Politika

Koprivica pozvao Katnića da procesuira pranje novca u režiji DPS-a

Koprivica

Potpredsjednik Demokrata Momo Koprivica pozvao je specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića da bez sekunde oklijevanja i čekanja procesuira bezobzirno pranje novca i stavljanje ilegalnih novčanih fondova u izborni proces u režiji Demokratske partije socijalista.

Prema njegovim riječima u objavljenim nalazima MANS-a, a učinjenim na osnovu dokumentarne analize, stoje alarmantni pokazatelji o karakteru i razmjerama unošenja ilegalnog novca u političke kampanje vladajuće partije.

“Pozivamo Vas da javnosti saopštite da li u ovom slučaju ima osnova za pokretanje istrage. Da li je za Vas uobičajeno da građani koji nažalost žive u velikoj ekonomskoj oskudici mogu davati enormne novčane donacije jednoj političkoj partiji? Odakle ekonomski siromašnim građanima sredstva za pozamašne donacije? Da li za Vas ima osnova sumnje da je neko pozajmio imena nedužne sirotinje i upumpao u političku kampanju sredstva stečena vršenjem raznovrsnog kriminala”, pita Koprivica.

On poručuje Katniću da ne smije da čeka da procesuira flagrantno pranje novca, jer, kako dodaje, Katnić raspolaže službenim ovlašćenjima i ima pravo i dužnost da postupa po službenoj dužnosti.

“Ova afera, koju više nego i jednu do sada odlikuje bizarnost i bestidnost, još je jedna od teških mrlja na konto prethodnih parlamentarnih izbora i dokaza da su oni održani u nefer uslovima i neslobodnoj atmosferi. Sve je to u osnovi rušenja ustavnog principa demokratske legitimnosti vlasti”, dodaje on.

Potpredsjednik Demokrata poručuje da je domaća i međunarodna javnost svjedok drastičnih razmjera pranja novca u Crnoj Gori, kao i neefikasnih finansijskih istraga.

“Tako je u rezolucijama o Crnoj Gori, Evropski parlament iskazivao zabrinutost zbog vrlo malog broja osuđujućih presuda u ovoj oblasti, ali i ukazivao da nije dovoljno definisati formalni pravni okvir, te je jasno i nedvosmisleno preporučivao jačanje nadzora, povećanje broja istraga, kaznenih postupaka i osuđujućih presuda za pranje novca. Isto je tako i Komitet Savjeta Evrope za borbu protiv pranja novca (MONEYVAL) ukazivano na potrebu efikasnih i proaktivnih finansijskih istraga. Šta je na tom planu učinjeno? Ništa, osim što je Šarić oslobođen”, kazao je Koprivica.

On ističe da, ako sirotinja sa Konika daje enormne donacije, ne treba da čudi što je našoj zemlji Gvineja sestra po pranju novca.

“Dok se Kalić i Šarić oslobađaju, a sirotinja sa Konika i Vrela ribničkih daje enormne donacije DPS-u, ne može se govoriti o Crnoj Gori drugačije do kao besudnoj zemlji.  Takođe, dobro je poznato da je respektabilni Global Financial Integrity predočio procjene da je iz Crne Gore za nepunu deceniju iznijeto 2,5 milijarde eura. Time se ozbiljno doveo u pitanje kredibilitet države i srozao kvalitet poslovnog ambijenta i privrednih prilika”, navodi on.

Koprivica poručuje Katniću da ako ne postupi hitno i po službenoj dzžnosti, onda će, dodaje on, domaćoj i međunarodnoj javnosti poslati užasnu i zabrinjavajuću poruku: da ne važe isti aršini za sve i da nisu svi jednaki pred zakonom.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Andrija
Gost
Andrija

Ne nadaj te se da ce procesuirati i osuditi nekog clana dps_a za pranje novca ,kada ne procesuiraju prvog covjeka df_a kolasin za isto krivicno djelo,jer ga stiti neko iz vrha dps_a.

blondy
Gost
blondy

Ovome su u kucu sve bili Radikali Šešeljevi,sad su se prešaltali u demokrate

LJUTA
Gost
LJUTA

MOMO jesi li ti prisvijesti pa trazis od katnica da bilo sto uradi protiv dps okg…pa ne smije ni brajevica dirat zbog laznog svjedocenja a kamoli kasu dps da kontrolise…..i on misli da ce dugo….

Brano
Gost
Brano

Koprivica doćićete i Vi na red da doznamo odakle se finasirate poštenjačine

Edi
Gost
Edi

Ovi vide da su izgubili i da tonu,pa da se opravdaju.Ista matrica ponašanja kao kod grotesknog i pitoresknog,Miličkovića.Onog samaljota,ne bih komentirao.Mladenu svaka čast,ima mjeru u svemu.Draginji nek pronijeni partiju,jer članova nema,rasulo.U svakom slučaju,nastavlja se dominacija DPS-a,ali nažalost,samo zbog toga,što su najmanje zlo.Uz zadržavanje nekoliko provjerenih,neukaljanih,partijskih radnika na terenu,veeeliko spremanje,promjene,čistke nova krv,jedino mogu spasiti budućnost,najveće CG partije…

Send this to a friend