Politika

Demokrate: Optužbe na račun Bečića su skupljanje političkih poena

Iz partije Demokrata u svom reagovanju na izjave  Mirka Stanića i Nikole Zirojevića poručili su da je lijepo je što su se sjetili ravnopravnosti polova povodom dobronamjerne sugestije koji je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić uputio poslanici Draginji Vuksanović Stanković nakon što je zloupotrijebila proceduru, kršila Poslovnik i podizala tenzije u sali.

<<<Stanić: Bečić da se izvini poslanici Vuksanović Stanković<<<

“Predstavljati na ovakav način dobronamjernu političku sugestiju predsjednika Parlamenta sa ciljem smanjivanja tenzija, poštovanja procedura i vođenja rasprave u pozitivnom duhu jeste krajnje degutantno za komentarisati. O načinima na koje nastupaju u Parlamentu i gospođa Vuksanović Stanković i predsjednik Skupštine, gospodin Bečić, i svi drugi poslanici i poslanice, sudiće i sude javnost i građani”, navode u reagovanju.

Iz Demokrata ističu da prisjećanja o rodnoj ravnopravnosti, nailaze na dvostruke aršine kada su u pitanju politički akteri.

“Razumije se, ista javnost daće svoj sud i o tome što ste se sada sjetili ravnopravnosti polova, iako sada ničim nije bila ugrožena, a ne i onda kada je tadašnji poslanik DPS-a, Obradović, fotografisao gospođu Vuksanović Stanković. Ne sjećamo se da su kritičari gospodina Bečića tom prilikom pokazivali ovoliku dozu uzrujanosti. Štaviše, partijski kolega gospodina Zirojevića, poslanik Damir Šehović se, tada, potvrdno osmjehivao. Stoga, primjedbe o navodnom seksizmu kod predsjednika Skupštine apsolutno nisu odraz realnog stanja, već najeftniji mogući pokušaj ubiranja političkih poena”, zaključuju u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ako Draginja nije dama, onda je u parlament nema !!!

Marek Suhoparek
Gost
Marek Suhoparek

Kakve veze ima SDP sa SD? Sramite se Demorkate!

Send this to a friend