Politika

Demokrate: Premijerov brat prijetio da će nas pobiti, a Stanišić baciti bombu; Marković: To su laži

Predsjednik Demokrata Bečić i generalni sekretar Bogdanović napadnuti u MojkovcuNastavljaju se napadi organizovane kriminalne grupe, poznatije pod nazivom DPS, na Demokratsku Crnu Goru. Nepunih 24 časa nakon jučerašnjeg napada Radoja Markovića, premijerovog rođenog brata, na naše predstavnike mladih, danas oko 15h predsjednik i poslanik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, generalni sekretar i poslanik Boris Bogdanović i jedan dio članova Opštinskog odbora Demokrata Mojkovac bili su predmet brutalnog verbalnog napada od strane Gorana Stanišića, aktiviste Demokratske partije socijalista Mojkovac i bezbjednosno interesantnog lica. Pomenuti Stanišić, koji se zaustavio u blizini prostorija Demokrata u Mojkovcu i iz džipa crne boje, marke „Land Rover Discovery 3“, reg. oznaka MK AE306, najogavnijim psovkama obrušio na rukovodstvo Demokrata, izrekao je i prijetnju da će baciti bombu na prostorije Demokrata u Mojkovcu. O ovom događaju je zabilježen video snimak, koji šaljemo javnosti na uvid.Podsjećamo da je Goran Stanišić (36), presudom Višeg suda u Bijelom Polju, decembra prošle godine osuđen na 2 godine i 2 mjeseca zatvora, zbog pokušaja ubistva u prekoračenju nužne odbrane u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja. Imajući u vidu sve navedeno, postoji osnovana sumnja da je pomenuto lice izbjeglo izdržavanje naznačene kazne zatvora.U prilog svemu navedenom, javnost obavještavamo i da se u društvu Stanišića, odnosno u istom autu sa njim, nalazio bratanić Veselina Veljovića i sin načelnika Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac. Pametnome dosta da izvede određene zdravorazumske zaključke.Nakon ovih informacija, da li iko više ima dilemu da je brat premijera Markovića, upravo u dogovoru sa predsjednikom Vlade, prijetio da će pobiti mlade Demokrate i da li iko više ima dilemu da je Stanišić, po nalogu Duška Markovića i Veselina Veljovića, prijetio da će baciti bombu na prostorije Demokratske Crne Gore u Mojkovcu?S obzirom na incidente i napade organizovanog kriminala na Demokrate u predvečerje lokalnih izbora u Herceg Novom, posle prijetnji Savjeta mladih DPS Kotor da će linčovati predsjednika Opštine Kotor, nakon komentara aktiviste DPS-a da treba da završimo u kreču kao Stambolić, te nakon ovih posljednjih prijetnji od strane braće Marković da će nas sve pobiti i Stanišića da će baciti bombu na naše prostorije u Mojkovcu, Demokrate će sjutra podnijeti krivičnu prijavu nadleznom državnom tužilaštvu i obavijestiti sve relevantne isntitucije u zemlji i inostranstvu.

Posted by Aleksa Becic - Demokrate - Demokratska Crna Gora on Tuesday, September 12, 2017

Aktivisti Demokratske Crne Gore tvrde da su dva puta napadnuti u Mojkovcu gdje sprovode kampanju od vrata do vrata. Juče ih je, tvrde, napao Radoje Marković, premijerov rođeni brat, a danas Goran Stanišić, aktiviste Demokratske partije socijalista iz Mojkovca. Radoje Marković negirao je u izjavi za CdM da je napao mlade aktiviste.

Prvog sata u nastavku kampanje u Mojkovcu, aktivisti Demokrata tvrde da su se suočili sa direktnim napadom brata aktuelnog premijera, Duška Markovića.

“Ovaj do sada nezabilježeni istup i napad člana uže porodice jednog od glavnih vođa režima, govori u prilog činjenici da je organizovana kriminalna grupa u panici i u rasulu. Pogađamo ih do te mjere da je brat premijera Markovića, Radoje Marković, direktno nasrnuo na naše aktiviste, obraćajući im se salvom uvreda, uz direktnu prijetnju “Sve ću vas pobiti, vi ste lopovska organizacija”, tvrde Demokrate, ističući da su zabrinuti za svoju bezbjednost.

Radoje Marković, pak, za CdM kaže da nije nikome prijetio.

Radoje Marković

“Moja porodica je ta koja doživjela neprijatnost kada su neimenovani političko-propagandni aktivisti Demokrata, nenajavljeni i bezobzirno, u popodnevnim satima došli na vrata naše kuće, prekidajući nas u odmoru, i tražeći od moje porodice podršku za njihovu stranku i njihovu politiku. Kada im je moja supruga saopštila da ih ne podržavamo, i da ne želimo razgovor, uporno i bez odstupanja tražili su objašnjenja i razloge takvog našeg stava. Sve vrijeme bio sam unutra, u postelji, kao čovjek od blizu 70 godina, kojeg su trgli iz sna. Čuvši prepirku na pragu porodične kuće, ustao sam i zatražio da napuste moju kuću i moje imanje“, kaže nam Marković.

To je, tvrdi on, jedina istina.

“Sve ostalo su konstrukcije i laži sa ciljem kompromitacije partije i politike kojoj pripadam, kao i mog rođenog brata koji je premijer. Dakle, nijesam sa njima imao ni verbalni niti bilo kakav drugi sukob, već su meni i mojoj porodici od strane aktivista Demokratske CG povrijeđeni privatnost i slobode, nametanjem tuđih političkih stavova i razmišljanja“, poručio je Radoje Marković.

Inače, “Dan” je danas objavio da je Mojkovčanin Velizar Marković, drugi brat premijera, prijetio sinoć ubistvom novinarima tog lista.

Navodno je brat prvog čovjeka Vlade psovao je i prijetio u telefonskom razgovoru sa novinarom “Dana” koji ga je kontaktirao kako bi pokušao da preko njega uspostavi kontakt sa njegovim bratom Radojem Markovićem, čija je izjava bila potrebna “Danu”.

Redakcija “Dana” htjela je od Radoja Markovića da dobije komentar na optužbe koje su na njegov račun saopštili iz Demokratske Crne Gore, zbog prijetnji njihovim aktivistima.

DPS: Nadležni organi da reaguju

Na drugoj strani DPS poziva nadležne državne organe da utvrde da li je postojala namjera da se u konkretnom slučaju isprovocira incident.

“Naročito je simptomatično da je uznemirujući poziv, u kasnim večernjim satima, bratu premijera Markovića – licu koje nije politički aktivno ni bilo kako društveno angažovano – stigao od novinara redakcije koja je svoje profesionalne i medijske kapacitete stavila veoma otvoreno na stranu jednog političkog subjekta, tj. Demokrata. Ovakvim sumnjama doprinosi činjenica  da su incidentu prethodila uznemiravanja članova porodice Marković u Mojkovcu upravo od strane aktivista ove stranke. Razumijemo primijetni porast nervoze Bečića i družine usljed činjenice da građani svakim danom sve više uviđaju prevarnu politiku njihove partije”, kazali su u ovoj partiji.

Demokrate: Stanišić prijetio da će baciti bombu

U međuvremenu, nepunih 24 časa nakon jučerašnjeg napada, Demokrate tvrde da su ponovo napadnuti.

“Danas oko 15h predsjednik i poslanik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, generalni sekretar i poslanik Boris Bogdanović i jedan dio članova Opštinskog odbora Demokrata Mojkovac bili su predmet brutalnog verbalnog napada od strane Gorana Stanišića, aktiviste Demokratske partije socijalista Mojkovac i bezbjednosno interesantnog lica. Pomenuti Stanišić, koji se zaustavio u blizini prostorija Demokrata u Mojkovcu i iz džipa crne boje, marke „Land Rover Discovery 3“, reg. oznaka MK AE306, najogavnijim psovkama obrušio na rukovodstvo Demokrata, izrekao je i prijetnju da će baciti bombu na prostorije Demokrata u Mojkovcu. O ovom događaju je zabilježen video snimak, koji šaljemo javnosti na uvid”, kazale su Demokrate.

Podsjećaju da je Goran Stanišić (36), presudom Višeg suda u Bijelom Polju, decembra prošle godine osuđen na 2 godine i 2 mjeseca zatvora, zbog pokušaja ubistva u prekoračenju nužne odbrane u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja.

“Imajući u vidu sve navedeno, postoji osnovana sumnja da je pomenuto lice izbjeglo izdržavanje naznačene kazne zatvora. U prilog svemu navedenom, javnost obavještavamo i da se u društvu Stanišića, odnosno u istom autu sa njim, nalazio bratanić Veselina Veljovića i sin načelnika Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac. Pametnome dosta da izvede određene zdravorazumske zaključke”, istakli su onu.

Demokrate će sjutra podnijeti krivičnu prijavu nadleznom državnom tužilaštvu i obavijestiti sve relevantne isntitucije u zemlji i inostranstvu.

Slađana Đukanović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stari
Gost
Stari

Nas ce na kraju mrznja izjesti.Toliko naboja negativnog naravno nidje na kugli zemaljskoj nijesam vidijo.Mene jedan zamalo ne udari autom totalno kriv ja reko statije covjece polako on se razmaha ja po gasu i tutanj sa 59 g nijesam bas za neku tucu ili nedaj boze nesto vise.Veliko je zlo medju nama zavladalo a ljubavi nidje uzas.

andjelka
Gost
andjelka

Sve je to ista pasta koja koraca tragom svojih predaka, koji i danas domovini naplacuju svoj navodni patriotizam :ako nema posla u gradu -selo place prazno ,ne moze se ziveti od tekovina NOB-a do sudnjega dana!

danilo cetinje
Gost
danilo cetinje

a sto cine becici i bogdanovic , od kad su vezi ne daju dlaka da pane jedan na drugoga. brani becicu partnera ka momak zovi stanisica na megdan a ne plackinjas tuda

Mojsije
Gost
Mojsije

Ovo sto rade Demokrate je nasilje i maltretiranje porodica i građana. Normalne su reakcije građana.

Mojsije
Gost
Mojsije

Ovo sto rade Demokrate je nasilje i maltretiranje porodica i građana. Normalne su reakcije građana.

Laki2
Gost
Laki2

Ima li što jadnije nego kad je neko sluga vlasti. Ako imaš kakvu korist od toga, nek ti je na zdravlje, ali ako nemaš, onda nek ti je Bog u pomoć.

Mrgud
Gost
Mrgud

Procesuirajte tuziocu ili je laz.

Dara
Gost
Dara

Kampanja od vrata do vrata postoji u svim demokratskim drzavama, i ne vidim nista lose u tome. To izgleda smeta samo DPS-u.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Čuš ovo postaje u svim Demokratskin drzavama (100% smo zaostali svijet )Švajcarrac da mu dođeš na vrata isti tren Polizei. …pa kako 100%neistine i podvale narod izmišlja (Crnogorci moraju izac svi na izbore da se ovo jednom riješi a ne Doma śjeđet)

Montenegro
Gost
Montenegro

Vazda ima neci brat.. ??

Zeta
Gost
Zeta

Ako je ovo istina da je uradio premijerov brat i taj Stanisic zelim im sve najbolje u zivotu!demokrate su prevaranti mladi blijedi!

Switzerland ?
Gost
Switzerland ?

Zivjeli vojvodici. …….?

=-=-=
Gost
=-=-=

Ma nije se ovo ni desilo a DPS-ovci ? Nije ovoga bilo,lazu vas oci….

bracala
Gost
bracala

Becicu gledaj malo svoje dvoriste ! Neka ti dps-a vise ! Smiri strasti, nejak si !

sorella
Gost
sorella

Bajke za djecu, to su price Demagoga.

lola
Gost
lola

Da vi ne navaljujete i ne dolazite svako malo na nasa vrata mi bi mirni bili.. ali samo sto jos iz frizidera ne iskacete.. previse je !

krinka
Gost
krinka

Molim vas da reagujete,da spasimo Demokrate.. “ugrozeni” su.

vaska
Gost
vaska

A stvarno strasno na sta su sve spremni ovi demagozi.. pa ne biraju sredstva da dodju do cilja.

No matter
Gost
No matter

Vazda li se ovu likovi nadju kad je frka.prosto da ne vjeruje covjek koliko su nevaspitani i da se zapita da je nijesu svaki put oni zapoceli da bi ispali zrtve

Ljuta
Gost
Ljuta

video zapis bacite jer to vam kod katnica ne vrijedi nista…sto se borite za te junake mojkovca koji kazu da su spasili srbiju…ali nece crnu goru…zasto mojkovcani?

Switzerland ?
Gost
Switzerland ?

Ja vam vjerujem demokrate sve je skupo ja nemam 100 000 da kupim stan živimo 30 godina u inostranstvo i radimo dva posla. ……..?

Ljuta
Gost
Ljuta

ko ti je kriv sto nemas brata br.1

Dukljanin
Gost
Dukljanin

U Švici je zabranjeno radit 2 posla? !?

vjecna da je
Gost
vjecna da je

Opet politicari podizu tenzije .borba za vlast niko ne kaze kad ce bit posla I kad ce plata bit barem kao hrvatskoj .kad ce radnik u butiku prodavnici trafici ili kladionici ili kaficu i restoranu imat 700 800 eura I osiguranje .do tada bojkot izbora najbolje resenje

Donja Morača
Gost
Donja Morača

Pa na snimku se čuju samo demokrate koji ćutkaju ljude u kolima. I samo se oni čuju da nekoliko puta pominju bombu. Ali Demokratama svakako trebaju tenzije pred izbore i naravno će uz punu podršku RTCG ovo pokušati da iskoriste.

Nikšićanka
Gost
Nikšićanka

Kakav smo mi narod kad dozvoljavamo da nam se neko s.re u pamet ubjeđujući nas na našem pragu u svoje političko viđenje. To znači da nemamo svoju glavu da mislimo, je l da? Da se pojave na moja vrata prvo bih ih pitala zašto vrijeđaju moju inteligenciju? No, “mladi i lepi ” hoće na šarm u politiku. Šarm je za… Više »

Durmitor
Gost
Durmitor

Protivnik sam dps,i njihove politike,ali demokrate,i sve druge partije predosadiše od vrata do vrata,pustite nas svi vise nalet vas bilo,da glasamo i radimo kako mi mislimo da treba.

Enigma
Gost
Enigma

Kod uciteljuce, kod uciteljice …. ovaj čiko mi je prijetio iako moze đed da mi bude .. ha ha ha

Demokrata
Gost
Demokrata

Ovo je dokaz da će Demokratska Crna Gora – Demokrate u Mojkovcu na izborima biti sigurni pobjednici nad DPS-om.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Sigurni. ..ona NE postoji CG?Ne postoje Crnogorci? Onda je ovo četnička zemlja?

Ano Minus
Gost
Ano Minus

Tu strategiju Jehovinijeh sjedoka, “od vrata do vrata” treba ZABRANIT, jer to spada u uznemiravanje gradjana i to u vlastitu kucu. Posto zakon to ne tretira, gradjanin ima pravo na samoodbranu, svoje kuce i svoje familje.

komentator
Gost
komentator

Ja sam zavrsio s njima za minut, uzeo onaj program, pozdravili se kulturno i to je to.

PG_man
Gost
PG_man

I ja, pozdravio ih kulturno I zatvorio vrata.

Ljuta
Gost
Ljuta

i kad si procitao program odlucio da glasas za njih..No sto..€€€

Ljuta
Gost
Ljuta

dps je navlast pa moze takav zakon donijeti u 24 sata da im ide u prilog

Dragutin
Gost
Dragutin

OPET ne puštate komentar… Strategiju mog komšije, dps aktiviste, koji pred svake izbore dolazi kod mene da mu potpisemo da cemo glasat za dps, ne treba mijenjat? MUČKI dolazi. Ovi bar javno idu i predstavljaju svoj program. Pa glasajte ili ne. Ovaj oce potpise! I ako ne potpises naravno da dostavlja centrali ko nije potpisao, cisto da se zna ako… Više »

Bobo
Gost
Bobo

Jesu li krivi to treba sud da utvrdi. Prijetnja bacanjem bombe zahtjeva pritvor do konacne sudske odluke.
Tako je bar po zakonu. Bez ako su neki van zakona

BogdanS
Gost
BogdanS

Mora da je ovo pred kraj…

Rony
Gost
Rony

Jes cuo sam, gadjali su ih Markovici radijatorima.

Send this to a friend