Politika

Demokrate za CdM: Rudovićev istup ne ruši naš Plan, sjajno funkcionišemo sa URA

Izjava potpredsjednika Građanskog pokreta URA Neđeljka Rudovića da će njegova partija ubrzo u skupštinske klupe jer nema više razloga da ne djeluju u parlamentu i tu “biju bitke” za bolju budućnost Crne Gore, uzburkala je političku javnost, ali ne i Demokrate. U partiji Alekse Bečića za CdM kažu da ovo ne može da ugrozi zajedničko djelovanje Demokrata i URA-e, kao ni Plan sveobuhvatnih reformi koji su nedavno zajednički prezentovali.

Da Rudović nema podršku ni matične partije, ekspresno je potvrdilo danas i Predsjedništvo URA-e, koje je odlučilo – nema povratka u parlament do ispunjenja uslova za slobodne i fer izbore, što je bio i ranije zajednički stav Demokarata i GP URA.

<<<Rudović za povratak URA-e u parlament<<<

<<<Predsjedništvo URA-e već odlučilo: Nema povratka u parlament<<<

Demokrate su jasne. Rudovićeva izjava ih nije iznenadila, jer, kako kažu, ako postoji nešto što je moguće predvidjeti kad su u pitanju politički procesi i ponašanje političara, naročito na ovim prostorima, onda je to njihova nepredvidivost.

“Politički subjekt koji to zna ništa ne bi smjelo, ni moglo iznenaditi. Imajući to na umu, dočekali smo i stav koji je saopštio Neđeljko Rudović. Ne može nas iznenaditi niti jedan lični stav, pa tako ni ovaj Rudovićev. Primili smo ga k znanju, podrazumijevajući da je to isključivo stav Neđeljka Rudovića, a ne nikako i GP URA”, kažu Demokrate za CdM.

Jasni su – Plan Demokrata i GP URA je plan koji je u opštem interesu građana Crne Gore i cjelokupnog crnogorskog društva i, kao takav, on je iznad bilo kog pojedinca.

“Zato je nelogično očekivati da bi jedan, ma čiji da bio, pojedinačan istup mogao da ugrozi Plan koji ne samo da je dobio apsolutnu podršku EU, već i apsolutnu podršku na sjednicama najviših organa naša dva politička subjekta. Oni koji priželjkuju promjene u Crnoj Gori nestrpljivo iščekuju implementiranje svih elemenata ovog Plana, a strah od njegove implementacije može postojati samo kod onih koji ne žele promjene, a vidimo da se istupi kojima se takav strah manifestuje pojavljuju samo na nivou incidenta”, navode u ovo partiji.

Poručuju da ovaj istup neće poremetiti odnose Demokrata i URA-e.

“Ako postoje idealni odnosi u okviru jedne koalicije, onda su to odnosi između Demokrata i GP URA i to na svim nivoima i to je nešto na šta smo ponosni. Utoliko više što od formiranja koalicije “Za 21. vijek“, sve do danas, nijesmo imali niti jednu organizacionu ili tehničku trzavicu. Sjajno funkcionišemo i takav način ophođenja jednih prema drugima mogli bismo da preporučimo svima onima kojima fotelje nijesu u prvom planu i jedini smisao političkog bivstvovanja. Na žalost DPS-a i DF-a, Demokrate i URA nastavljaju zajedničko djelovanje, ubijeđeni da će postepeno ostvariti sve svoje ciljeve”, zaključuju oni u izjavi za CdM.

Da podsjetimo, Demokrate i Građanski pokret URA neće se vratiti u parlament dok se ne iscrpe i dogovore sva rješenja iz Plana izbornih reformi, poručio je lider Demokrata, Aleksa Bečić.

On ukazao i na to da su Plan podržale institucije Evropske unije i njeni visoki zvaničnici.

<<<Bečić i Abazović skovali plan: Traže izbornu reformu i lokalne izbore u jednom danu<<<

Demokrate i URA su u Planu, između ostalog,  zatražili sveobuhvatnu izbornu reformu, definisanje zakonskog rješenja održavanja svih lokalnih izbora u jednom danu, izmjenu seta medijskih zakona sa ciljem da se pravni okvir usaglasi sa EU i međunarodnim standardima.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ukradose mi ime
Gost
Ukradose mi ime

Vidimli ja to na obzoru novu partiju kako bi li se ono trebala zvati “kvarat od ure” ili mozda sahat kula dvanajest otkucava inace smatram da bi ovim koji su se vratili u skamije trebalo placat preko vremena i to kao za nocni rad jer kad su prihodovali kad nijesu radili nista sto se tice skupstine a da su rovaalili… Više »

Aleksandar
Gost
Aleksandar

URA je dobra partija ca jako malim brojem podrzavaoca i zato su prinudjeni da traze opoziciono saveznistvo.Sa Demokratama imaju jako dobru saradnju do sada medjutim imaju obje partija opterecenje a to je kako su nastale ove partije ;jedna je nastala raspadom SNP_a i prelaskom DF nezadovoljnih ,a druga je formirana od vlasnika Vijesti koji su imali vec jedan fijasko sa… Više »

187 000 kamata
Gost
187 000 kamata

Razmišljao sam tri mjeseca da izdajem nešto u cg da big mogao doći od juna do septembra pa opet nazad u italiju u pečalbu.

187 000 kamata
Gost
187 000 kamata

Razmišljao sam da nešto napravim u crnu goru da izdajem pa da dodjem tri mjeseca kući od juna do septembra. A ostale mjesece da provodim u italiju demokratija. 👍

187 000 kamata
Gost
187 000 kamata

Imaš dobro imanje minja ali hotel nemaš što praviti jer nema plaže u bar. Susanj je lijep ima i plažu ali si opet u bar. Blizu si topolicanima. Prvi red se mene sviđa u susanj. Ali je sve skupo. U bd da ne pričamo i becice. 👍

187 000 kamata
Gost
187 000 kamata

Budva nije socijalisticka tamo ima iz reda ustedjeno po osobi 100 000 eura to su već ustedjene pare 👍

187 000 kamata
Gost
187 000 kamata

Bežite od socijalizma dje vas noge nose. Sobzirom da su moji drugovi sa koša socijalisti. Mogu vam reci da su dobro momci mogu da im zahvalim na podršci koju su mi dali. Vrati ću im jednog dana dobro se dobrim vraća. Sad znam da nisu imali da mi pozajme 200 tadašnjih maraka oprošteno vam je društvo.👍štedite euro kući te se… Više »

187 000 kamata
Gost
187 000 kamata

I željko malisic je posta socijalni slučaj džabe vozi starog mercedesa👍vi ste svi sa koša socijalni slučajevi 👍😂😂😂😂😂😂😂😂

187 000 kamata
Gost
187 000 kamata

Minja ti si socijalni slučaj kad imaš 8 00 0 eura od kredita ustedjeno. Treba ti 100 000 eura ustedjeno to su već pare za poštovanje. 👍

187 000 kamata
Gost
187 000 kamata

Minja ti si komunista socijalista👍socijalni slučaj i socijalni restoran jedeš toga socijalnog pirea 😂😂😂😂😂😂👍

187 000 kamata
Gost
187 000 kamata

Možda sad malo više potrošim pošto imam kamatu i to samo da pojedem najviše i po neke sitnice bez ikakvog luksuza. 👍

187 000 kamata
Gost
187 000 kamata

Ja u socijalusticku crnu goru do pete godine nisam jeo tek kad sam se preselio u bar i otac počeo u luku a majka u izbor i počeo sam da jedem bez krova nad glavom sam se doselio u baru iz jedne male sobice od 20 kvadrata iz podgorice. Tako da ja svakako nisam lijepo živio u staroj jugoslaviji socijalistickoj… Više »

Siki
Gost
Siki

Kako se gledu!!!!

Nera
Gost
Nera

Pa sto ovoliki tekst kad izjava Rudovica nije bitna?

Sova
Gost
Sova

Nije vam stalo do fotelja, a funkcionišete savršeno u koaliciji! To je priča za brave. Da ste tako jedinstveni, i da možete da funkcionišete kao jedan entitet, vi biste se spojili u jednu partiju i imali biste jednog predsjednika i nekoliko potpredsjednika. Ovako, sve je puta 2. 2 predsjednika, 2 x potpredsjednici, 2 x sekretari, 2 x sekretarice, 2 x… Više »

Futurizam
Gost
Futurizam

“PLAN”

Send this to a friend