ratnih tema i onih koji te teme personifikuju, ma ko to bio, mora naići na oštar otpor svih, i građana Berana i Crne Gore, na otpor svakoga kome je stalo do mira i stabilnosti, kao i do izgradnje modernog i multinacionalnog društva koje počiva na temeljima evropskih vrijednosti.

“Ne treba potrošiti mnogo riječi da bi se dokazalo da gospodin Ibrahimović u takve ne spada. Ulice u Beranama i drugim gradovima Crne Gore, što se Demokrata tiče, mogu da nose nazive samo po onim ličnostima koje su prihvatljive za sve narode koji u Crnoj Gori žive jer osjećanja građana Crne Gore niko ne smije da vrijeđa”, rekle su Demokrate.

Prema njihovim riječima, oni koji potenciraju i plasiraju teme koje izazivaju podjele i neprijatnost kod bilo koje nacionalne zajednice u Beranama i Crnoj Gori, to ne rade za dobrobit i unaprjeđenje građanske, ni proevropske Crne Gore, već iz sitnih političkih kalkulacija koje nikome dobro ne donose.

“Vrijeme je da jednom za svagda stavimo pečat na podjele i jeftino igranje sa emocijama građana. Poslati sve identitetske zločince na margine političke istorije, dužnost je i obaveza svih građana Crne Gore”, zaključile su Demokrate.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ha ha ha
Gost
ha ha ha

Ko je na vlasti u Beranama? Sa kim su u koaliciji?

MojaGora
Gost
MojaGora

Ne postoji gora partija od vase. Polako, brzo ce vas i ovi sto su vas glasali provaliti. Sto se ne oglasiste ranije no EU cekate sto ce da kaze. Pi.

Opet
Gost
Opet

Da niste u vlasti bio bi vam ikona pored djeda

Marko
Gost
Marko

HahahhahahahahjahahHhHHHhs.Niste to rekli članovima vašeg odbora iz Berana.Za njih je on kao Božić Bata.

Demagozi
Gost
Demagozi

Ali genocid ne postoji u vašem rječniku.

KOMIT
Gost
KOMIT

Vi počeli kao Dritko i novokompovana vlast, jedno pričate, a drugo radite.Licemjeri jedni.
Zašto je onda vaš predstavnik u Savjetu glasao za predlog da ulica nosi naziv po Haškom osuđeniku koji je osuđen za genocid nad muslimanskim stsnovništvom?

Send this to a friend