Politika

Demokrate slave pet godina od osnivanja: Na svakom koraku se borimo za mir

Demokrate Crne Gore saopštile su da je ova partije osnovana prije pet godina i da se za to vrijeme na svakom koraku bore za mir, slogu, zajedništvo i pomirenje.

Kako je kazao lider demokrata Aleksa Bečić, Crna Gora može biti vječna i prosperitetna samo ako su joj djeca složna.

Iako mlada partija, za kratko vrijeme izrasli smo u izuzetno jak i respektabilan, organizovan i infrastrukturno snažan, pouzdan, principijelan, građanski, moderan i proevropski politički subjekat. Pokazali smo kako se stvara moćna partija, kako se uspješno i pošteno upravlja sistemom tamo gdje smo dobili prilku da vršimo vlast, pokazali smo kako postoje javni funkcioneri koji rade za platu i ništa mimo plate, pokazali smo kako se drži riječ u politici, kako se politika vodi srcem i čistim rukama”, dodao je on.

Bečić je takođe kazao da su jedini politički subjekt koji ne zavisi od bilo kog formalnog ili neformalnog centra moći,  koji ima zdrave temelje, čistu istoriju, koji nema vlasnika i koji razmišlja i odlučuje svojom glavom.

“Inicijatori smo i predvodnici smjene generacija na crnogorskoj političkoj pozornici, imamo najmlađe odbornike, poslanike, predsjednike opština i skupština, naše koleginice maksimalno uvažavamo i promovišeno, a naše starije kolege poštujemo, primjenjujući njihovo dragocjeno znanje, praveći, u konačnom, idealan spoj mladosti i iskustva i gradeći odnose istinski složne porodice, koja za ovih pet godina nije imala bilo kakvih raskola ili turbulencija”, dodao je Bečić.

Prema njegovim riječima, od prvog dana osnivanja žive, dišu i bore se za zvijezdu vodilju, svetu ideju “Pobjeda, a ne podjela”.

“Pokazali smo na primjeru naše partije da je to moguće. Da mogu, u jednoj kući, složno i iskreno da žive i djeluju ljudi svih vjera i nacija. Pokazali smo da to nije utopija, već stvarnost, ako to želite i u to vjerujete. Jedini smo politički subjekt koji vrši vlast, na lokalnom nivou, sa svim nacionalnim partijama, i prosrpskim, i procrnogorskim, i proalbanskim, pokazujući, i na taj način da smo garant mira, stabilnosti i zajedništva”, naveo je on.

Dodaje da su uradili mnogo, ali time se ne zadovoljavaju.

“Daleko od toga. Naš posao je tek počeo, naše vrijeme tek dolazi. Jedna era se konačno završava, druga dolazi. Ova trodecenijska era će biti upisana zlatnim slovima za tajkune, kriminalce i profitere. Mi hoćemo da nova era bude upisana zlatnim slovima u životima običnih crnogorskih građana. Mi hoćemo da vratimo našu braću i sestre, naše kćeri i sinove koji su otišli u potrazi za hljebom. Mi hoćemo da konačno vidimo Crnu Goru, našu majku i jedinu otadžbinu, kako pobjeđuje, kako miri, kako spaja, hoćemo Crnu Goru kao mjesto koje više nikada neće napuštati njene kćeri i sinovi. U to ime, uz konstataciju da su naši uspjesi, kao i usponi i padovi uvijek bili plod iskrenosti, uz obećanje da nećemo stati, da ćemo nastaviti još jače, još bolje, još odlučnije, čestitam svim demokratama 5. rođendan naše velike porodice, uz obećanje da ćemo ovaj jubilej proslaviti kako nam i dolikuje, odmah nakon prestanka vanrednih mjera”, zaključuje Bečić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Medovina
Gost
Medovina

Bore se za mir, tako što podržavaju: SPC, brane nelegalno sagrađene crkvene objekte, učestvuju u litiji, činu karakterističnom za srednji vijek(za dozivanje kiše…), traže nepoštovanje- legalno donesenih zakona; Ne učestvuju u radu Skupštine Crne Gore, a istovremeno primaju platu za nerad, svakodnevnim saopštenjima blate većinsku Crnu Goru itd.

Radenko
Gost
Radenko

Kćerka kralja Nikole, kraljica Jelena Savojska srpskom ministru Janjiću – “Oprostite, gospodine ministre, ja ne govorim srpski, no crnogorski. Tako me je učio moj otac, crnogorski kralj Nikola.”

Velimir
Gost
Velimir

Sve se vise brukate I grdite!
Vi ste primjeri foliranja,nerada,lazi,plagijata I necasti!

Darko
Gost
Darko

E svaka vam je godina jadna i uludna . Demagozi sa fals diplomama !!!🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Marvo
Gost
Marvo

Sta tu ima da se slavi?Iskreno,ne vidim nikakav povod za slavlje.Napredak,uspjeh ili neka nova vrijednost su razlozi za slavlje.Kod ove druzine ne primjecujem nista od navedenog.

Arena
Gost
Arena

Ništa originalno i ništa što svakodnevno ne slušamo.Plagistri, ostaju plagistri….

Jež
Gost
Jež

Demokrate plutaju između DF i SNP odakle su se ispilili.S toga im je politika- jedan veliki mućak.

Strijelac
Gost
Strijelac

Nejeste za podjele, samo ako je po vašemu.Nijesu ni iz DF, SPC…..ni razni Milačići i Danilovići, samo kad bismo pristali da budemo ono što oni žele. To bi odprilike značilo: jedina crkva je SPC; pismo ćirilica; zastava trobojka; himna skraćena na pola; izlazak iz NATO alijanse; itd. itd. I na kraju, ne priznajete- večinsku Crnu Goru…..to je vaš doprinos- pobjedama… Više »

TonyZ
Gost
TonyZ

Skup egoista, povrsnih eksperata, plagijatora, zive na grbaci drzave koju negiraju i u konacnom sebe smatraju srbima, sto dovoljno govori koliko znaju o istoriji svoje zemlje za koju su im cukundjedovi utrobice prosipali da je sacuvaju…

Petar
Gost
Petar

Tesla je primio crnogorsko odlikovanje Orden Danila Prvog za nezavisnost Crne Gore drugog stepena 1895. godine kojim ga je odlikovao kralj Nikola. Nezavisnost koju vi pokusavate da ugasite. E pa necete nikada.

Strijelac
Gost
Strijelac

Tesla je i govorio da je porijeklom Crnogorac, ito više puta.Takođe je istina da je Crnu Goru, materijalno pomagao.Srbi su ga prisvojili kao njihovog, iako to ničim nije pokazivao.U Beogradu je boravio svega dva sata…..i nešto se nije oduševio, niti je sa ushićenjem o njoj pisao i govorio.Naprotiv.

ProMontenegro
Gost
ProMontenegro

borite se za mir? a dje po lokaima? kaficima? u Skupstinu se ne borite sigurno.. a nije vam strano plata kad dodje…. woohooo sjedi 1.

Dok ne popadamo
Gost
Dok ne popadamo

Komedija. Ima li jos viceva od ostalih partija.

kleptoman
Gost
kleptoman

kakva ljuta borba. kakvi cercil, tito i staljin, vi ste borci u crvenim kravatama. tacno ne bih ima od cega platit struju da nije vas.

PgTg
Gost
PgTg

Nijeste radili ni dijelili drzavne lare, mogu samo da Vas mrze, srecno !

SsektaSTOP
Gost
SsektaSTOP

Prevremena penzija
NEGO ŠTO
zasluzeno.

poslednji don
Gost
poslednji don

kakav mali pion

Sloboda
Gost
Sloboda

Sta stvarno mislite kada se vidite u ugledalu?Mislite li da ste vidjeli nesto drugacije i bolje,ili vidite nejako bice sa svim svojim nedostacima?

dzonatan
Gost
dzonatan

zreli za penziju

Cicko
Gost
Cicko

Slavite petogodisnjicu prevare gradjana koji su vam povjerovali i davali glas. Na sestogodisnjicu se gasite .

mrkela
Gost
mrkela

Pročitani ste , mislite sa deset riječi da će te se dokopati para .

Zoran
Gost
Zoran

Vi ste neso trebali da kazete- Naravno Parlament. Ustvari i ne znamo sta hocete da kazete. Ova saopstenja -mozda je pisao nekodrugi. Kada si mogao plagirati Magistrat , mozes i ovo.

Bakula
Gost
Bakula

Ko ste i kako radite, zna samo onaj na čiju ste gradsku kasu zajasili. Beskrupulozni, manipulativni licemeri.

Vojo
Gost
Vojo

Čista demagogija i populizam

NBA-NK
Gost
NBA-NK

MOZETE SLAVITI SLOBODNO,DRZAVA VAM DAVA PLATE,A VI NE’DOLAZITE U SKUPSTINU 3-4godine! DA IMATE OBRAZA ,BAREM BI CUTALI!

Srbo
Gost
Srbo

Budućnost naša😊😊😊

cikoticka-drack
Gost
cikoticka-drack

kako neslavno zavrsi

Emilija
Gost
Emilija

Sta je babi milo,to joj se i snilo!

Nilok
Gost
Nilok

Nemam rijeci.

Željko
Gost
Željko

prokockali su povjerenje naroda, svu onu divnu energiju.. A, moglo je, ipak, da bude drugacije, da ne bi pohlepe i gluposti… Hvala na prostoru.

Nino Kotor
Gost
Nino Kotor

Poznati po zbrinjavanju stranačkih kadrova

Rade007
Gost
Rade007

Hahaahahhahaah zar ima 5 godina od pojave novih komičara? Ja ipak više preferiram TBOK,ovaj njihov humor ne shvatam.

Milan Podgorica
Gost
Milan Podgorica

A da uzmete nesto i da radite demokrate, umjesto da pricate u beskonacno i da se slikate i pisete saopstenja? Sve se nesto “brinete” za gradjane, a kad treba da se radi – nidje vas nema..

Zevs
Gost
Zevs

Kad vratite pare sto ste ukrali od drzave za ove 4 godine jer ih niste zaradili.Lupezi

Lazovi
Gost
Lazovi

Hahahaha postojite vi vise no 5g samo ste dlaku promijenili.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Ti ćeš uspjet u politici taman ko i ja.

Dzontraš
Gost
Dzontraš

Na svakom koraku se borite da uzmete što više, a da nista ne radite…primjer vam je bitisanje u Skupstini…brzo ce izbori pa ce te vidjeti kako ce te proci neslavno.

Krtola
Gost
Krtola

Kakva demagogija. U Budvi ste imali šansu, ali…

Mladen
Gost
Mladen

I u Kotor, razocarenje

Marvo
Gost
Marvo

U Budvi su uvjek isti na vlasti.Skoro svaka familija ima clanove u svim politickim strukturama,tako da ko god dođe na vlast isti vladaju.

Pedja *
Gost
Pedja *

Bogata tradicija , nema sta .

Haris
Gost
Haris

slave aaaaaaaahahahahahaha nema se tu ništa za slaviti, bečićeve demokrte su obični paraziti i zastiđe.

MNE
Gost
MNE

Slave 5 godina demantovanja hahaha bruka i sramota

Daks
Gost
Daks

Na svakom koraku unosite nemir!

Bnjj
Gost
Bnjj

Dobra stranka. Međutim moraju se zalagat za otvorene liste i direktan izbor. Ukinuti partiski delegatski sistem u Cg

Mala Mo
Gost
Mala Mo

Opismeni se.

Send this to a friend