Politika

Demokrate SDP-u: Zašto se vi ne izvinite zbog braka sa DPS-om?

Predstavnici političkog licjemerstva od Demokrata traže izvinjenje, a važnije je da odgovore zašto se Socijaldemokratska partija ne izvini zbog 17-godišnjeg braka sa DPS-om i što se ne izvini za 800 miliona i poharu Crne Gore u slučaju KAP-a, kazali su danas iz Demokratske Crne Gore, reagujući na saopštenje SDP, koja je zatražila od njih da se izvine građanima zbog anticrnogorskih poruka.

<<<SDP traži izvinjenje Demokrata građanima zbog anticrnogorskih poruka<<<

Saopštenje Demokrata prenosimo u cjelosti.

“Desilo se i to da svojevrsni predstavnici političkog licjemerstva od Demokrata traže izvinjenje. Zamislite, onaj koji je skoro dvije decenije dijelio kolač i narod na dva dijela sa Milom Đukanovićem usudio se da dijeli lekcije o poštenju i moralu. Onaj koji je nepunih dvadeset godina vjerno čuvao stražu Đukanoviću, kada je došlo do masovne diskriminacije onih koji nijesu željeli da se utjeraju u bilo čiji i bilo koji nacionalistički koncept. Taj i takav od Demokrata traži izvinjenje i to za nešto sa čim nemamo ništa, i od čijih poruka bi se zastidjeli svi osim Andrije, Raška, Neđeljka i R.K, jer za njih stid ne postoji. Ta mjera je davno prodata na Acovom i Milovom tržištu kapitala.

Još važnije, zašto se SDP ne izvini zbog 17-godišnjeg braka sa DPS-om, iz kojeg je Crna Gora izašla siromašnija, zaduženija i sa manje prava za njene građane? Što se ne izvini za 800 miliona i za poharu Crne Gore u slučaju KAP-a kako je i sam definisao? Sramno je i pomisliti da zbog svega što je Crna Gora pretrpjela tokom tih 17 godina imaš moralno i svako drugo pravo da dijeliš lekcije. Na kraju krajeva, o R.K. dovoljno je rekao Slavko Perović u samo dva slova, ali ga ovog puta nećemo citirati.

A mi kažemo i tvrdimo da onaj ko traži glas od građana s obzirom na svoj nacionalistički koncept ne vrijedi boba ni u ljudskom, ni u političkom smislu. Teško onom ko nije ništa osim što je pripadnik ove ili one nacije jer taj digne glas samo kad ga Đukanović naoruža bratomrziteljstvom i porivom za svađom sa najbližim komšijama. A takvi su upravo mrzitelji naroda, klasične političke kukavice sa kojima polemišemo otkad smo se osnovali. Dakle, ni glas nam ne treba zato što je Mrvaljević Crnogorac, koji govori crnogorskim jezikom ili Zdenka Popović, Crnogorka koja govori srpskim jezikom ili Katić, koji Srbin, ili Ćeman koji je Bošnjak ili Camaj koji je Albanac ili Kolić koji je Musliman…Nama su oni za ponos jer ne mrze nikog kao što mrzite vi narodne svađalice, a ustvari posluga na dvoru Mila Đukanovića.

A osnovali smo se i trajemo da bismo pobijedili baš vas koji u svom šovinističkom porivu posijaste najgoru i najrazorniju klicu zla, klicu mržnje među braćom i to iz najprimitivnijeg razloga – da bi narednih 30 generacija vaših potomaka jelo zlatnim kašikama koje je skovala glad naših očeva i nekoliko generacija čiju ste mladost uništili do temelja.

Autor anticrnogorskih poruka koje su se mogle čuti iz Budve je prijatelj Neđeljka Rudovića i politički srozanog R.K, tako da izvinjenje mogu potražiti od njega imajući u vidu da u njegovom kabinetu R.K, Neđeljko i drugi velikocrnogorski i velikosrpski nacionalisti pišu saopštenja protiv Demokrata. Podmuklim napadima na nas prikrivate dogovor sa Milom i Andrijom da navodno mijenjate Ustav i simbole koje ste 2007. zajedno izglasali, a stvarno dogovarate buduću Vladu sa Đukanovićem. Kao što smo već rekli, mi sa liderima DF i DPS-om u cjelini nećemo nikad, a vi ste već formirali antievropsku koaliciju sa njima. To je ta ostrašćenost i mržnja prema istinski građanskom društvu.

Za to ste vrijeme, vi, nacional-šovinisti dobri samo kao posluga gospodaru i to ne za stolom, nego ispod stola, odakle vas izvlači da bi vas trošio u dnevnopolitičke svrhe u svom pomahnitalom širenju mržnje i zla kojim pustoši Crnu Goru i njene građane. Odatle je izvukao i tebe, Rudoviću, i R.K i Mandića i Rakovića. Da možda, Rudoviću, nisi osudio govor istoričara Rakovića? Da se na njega nisi ostrvio kao na Krapovića? Nisi li pomislio da je ista osoba “zabranila ulazak” Rakoviću i pozvala ga da snimi izjavu kojom će posijati mržnju među braćom? Nisi li pomislio da si u istom kolu sa Rakovićem? Da isto ono što je Raković sijao, ti dosijavaš, a to je mržnja među narodima u Crnoj Gori?

Dok ti, R. K. i Andrija Mandić pomažete Rakoviću, a svi skupa Milu Đukanoviću, taj Krapović na kojeg ste kidisali u Budvi jednako pomaže svima, a ne samo svojoj naciji ili svojoj religiji. Krapović pomaže obnavljanje pravoslavnih, ali i gradnju franjevačkih manastira u Budvi. Njegov kolega Katić, u Herceg Novom, dočekao je i pomogao dolazak moštiju Leopolda Mandića, katoličkog sveca, u Herceg Novi, što DPS nije smio da uradi iz straha da mu ne zamjere Srbi, jer DPS misli da svi mrze druge nacije kao što ih mrze oni. Mi znamo da toga u Crnoj Gori nema i da zato što običan narod ne mrzi drugi narod vi, Đukanovićevi kumovi, drugovi i saradnici morate i da radite sve ovo što radite ne bi li se građani po Crnoj Gori zamrzjeli.

Priznajte otvoreno da vam smeta i kada predsjednik Demokrata izjavi da je more pod Budvom bilo, jeste i da će uvijek biti crnogorsko, a ne Rudovićevo, Đukanovićevo, Mandićevo, R.K.-ovo, Barovićevo, Šinavatrino, Deripaskino, Svetozarevo. Priznajte da vam još više smeta što se sa tom Bečićevom izjavom slažu svi u Crnoj Gori, bili Crnogorci, Srbi, Bošnjaci, Albanci, Muslimani ili, pak, Hrvati. Zato gospodo upamtite, Crna Gora će biti moderna, demokratska i bogata država, a ne šovinističko mrziteljska tvorevina Mila, R.K, Raška, Neđeljka i Andrije”, poručile su Demokrate.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

koliko vulgarnosti i uličarskog rečnika uniješe ovi Demokrate, gori su od DFa. Ovo samo beskrajno iskompleksirani tipovi mogu da objavljuju u javnost…Kompleksi niže vrijednosti i edipovi kompleksi praoca ili pramajke SNPa iznjedrili ovoliko bljutavih rečenica koje se više puta u jednom tekstu ponavljaju. Krivokapiću sljedeći put kad naiđeš na g…zaobiđi ih jer sko ih nagaziš i nama zasmrde….

Bodin
Gost
Bodin

E moj Bečiću , nijesam očekivao Demokrate na onom neonacističkom skupu u Budvi , mislio sam da vi ne pripadate tamo ?
Možda sam pogriješio , jer ipak jedan od vaših osnivača V.Kaluđerović je u šezdesetoj godini života odjednom promjenio naciju !

Branko
Gost
Branko

Ovi iz SDPa misle da su gradjani ludi. U taktickom razlazu sa DPSom koji je dogovoren opet su prevarili par posto opozicionih biraca.SDP taj tvrdi dio DPSa igra prlja u igru.

Zdravko
Gost
Zdravko

Docirati SDP da je šovinistička i mrziteljska tvorevina samo mogu reći politički neznaveni ljudi, kao što su Demokrate koje su htjeli ne htjeli nastali iz raspadnutog krila SNP koja je upravo sve ovo prvo za što Demokrate optužuju građansku partiju kakva je SDP. Ne ulazim uopšte u razloge sa kojima Demokrate manipulišu, jer je upravo SDP otvorila put ka promjeni… Više »

Zoran
Gost
Zoran

Demokrate su desno krilo propalog snp.

Bokelj
Gost
Bokelj

Ovo saopštenje je potpuna šteta na račun Demokrata. Ovo je oslikavanje njihovih stvarnih pozicija. Mada je mali broj onih koji su pročitali cijelu ovu skribomaniju.

Zulum
Gost
Zulum

Ziva istina da Demokrate smetaju svima.

Martin
Gost
Martin

Bečić da uzme sam 49% ne bi s kim Vladu mogao formirati.

Fileopg
Gost
Fileopg

bi ne boj se, evo prvi Krivokapić bi pristao samo da mu niko ne dira luku Kotor. sve za fotelju….

Dragan
Gost
Dragan

Napadima na opoziciju Becic samo tjera glasace u apstinenciju. Niko mu iz opozicije ne valja. Bice da su samo oni na mjestu.

Libero
Gost
Libero

Ajede becicu zajedno sa svojim demokratama skinite tu cetnicku mantiju pa igraj otvoreno a ne pod maskom.mi znamo pojedinacno dosta ljudi iz nasih gradova koji su otvoreni zagovornici nestanka crne gore ili ostanka kao samo srpske za sto se i ti zalazes

Nera
Gost
Nera

A sto se svađate?
Nadajte se i dalje da jednoga dana vi budete Milo.
Tako ce vam biti lakse da docekate starost u opoziciji.

Send this to a friend