Politika

Demokrate podnijele krivične prijave protiv DF-a i medija

Poslanici Demokrata podnijeli su krivične prijave protiv DF-a i njihovih medija koji su, kako tvrde, prenosili “sramne klevete koje je i danas ponovio najveći patološki lažov u Crnoj Gori Nebojša Medojević”. 

Demokrate su danas održali pres konferenciju na kojoj je poslanik Momo Koprivica ocijenio je da se danas u Skupštini Crne Gore odigrava pravi mapet šou u organizaciji DPS-a i DF-a čija je namjera da zajedničkim snagama pokušaju oslabiti uticaj Demokrata i ojačati uticaj DPS-a.

“Danas su te političke kukavice, koje ne smiju doći tamo gdje smo mi, da se pogledamo u oči i ukrstimo argumente, opet iza naših leđa sijali klevete, neistine i podmetačine jer su u nervozi zato što je njima i DPS-u propao plan trgovine”, poručio je Koprivica i naglasio da je cilja DPS-a i DF-a politička trgovina i repriza 2014. godine kad im je DF dao dvotrećinsku većinu za važeće izborno zakonodavstvo koje je omogućavalo izborne krađe.

“Kao što su lideri DF-a prodali Nikšić DPS-u za ličnu slobodu, tako su i sad planirali da im prodaju izborno zakonodavstvo u zamjenu za oslobađajuće presude, a sve tako da građani Crne Gore ne dobiju pravo na slobodne i poštene izbore i da ne dobiju mogućnost da smijene kleptokratsku vlast DPS-a. Zato je i Milutin Đukanović, posrednik u prodaji Nikšića, osmislio sramnu formulu po kojoj Demokrate trebaju da imaju četiri puta manje članova Odbora nego što ima DPS i tri puta manje članova Odbora nego što ima DF, iako smo mi najjača opoziciona partija i pripadaju nam dva mjesta. Gospodo Đukanovići, i Milo i Milutine, plan vam je pao u vodu”, podvukao je Koprivica.

On je dodao da su Demokrate ostvarile svoj cilj.

“Srušili smo plan DPS-a i DF-a, izborili smo se za Briselski plan i zajedno sa međunarodnom zajednicom satjerali DPS u ćošak. Prvi put je da jedan Odbor ima da radi po planu opozicije, a ne po planu DPS-a. Nijesmo dopustili da izbornu reformu vodi onaj ko krade izbore. Namjera DPS-a i DF-a je bila da zajedničkim snagama uzmu Demokratama jednog člana da bi mogli da istrguju kao 2014. godine. Mi smo sa međunarodnom zajednicom osujetili taj plan. Pobijedili smo DPS, i to dva puta”, naveo je on.

Koprivica je primijetio da je DF uvijek tamo gdje je DPS, a ne tamo gdje je opozicija.

“Sami su i bez opozicije: prekinuli bojkot parlamenta, vratili se u Sinđin parlament kako ga oni nazvaše, ušli u Odbor i radili u Odboru i to po Gvozdenovićevom planu. Ako po DF-u nijesu ukinute poslaničke plate i ako im plate nijesu problem, neka stupe u bojkot rada Parlamenta i tako se stvori koncentrisan pritisak na vlast da prihvati sve oppzicione zahtjeve”.

Poslanik Danilo Šaranović odgovorio je na pitanje ko je danas, kako oni vole da kažu, vrhovni komandant DF-a u Odboru za izborne reforme, saopštivši da se radi o Predragu Bulatoviću, licu koje je u posljednjih 30 godina namjestilo sve izborne procese, zajedno sa Milom Đukanovićem.

“I šta je ono što su Demokrate uradile? Demokrate su spriječile upravo Predraga Bulatovića i Branimira Gvozdenovića da izglasaju, dogovore izborno zakonodavstvo po njihovoj mjeri i na način kako su to izveli 2014. godine”.

Šaranović je objasnio da su to učinili zato što DF-u ne odgovara bojkot izbora. “Oni žure na izbore da bi, nakon izbora, formirali Vladu sa DPS-om”, istakao je poslanik Demokrata.

“Ono što je ključni cilj Demokrata jesu potpuno sveobuhvatne izborne reforme”, rekao je Šaranović i ponovio: “Ili ćemo imati poštene izbore ili ćemo bojkotovati izbore!”

On je poslanicima DF-a postavio pitanje da li su oni za onu Vladu kakvu predviđa Sporazum o budućnosti, koji su pred građanima potpisali 39 poslanika, da li su za onu Vladu koju bi činili 1/3 opozicija, 1/3 vlast, 1/3 civilni sektor i na čijem čelu ne bi bilo lice iz vladajućih stranaka?”

Šaranović je istakao da su Demokrate sebe obavezale davanjem potpisa na Sporazum za budućnost i da će podržati takvu Vladu, ali da u njoj neće učestvovati jer su se, opet, javno obavezali da neće vršiti vlast zajedno sa DPS-om.

“Poslanici DF-a će za razliku od poslanika Demokrata, primiti puni iznos plate samo zbog toga što poslanici Demokrata, za razliku od poslanika DF-a, nisu po mjeri DPS-a”, zaključio je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vladika⛪
Gost
Vladika⛪

5 dana nakon izbora u NK pronijela se priča da je DF(3 njuhova čelnika da budemo precizni) “završio” DPSu bojkotovanje za tričavih 800 000€, a vama prodao priču o vaninstitucionalnoj borbi. Nijeste brke omrsili pa se uvrijedili, amateriiii.

Sanka
Gost
Sanka

Koliko se zna Demokrate su takođe prale pare u aferi Klap. Ali sad su uz DPS pa ih niko ne dira.

Vlado
Gost
Vlado

Bečiću isto si potrajao. Ćao nema više!

Jjk
Gost
Jjk

Puče balon crveni dođoste na početak 5-6% ….
Ništa novo niste ponudili sto vec narod cg nije vidio… Ostaje vam kao svima kad ne ide da se okrenete da branite srpstvo i tako predjete cenzus…

Neupućen
Gost
Neupućen

Ček, ček, je li napravljena Velika koalicija DPS, DS i df, ili nije?

Limol
Gost
Limol

Jeste. Nikad više glas Demokratama, sram ih bilo.

Tarr
Gost
Tarr

Bečić= Pajović

1389
Gost
1389

Hahahahaahah
Facebook partija koja samo podnosi krivicne prijave za gluposti!

Ali polako, doce krivicne prijave i do vas

Fileopg
Gost
Fileopg

Da je DF kojim slučajem podržao usvajanje zakona o istopolnim bračnim zajednicama od oboga ne bi ništa bilo…

Send this to a friend