Politika

Demokrate: Novi sporazum nije predložen uz naše učešće

Demokrate su saopštile da nije tačna informacija koju je objavio dnevni list Dan da su lideri tri pobjedničke koalicije “Za budućnost Crne Gore, “Mir je naša nacija i “Crno na bijelo, Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović, sačinili, u susret izglasavanju novog saziva vlade Crne Gore, Sporazum o programskim prioritetima ekspertske vlade koji obuhvata 13 tačaka.

“Dakle, informacija koju je omaškom objavio Dan nije tačna. Sporazum je sačinio GP URA i dostavio Demokratama, prije gotovo mjesec dana”, saopštile su Demokrate.

Kako su dodali, sporazum i zajednička izjava tri lidera pobjedničkih koalicija, čiji autori su Demokrate, u septembru mjesecu definisali su programski put nove vlasti.

“Nakon toga se odustalo od dogovaranja na nivou tri lidera, uslijedila je metodologija mandatara u pripremi sastava nove Vlade na nivou pregovaranja sa poslanickim klubovima, od čega je na kraju mandatar takođe odustao i opredijelio se da sam sačini predlog sastava Vlade u kojem neće biti predstavnika najvećeg broja poslaničkih klubova. Bez obzira na sve, naša očekivanja i uvjerenja su da će Crna Gora dobiti novu Vladu na sjednici zakazanoj za 2. decembar, a jasno je da će se sva dalja dogovaranja u vezi budućeg rada parlamentarne većine obavljati na nivou šefova poslaničkih klubova, odnosno predstavnika 41 poslanika”, navode Demokarte.

U skladu sa tim na dostavljeni predlog sporazuma od strane GP URA Demokrate su dostavile precizan odgovor u dvije tačke.

“Da Predlog sporazuma iz Vašeg mail-a treba uputiti svim šefovima klubova poslanika parlamentarne većine sa precizno definisanim rokom za dostavu eventualnih izmjena i dopuna i da Sporazum, nakon izmjena i dopuna, potpiše 41 poslanik parlamentarne većine ili šefovi klubova poslanika parlamentarne većine”, navode u partiji Alekse Bečića.

Dakle, ističu, potpuno je jasno da Sporazum tri nije predložen uz učešće Demokrata, već je sačinjen i dostavljen od strane GP URA.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Goran KO
Gost
Goran KO

Znači opet varaju ovi nesretnici iz URA.

Novak
Gost
Novak

Ove bruke od ovih ljudi.
Ili se foliraju da kao nesto rade.
Daj pocnite vise!” Majkama” odmah naknade.to je ionako bio vas predlog u skupstini,pa sad da vas vidimo kad ste na vlasti.

Branka
Gost
Branka

Nije vrijedno komentara

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Samo tako nastavite, demantujte jedni druge, podmecite, manipulisite, …..
Samo tako, oci povadilijedni drugima, ako ima neke sile i pravde , rasprsicete se u vidu magle, vi i jeste magla.

Istina
Gost
Istina

Ovo je mazanje očiju narodu kako bi se smanjila bruka da će svi morati glasati silu na sramotu Vladu koju niko ne podržava osim URE. očigledno je da će ovo biti unešeno u program Vlade iako niko nije dao saglasnost kako kažu Demokrate.

Amigosi
Gost
Amigosi

Dan…mrak

Boća
Gost
Boća

Ovđe je vrlo teško shvatiti ko prednjači u neistinama.Dritan ili Rukoljub ili snovi ih zavaravaju,pa ima nešto i u virusu koji ih je zarazio,možda je tu krivac njihovih izjava?!

Send this to a friend