Politika

Demokrate: Ni UNESCO nas ne može zaštititi od vlastite autodestrukcije

Trinaesti jul, bez ikakve sumnje, predstavlja najsvjetliji datum u crnogorskoj istoriji. Tužno je kada na jednom takvom danu ostane mrlja izazvana scenama paljenja i to ničeg manjeg nego crnogorske kulturne baštine koju je i svjetska organizacija UNESCO, našla za shodno da stavi pod svoju zaštitu, saopštile su Demokrate, povodom sinoćnjeg požara u Kotoru.

>>>Požar iznad Kotora je pod kontrolom i biće ugašen>>><

“Ni UNESCO nas, međutim, ne može zaštititi od vlastite autodestrukcije kakva je demonstrirana sinoć nad drevnim gradom Kotorom”, navode Demokrate.

Prema njihovim riječima, nemili događaji, scene paljenja i divljanja po Crnoj Gori, kojima se, međutim, nikako nije mogla pomračiti svjetlost praznika kakav Dan državnosti Crne Gore i Dan ustanka jeste, najbolja su potvrda teze da je sve, naročito najznačajnije i najsvjetlije praznike potrebno proslavljati dostojanstveno, umjereno, u skladu sa tradicijom, onako kako su to činili sinovi onih čiji su očevi ginuli za crnogorsku suverenost i čestitost.

“Demokratska Crna Gora je više puta isticala kako je neophodno boriti se i izboriti da niko u Crnoj Gori ne bude bilo čiji podanik, a posebno ne primitivizmu i ekstremizmu koji su, ovog puta, okončani paljenjem jednog značajnog kulturno-istorijskog područja kao što je tvrđava San Đovani u Kotoru”, navode u ovoj partiji.

Kako su naglasili, niko ko srcem slavi Dan državnosti i Dan ustanka ne slavi ga divljaštvom i ekstremizmom.

“Divljaštvom i ekstremizmom se iskazuje privrženost jedino onima koji takve pojave stipendiraju besplatnim gorivom ili bakljama, kako sami priznaše – sumnjivog kvaliteta. Te baklje sumnjivog kvaliteta su, možda, i najbolji indikator njihovog odnosa prema najsvjetlijem državnom prazniku. Potrebno im je bilo, kao i u ranijim prilikama, više istaći divljaštvo, ekstremizam i primitivizam, nego vrijednosti samog praznika koji svi u Crnoj Gori sa punog srca slave, ali dostojanstveno, bez ikakvog paljenja, bez nasilja nad prirodom ili društvom, bez destrukcije i autodestrukcije”, navode Demokrate.

Kako su dodali, primitivizmom na dane najsvjetlijih praznika kao da se želi pomračiti njihov sjaj i umanjiti njihova vrijednost i značaj.

“Nema sumnje: primitivizmu se mogu radovati jedino oni koji se prazniku ne raduju. Dakle – oni kojima smetaju Crna Gora, njena sloboda i njeno trajno antifašističko opredjeljenje”, zaključuju u ovoj partiji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
WEKND
Gost
WEKND

A divljanje danima u Budvi je dostojanstvo i patriotizam jel crveno-plagijasi? Desilo se i na svu srecu bez vecih posledica, a vi odmah na juris i vrijedjanje Crnogoraca. Sramota pa i od jedne prevarantske stranke!

Valeri
Gost
Valeri

Demokrate licemjeri

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Sram vas i stid bilo, vi iz opozicije zajedno sa spc sirite mrznju prema svemu crnogorskom ali zapamtite da c’è vam Istorija suditi, necemo zaboraviti.

Torkemada
Gost
Torkemada

Kravataši,paraziti i plagijatori…

Poslanička plat
Gost
Poslanička plat

Je li vam Risto napisao to saopštenje.

Delboj
Gost
Delboj

Nema vecih destruktivaca od vas. Dobro, ima DF. Nije vam ga lako za ovaj 13 jul… Voljeli bi vi da ga izbrisete i slavite 15 februar.

CCCCCC
Gost
CCCCCC

E greote od vas!!!…. neradnici i teoretičar…. i četnici!!

Slavica
Gost
Slavica

Propale Dekomkate, neznaju više što da pišu, pa onda iznose ove bljuvotine, i naravno u svakom saopštunju neistine ili vrijeđaju. Eh, da znate ko je sve u ovoj partiji u Kotoru, bilo bi vam jasno o kakvim se ljudima radi, neću da navodim epitete za njih, ali stvarno su užasni u svakom pogledu

Naroz
Gost
Naroz

Naprotiv, ovo saopshtenje je chist primitivizam.

Snjeg
Gost
Snjeg

I to rece neko ciji clan divlja ispred opstine u BD.

Send this to a friend