Politika

Demokrate: Slučaj “Primorka” je očigledna i brutalna krađa

Povodom slučaja “Melginija – Primorka”, zbog kojeg je uhapšeno 12 osoba, među kojima ima i državnih funkcionera, reagovali su iz Demokratske Crne Gore. Potpredsjednik Opštinskog odbora Demokrata Bar Dragan Tufegdžić tvrdi da su o Primorci pričali, pisali, pozivali nadležne jer je, kako poručuju bila očigledna i brutalna krađa.

“ Bez imalo milosti, onako drsko i otvoreno su je oteli, a ne privatizovali,  uništili, čak i palili, dok je bivši premijer rekao da ga ne zanima. Nisu ga zanimali ni radnici koji su ostali na ulici. Nekada je u Primorci radilo 1200 radnika. Razumljivo, jer njih interesuju samo oni i njihovi poslovni i neposlovni partneri sa kojima su poharali čitavu Crnu Goru. Nije ga zanimalo ni kada je dao 4.000.000 eura tamo nekome, olako, na grbaču građanima. I platili smo sve do poslednje pare”, dodaje on

U ovoj partiji se pitaju koliko je vremena trebalo tužilaštvu da reaguje na nešto tako očigledno.

“’Ad Primorka’ i stečaj uveden 15.9. 2008. godine, zatim “Primorka za proizvodnju hljeba i peciva” uveden stečaj 30. 4. 2009. godine, potom novo ime ” Melgonija Primorka” i stečaj 14.4.2014. godine. Ime se mijenjalo, ali ne i vlasnik. Za nadležne ništa sumnjivo, stanje redovno. Vlada Crne Gore na sjednici 1. 7. 2010. godine i pored svega što je prethodilo, izdaje državne garancije preduzeću “Melgonija Primorka” u iznosu od 4.000.000 eura, odnosno 27.8 odsto kredita sa svim pripadajućim kamatama. Naravno, za ovaj kreditni aranžman je založena kompletna imovina nekadašnje Primorke, sve što je ostalo i 60.000m2 zemljišta na kojoj se fabrika nalazila, pošto je više nema, samo ruina. Sredstva kredita su podijeljena tako da je Krisma motors dobila 2.770.000 eura, Primorka 5.000.000 eura i Krisma trejd 6.550.000 eura. Kredit, podijeljen onako bratski. Sve je bilo jasno još odavno i najvećem laiku. Kredit je dat nekome o “kome ne znate ništa” , bacili ste novac svojih građana i presuli ga u džepove odabrane ekipe. U najmanju ruku bahato, neodgovorno  i u skladu sa svim nepočinstvima svih ovih godina”, podsjeća Tufegdžić.

Pitaju se ko je kriv i da li je samo ovih 12 uhapšenih ili je neko sve ovo morao aminovati.

“ Naravno da ne bi smjeli ni prstom mrdnuti da nisu dobili odobrenje od šefa ili šefova.  Ovo nije naknadna pamet, jer smo o ovome pričali i pisali unazad godinama. Šta će sada biti? Priznanje krivice, plaćanje kazne 5, 10 puta manje od ostvarene štete, koja se ne može mjeriti novcem i slučaj zaključen? A šta će biti sa radnicima ili su oni za njih već završena priča”, navodi on.

Tufegdžić dodaje da je njihov neminovan odlazak sa vlasti i   ozdravljnenje sistema je obaveza crnogorskog društva.

“Budva i Kotor su početak, nastavljamo sa Herceg Novim dok ne oslobodimo čitavu Crnu  Goru. Demokrate su dio naroda, rade i radiće sve u korist građana Crne Gore i nikoga više”, zaključuje Tufegdžić..

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Podgorica
Gost
Podgorica

Jedino je dobro što se stalno slikaju ispred crnogorske zastave , pa će im možda prijenut malo patriotizma.

1918
Gost
1918

Pita te Baskim sta si radio u Belgiji???

1918
Gost
1918

tufegu pozdravio te baskim truma albanac iz ulcinja kojeg si iz tebi znanog razloga imitirao sad si demokratski front

Martin
Gost
Martin

Demokratie… Sramota za Svijet…

Vesko
Gost
Vesko

Jeste vidjeli spot dje mali Alek bira čips i sprijeci pljačku? Mali Alek <3

Send this to a friend