Politika

Demokrate: Pozivamo Mandića da na sledećim izborima stane na čelo svoje liste

Ilustracija

Pozivamo predsjednika Nove srpske demokratije i jednog od lidera DF-a Andriju Mandića da na sledećim izborima stane na čelo svoje liste, pa da vidimo gdje je ko, saopštili su iz Demokratske Crne Gore reagujući na izjavu DF-a da je Demokratama rejting opao, te da na izborima ne bi dosegnuli 10 odsto.

<<<DF: Demokratama rejting opao, na izborima ne bi dosegnuli 10 odsto<<<

“U pauzi između novog susreta sa Zoricom Brunclik i kafice sa Svetozarom Marovićem u jednom lokalu na Vračaru, javlja nam se Andrija Mandić sa novom gomilicom nebuloza”, navode Demokrate.

Prema njihovim riječima i taman kad bi čovjek pomislio da je možda do sad nešto i shvatio, da je razumio šta ne treba da radi, on po ko zna koji put pojede istinu poput koljenice u noći kad je narod poslao pod pendreke i suzavac DPS batinaša.

“Ali, hajde da krenemo od Andrijine tvrdnje da ga se neko plaši.  Toliko ga se plašimo da ga evo hiljaditi put pozivamo da se na sledećim izborima ne sakriva iza nekog drugog već da stane na čelo svoje liste pa da vidimo gdje je ko”, ističu Demokrate.

Kako dodaju, neka se funkcioneri DF-a ne plaše, neće Andrija to ni za živu glavu.

“Zna on odlično kako bi to završilo, a još bolje zna da bi poslije tog debakla morao preuzeti odgovornost i podnijeti ostavku, pa bi mu preostalo jedino da ode i bude sekretar u Vulinovom ministarstvu. Zato će Andrija naći još jednog budućeg ‘izdajnika’ da se iza njega sakrije”, saopštile su Demokrate.

Poručuju da je razlog svih briga Andrije Mandić, koliko bi procenata na izborima dosegli Aleksa Bečić i Demokrate.

“Toliko ga to baca u paniku da čini sve što može da u potpunosti zatruje i obesmisli atmosferu u parlamentarnoj većini. Zna Andrija sva istraživanja, odlično zna kako ko stoji uprkos Vučićevim tabloidima i botovima. Nikšić i Herceg Novi su mu pokazali kako ko stoji, iako se i tamo sakrio u širokim koalicijama. Zato ga još jednom pozivamo: Demokrate solo sa Bečićem na čelu, Nova srpska demokratija solo sa Mandićem na čelu na izbore, bez koalicija, bez skrivanja iza drugih, pa da vidimo. Hajde sada da apsolviramo tvrdnju da Andrija nikad nije izdao”, navode Demokrate.

Napominju da je tek presmiješno.

“Andrijina politička karijera počinje izdajom, i to teškom izdajom čovjeka koji ga je u politiku uveo omogućivši mu da više ne lijepi obnoć stranačke plakate po fasadama zgrada. Tako je, pogodili ste, riječ je o čuvenom ljekaru dr Božidaru Bojoviću, osobi čiji su rad i humanistički principi nadaleko poznati i priznati.  Ali to je Andriji značilo taman koliko i jednom njegovom funkcioneru trud aktivista kada je na pitanje kada će biti isplaćeni aktivisti jedući drugi oval mesa odgovorio ‘Nije valjda srpstvo spalo na 20 eura'”, dodaju iz Demokratske Crne Gore.

U ta dva primjera, prema njihovim riječima, staje cio princip političkog djelovanja Andrije Mandića: važni su samo oval i izdaja.

“Što se tiče umobolne ali komične tvrdnje da je premijera, profesora Zdravka Krivokapića neko ukrao, pa na to samo možemo da aplaudiramo Andriji. Prvo, da nam Andrija objasni kako se kradu ljudi? Jer to nakon svih laži, optužbi, banalnosti i nedostojnosti kojim je u prethodnom periodu njegova politička grupacija počastila premijera može da izjavi samo onaj ko je u teškom političkom očaju i ne zna više šta da kaže”, poručuju Demokrate.

Ističu da je Krivokapić prvi koji je Andriju napustio, kazali bi da ne razumije, “ali ovako samo aplauz”.

“Što se tiče politke i DPS-a, tu tek stvari stoje zanimljivo. Samo činjenice: DF i DPS, dva nacional-šovinistička lica istog novčića osim što su u „Sinđinom parlamentu“ zajedno donijeli i usvojili kriminalno izborno zakonodavstvo, danas zajedno bojkotuju Skupštinu, zajedno saslušavaju premijera i ministre, zajedno pokušavaju da ruše Vladu, a evo i zajednički protesti su im sve bliže. Osim toga, dijele tajkune oput Gugija Savića, a prema javnom priznanju Andrijinog Carevića, zajedno su se bavili i korupcionaškim poslovima. Nameće se samo jedna logika: dok je ranije iz opozicije Carević korumpirao DPS, znači li to da oni iz opozicije danas korumiraju njega?”, navode Demokrate.

Poručuju Mandiću, da znaju da se u krečenje razumije.

“Beograd na vodi je veliki posao, ne bi to mogao neko bez iskustva. Ali istina nije fasada, a činjenice nisu unutrašnji zidovi da se tek tako mogu okrečiti. Nego ili ćete konstruktivno, bez ucjena, bez mućenja, ili srušite Vladu s DPS-om ako vam basta”, zaključuju iz Demokratske Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Moj Niksic
Gost
Moj Niksic

Isti ste i jedni i drugi.gubite lagano sledece izbore.

Svašta
Gost
Svašta

Lijepe li koalicije, da bog pomože 😂

Send this to a friend