Politika

Demokrate o istraživanju DPS-a: Duplo smo jači!

demokratska-crna-gora.png

Podsjećamo, najnovije istraživanje Ipsos Strategic Marketinga koje je rađeno za potrebe DPS-a, pokazalo je da, ukoliko bi se u Crnoj Gori sada održavali izbori,  Demokratska partija socijalista osvojila bi 42 odsto glasova, DEMOS 16, DF, SNP i Demokratska Crna Gora po sedam odsto, URA pet, Bošnjačka i SDP po tri odsto, a Pozitivna 2,9.

Međutim, u Demoktarskoj Crnoj Gori tvrde da se ovim istraživanjem podrška toj partiji želi ciljno predstaviti duplo manjom od one kakva je zaista.

“Demokratska Crna Gora kao novi politički subjekt nailazi u veoma kratkom vremenskom peridou od svog osnivanja na veoma pozitivan odnos građana i crnogorske javnosti i bilježi konstantna rast podrške i svakodnevni drastičan priliv članova. Sve navedeno je praćeno veoma brzom izgradnjom infrastrukture na nivou čitave Crne Gore o čemu blagovremeno informišemo crnogorsku javnost u susret održavanju prvog Kongresa Demokrata“, navedeno je u reagovanju te partije.

Demokrate tvrde da sa novim, svježim i modernim konceptom pokazuju svoju jedinstvenost na političkoj sceni,  bude veliko interesovanje i imaju ubjedljivo najveću mogućnost da privuku različite strukture biračkih tijela i animiraju značajan broj apsinenata. 

“Sve prethodno ukazuje da Demokratska Crna Gora osvaja novu vrijednost i samim tim predstavlja najveću opasnost onima koji ne žele promjene“, stoji u reagovanju.

Demokrate podsjećaju da je potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović nekoliko dana pred lokalne izbore u Podgorici saopštio da će lista koju je predvodio Aleksa Bečić imati podršku oko osam odsto birača. 

Isto se, kako navode, moglo čuti mjesec dana ranije na premijerskom satu od predsjednika DPS-a Mila Đukanovića. 

“Rezultati izbora su pokazali da su pogriješili za duplo, odnosno da je izborna lista koju je predvodio mr Aleksa Bečić osvojila oko 15 odsto. Očito da su i tada i sada motivi za manipulaciju bili isti. Želi se minimizirati stvarna snaga onih koji kao nove, kvalitetne i čiste snage predstavlajju najveću opasnost. Međutim, nesupješno“, zaključeno je u reagovanju.

Send this to a friend