Politika

Demokrate za mirno i civilizovano izražavanje nezadovoljstva

Demokratska Crna Gora poziva sve građane da ne slušaju pozive na nemire, svađu, bratomržnju i bratoubilaštvo koji dolaze od premijera Duška Markovića i drugih relikata prošlosti, već da svima, kako dodaju, zvijezda vodilja budu poruke ljubavi i mira koje je danas uputio čelnik Mitropolije crnogorsko-primorske mitropolit Amfilohije.

Kako ističu iz ove partije, kao što mu dolikuje, mitropolit je pozvao na mir, pomirenje, ljubav i slogu, a nikako na krv i bratoubilaštvo.

<<<Marković: Crna Gora izložena brutalnom napadu, ne morate je voljeti, ali je morate poštovati<<<

“To su poruke koje smo svi dužni da upućujemo jedni drugima, pogotovo u trenucima kad usijane glave pozivaju na mržnju, krvave glave, batinjanje i nasilje. Mir, ljubav i sloga su nasušna potreba crnogorskog društva. To je preduslov za napredak i osnov za uspjeh. Posvađana, zaraćena i bratskom krvlju natopljena Crna Gora nije potrebna nikome. Nama, kao opozicionoj partiji ne treba vlast ako se prolije i jedna kap krvi za njeno osvajanje. Nama ne treba vlast ako je budemo plaćali životima naše braće i naših sugrađana. Nama ne treba vlast, ako ćemo je sticati po cijenu bilo čijeg nevinog stradanja. Za razliku od onih, na drugoj strani, koji, da bi očuvali vlast, ne zaziru ni od suza, ni od krvi, u šta smo se i sinoć imali priliku uvjeriti”, poručuju Demokrate.

<<<Amfilohije: Molim sve da se sačuva mir, uhapsite mene ali oslobodite Joanikija i sveštenike<<<

Kako naglašavaju, dovoljno je da u našoj prošlosti bilo krvi, dovoljno je bilo patnji, mržnje i krvnih osveta.

“Danas nam je potreban razum. Danas nam je potrebna mudrost. Danas je potrebno da političari slušaju crkvene velikodostojnike čiji su pozivi glas i svjetlo razuma u pomrčini koja je, zahvaljujući nekim crnim kutijama, pritisnula naše dane. Ni jedan političar ne može željeti veće dobro crkvi od onih koji joj posvećuju svoje živote. Crkveni velikodostojnici su i u ovoj situaciji, svojom pribranošću, pokazali da su dostojni povjerenja koje im ukazuju mnogobrojni vjernici koji se njihovim riječima, kad je najteže, vraćaju kao nepomućenim izvorima mudrosti. Zbog toga mi, iz Demokratske Crne Gore podržavamo mirno i civilizovano izražavanje nezadovoljstva kao što je to Crkva i činila u prethodnih nekoliko mjeseci i čvrsto stojimo uz narod i poruke mira i ljubavi”, zaključuju iz ove stranke.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MMS
Gost
MMS

Mnogo lose saopstenje. I dalje ne znate ko ste, sta ste i za sta se zalazete!

Svetozar
Gost
Svetozar

Propali ste prije vremena.

Mongro
Gost
Mongro

…”Danas je potrebno da političari slušaju crkvene velikodostojnik”…E koji ste vi glumci, i to jeftini!!! Klasična srpska nacionalistička stranka omotana u ruho građanske partije. Ja ne mogu da vjerujem da je Mijo Martinović, nekadašnji iskreni borac za samostalnost CG toliko bio naivan da pristupi vama??? Tačno je da ste duže vremena bili pažljivi sa izjavama i postupcima ali je to… Više »

Marvo
Gost
Marvo

Niste vi nikakve demokrate vec ste prikrivene cetnikokrate

BOSS
Gost
BOSS

Da politicari slusaju popove,,,,,e propalo se

Antidrzavni
Gost
Antidrzavni

A ovi uniformisani velikosrbi salju poruku: “Gradjani slusajte Amfilohija, a ne markovica”
E pa evi neka svak ko zeli ovu drzavu prosudi sta bi od nje opozicija napravila (ukljucujuci URA, a iskljucujuci SDP)

TonyZ
Gost
TonyZ

Kakvi manipulatori. Momo Koprivica vam je sinoc pjenio na policiju, toliko o tome za mirno rješavanje ovog pitanja. Na sledece izbore necete preci cenzus. Krpelji.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Oćete da uzmete glasove df-a…..

Niksic
Gost
Niksic

Najveci foliranti i plagijatori,ovo je kombi partija

Cicko
Gost
Cicko

Ovo je prava “balvan ” partija. Sepurite se do izbora i tu vam se partija gasi.

marius
Gost
marius

Mogli bi demokrate prije no sto napisete saopstenje, i prije no sto napadnete premijera ,procitat sto je cojek izjavio. Ovako , ovo saopstenje vam je potpun promasaj, jer u govoru premijera Markovica nema nikakvih poziva na sikobe, vec naprotiv cojek samo upozorava na opasnost koja prijeti ovom narodu od corone, a tvoji popovi i tvoj Amfi svojim djelovanjem ,oce da… Više »

Mirko
Gost
Mirko

E ako necu zaokruzit dps kad vidim ove nesrece

Mongro
Gost
Mongro

I ja sam mislio da to nikad neću uraditi….prevario sam se😀

Send this to a friend