Politika

Demokrate pozivaju opoziciju da bojkotuje Skupštinu i lokalne parlamente

Zbog svih manipulativnih metoda zahvaljujući kojima DPS već decenijama dolazi na vlast i opstaje na vlasti, a koje su najbjelodanije konkretizovane tokom posljednje afere, već više mjeseci predlažemo bojkot svih institucija sistema, počevši od državnog do svih lokalnih parlamenata u opštinama gdje je DPS uspjela da preko sad već svima znanih metoda kupovine i krađe glasova dospije na vlast, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

“Za nas se status Demokratske partije socijalista ni u čemu nije promijenio izbijanjem posljednje afere i isplivavanjem svih informacija u vezi sa njom. Sve se to i prije nje znalo i bilo već viđeno, a dokazi koji su izbili na površinu tokom afere “Koverat” svoju funkciju u političkim procesima u Crnoj Gori imaju u omogućavanju spoznavanja istine i svima onima u Crnoj Gori koji su pred izbornim manipulacijama vladajuće partije sve vrijeme zatvarali oči i zabijali glavu u pijesak. Mišljenja smo da su sada i takvi postali svjesni da DPS nije ništa drugo nego drugo ime za udruženi kriminalni poduhvat koji je sve ove godine, bez imalo milosti i bez trunke obzira, razarao moralno tkivo Crne Gore”, poručuju iz ove partije.

Kako navode, Podgorica i Golubovci su samo dobar uzorak koji omogućavaju uvid u sve detalje scenarija svih njihovih izbornih “pobjeda”.

“Valjda nema nikog u Crnoj Gori ko danas misli da su Golubovci izuzetak, valjda je danas svima u Crnoj Gori jasno da smo, na primjeru Golubovaca, vidjeli samo prototip svim izbornim pobjedama DPS-a. O razmjerama izbornih krađa rječito govori i činjenica da su čak i DPS-u naklonjene institucije, poput ASK-a, pred obiljem dokaza koje je bilo nemoguće ignorisati, morale ustuknuti i priznati da se DPS nelegalno finansirala i da im, čak, dodijeli “maksimalnu” kaznu, čiji je iznos, usput budi rečeno, više nego upola manji od iznosa koji je u DPS upumpan samo tom prilikom”, dodaju  oni.

Demokrate predlažu bojkot svih jedinica lokalne samouprave do organizovanja prvih poštenih izbora u Crnoj Gori, a ne samo Glavnog grada.

“Ako je do sada iko i imao dilema oko ispravnosti odluke o bojkotu Skupštine Crne Gore, valjda je sada, nakon svega što smo bili u prilici da vidimo, nema niko u Crnoj Gori. DPS u Podgorici, DPS u Pljevljima, DPS na Žabljaku, DPS u Zeti… jedan je te isti DPS i istim se nedostojnostima svuda jednako služio i nastaviće da se služi ne izvrši li opozicija demokratski pritisak u formi bojkota svih poslanika u Skupštini Crne Gore, kao i odbornika u svim lokalnim parlamentima. Naravno, uz dodatne manifestacije demokratskog pritiska i vaninstitucionalne metode političke borbe”, zaključuju Demokrate.

27 Komentara na "Demokrate pozivaju opoziciju da bojkotuje Skupštinu i lokalne parlamente"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend