Politika

Demokrate: Vladini službenici Petnjicu ne umiju naći na karti države

Demokrate u Petnjici smatraju da su u poslednje vrijeme pojačane predizborne aktivnosti ministara u Vladi Crne Gore, a naročito u gradovima u kojima se održavaju lokalni izbori u novembru.

“Sada je na red došla Petnjica u koju vladini službenici dolaze vjerujemo po prvi put. Odnos Vlade Crne Gore prema opštini Petnjica je do sada bio takav, kao da je ne umiju naći na geografskoj karti države, a kamoli obratiti pažnju na probleme Petnjičana. A da još bude veća ironija, u predizbornu posjetu dolizi ministar Damir Šehović, čija je partija završila treća na izborima u Nikšiću, na kojima su se takmičila samo dva politička subjekta”, rekli su iz Demokrata.

Iz te partije ističu da je samo pitanje kako je ministar došao u svom skupocjenom automobilu do Petnjice, čija putna infrastruktura podsjeća, kako kažu, na ulice iz ratnih devedesetih kada su ministrove kolege iz DPS-a podešavale nišanske sprave, minirajući čitava naselja i gradove.

“Ali brzo je ministar zaboravio ratnihuškačku terminologiju Šešeljevih dobrovoljaca iz DPS-a, ali nisu Petnjičani, pa ministrova obećanja i osmjeh neće mnogo pomoći političkom rejtingu DPS-a i njegovog satelita SD-a. Tako se ministar ne brine za puteve, ali ni za automobil koga skupo plaćaju svi građani Crne Gore. I kako to da se ministar baš sada sjetio da obećava škole, vrtiće, prevoze đaka?”, kazali su iz Demokrata.

Demokrate ističu da Petnjičani vide dobro da je ministar došao po glasove.

“To što pojedini učenici pješače do škole i po deset kilometara i što Petnjička sirotinja plaća smještaj đacima u Beranama jer javnog prevoza nema, to ministra mnogo i ne brine. Za razliku od Šehovića, koji je proveo samo par sati u Petnjici i odmah se vratio u Podgoricu, Demokrate su obišle na stotine domaćinstava u okviru terenske kampanje upoznajući se sa problemima građana”, poručuju Demokrate.

Oni smatraju da ministar ne zna kako se teško živi u Petnjici i kako je nezavisna opština, itekako zavisna od svoje dijaspore na osnovu koje i opstaje.

“Da kojim slučajem zavisi od ministra Šehovića i Vlade Crne Gore, odavno bi bila pusta. Očekujemo u narednom periodu još organizovanih posjeta zvaničnika Vlade Crne Gore koji prije svega dolaze da vide gdje je Petnjica i da u cilju prikupljanja glasova pokušaju prevariti časni i pošteni narod bihorskog kraja”, ocijenile su Demokrate.

Demokrate kažu da građani Petnjice i Crne Gore vide da je došao kraj vlasti. kako kažu, organizovane kriminalne grupe zvane DPS i  ističu da nema te sile i tih neiskrenih i prevarantskih posjeta njihovi zvaničnika, koje će tu činjenicu promjeniti.

Ža.B.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ana
Gost
Ana

A ni 90% gradjana CG

ANA
Gost
ANA

Zato se Jokić snalazi na karti Srbije samo tako.

Send this to a friend