Politika

Demokrate podnose inicijativu za vanredni inspekcijski nadzor u Opštini Kotor

Demokratska Crna Gora podnijela je, ministarski javne uprave Suzani Pribilović i generalnoj direktorici za lokalnu upravu Jadranki Vukčević, inicijativu za vanredni inspekcijski nadzor u Opštini Kotor.

“U saznanju smo da je u okviru organa lokalne uprave došlo do imenovanja vršilaca dužnosti glavnog administratora i visoko rukovodnog kadra i to svih sekretara sekretarijata i direktora Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora, sve suprotno odredbama člana 61. Zakona o državnim službenicima i namještenicima i člana 124. Zakona o lokalnoj samoupravi, kao i drugim zakonskim odredbama. Takođe zahtjevamo da u okviru vanrednog inspekcijskog nadzora, pored kršenja ovih zakonskih odredaba, izvršite i kontrolu da li imenovana i postavljena lica ispunjavaju zakonom predviđene uslove za obavljanje poslova na koja su imenovana i postavljena”, navodi se u inicijativi.

Kako se ističe, zahtijevaju i da upravni inspektor u što hitnijem roku izvrši vanredni inspekcijski nadzor nad svim imenovanjima svog visoko rukovodnog kadra u opštini Kotor, sačini zapisnik i preduzme sve mjere iz svoje nadležnosti kako bi se poništile poslijedice ovakvih pravnih akata i zabranilo dalje obavljanje funkcije nezakonito imenovanim i postavljenim licima.

U obraćanju ministarki Pribilović navode da su uvjereni smo da ni ovog puta neće postupati u skladu sa zakonom, tj. da će, kako dodaju,  ona učiniti sve da ne dođe do vanrednog inspekcijskog nadzora iako je u prethodnom periodu i na „anonimne“ inicijative slala inspektore po hitnom postupku.

“Imajući to u vidu, našu inicijativu ćemo učiniti dostupnu medijima, kako bi cjelokupna crnogorska javnost mogla da svjedoči nastavku kršenja zakona države Crne Gore. Ostaje nam samo da vidimo ko će u dvojcu Pribilović – Aprcović ovog puta biti označen kao kršitelj zakona, gospodin Aprcović koji ga je ovim imenovanjima već prekrišio ili Vi, nečinjenjem u zaštiti gospodina Aprcovića”, navode Demokrate.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
don ante
Gost
don ante

Aprcovic nezakonito zaposljava bivse funkcionere koji su iskoristili pravo na primanje plate 1+1 godinu,zbog odlaska u penziju kao A.Perovic i Magud,a prica se i jos neke.OVO ne treba precutat,vec obavijestit upravnu inspekciju da sprijeci ovu nezakonitost.

Fileopg
Gost
Fileopg

Ajde Jokiću jedan miting podrške sebi organizuj i zovni upomoć odupirače, ajde sreće ti da se malo komendijamo… I Bogdanović te je puštio niz vodu niko te više ne pominje….

Fileopg
Gost
Fileopg

Nije tačan naslov jer inicijativu podnosi Jokić sa dijelom odbornika skupštine opštine Kotor…

Svjefol
Gost
Svjefol

Hahaha…pa ovi bi bili planetarni hit, da su u nekoj vecoj drzavi. A istina je da bi, i u Budvi, i u Kotoru a narocito u H Novom, trebalo uvesti sve moguce inspekcije, koje bi nadle gomilu materijala, kao dokaz bahatosti, loseg upravljanja i nezakonitog trosenja javnih sredstava, upravo od strane tih istih Demokrata (s zvucnog li naziva…)

Rysar
Gost
Rysar

Bečić=Pajović

Send this to a friend