Politika

Demokratski front i SNP ostali dužni 38.700 eura

Demokratski front i Socijalistička narodna partija koji su na lokalnim izborima u Podgorici nastupili u koaliciji, potrošili su za potrebe izborne kampanje skoro 70.000 eura, tačnije 68.978 eura, ali dio troškova nije plaćen, pa koalicija duguje još 38.700 eura.

Podaci Agencije za sprečavanje korupcije pokazuju da je koalicija Sve za moj grad DF-SNP najviše novca izdvojila za medijsko predstavljanje i to 23.030 eura, ali dokumenti ASK-a pokazuju da ove usluge koalicija i dalje nije platila.

Za bilborde kompaniji DOO Đoković ove partije duguju 10.648 eura, Televiziji Vijesti 5.656 eura, Televiziji IN4S 4.722 eura, a Radio Titogradu i DRS ukupno 2.000 eura.

DF i SNP takođe nijesu platile ni troškove za predizbornu kampanju koji su iznosili 7.588 eura, od čega su skupovi koštali 4.503 eura, a dvije konvencije 3.534 eura. Koalicija koju je predvodio Slaven Radunović ostala je dužna i za troškove za izradu reklamnih spotova i materijala i to 7.750 eura.

Režijski i troškovi opšte administracije koštali su koaliciju 2.262 eura, od čega je veći dio plaćen, a za troškove reprezentacije duguju nešto više od 300 eura, dok su za prevoz i gorivo izdvojili 965 eura.

Za sve “ostale” troškove izborne kampanje DF i SNP su potrošili 25.927 eura, od čega najviše na dnevnice za raznošenje propagandnog materijala i obilaske mjesnih odbora po putnim nalozima.

Kad su u pitanju prihodi od fizičkih lica, partije su sakupile 2.600 eura. Najviše je donirao nosilac liste Slaven Radunović 500 eura, dok su po 200 eura donirali poslanici Marina Jočić, Andrija Mandić, Veljko Vasiljević, Branko Radulović, Strahinja Bulajić, Branka Bošnjak, Nebojša Medojević, Budimir Aleksić i Milutin Đukanović. Na spisku nema nikog iz SNP-a iako su zajedno nastupili na lokalnim izborima u glavnom gradu.

Kampanja se dijelom finansirala, pokazuju podaci, i iz kredita i zajmova. Tako je Nova srpska demokratija pozajmila 10.000 eura, Socijalistička narodna partija 5.000 eura, Pokret za promjene 9.000 eura, a Demokratska narodna partija 8.000 eura, ukupno 32.000 eura. Koalicija DF SNP osvojila je na izborima u Podgorici 12,3 odsto glasova, odnosno osam mandata.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Medovina
Gost
Medovina

Ovo, zbog javnosti, kao nemaju.Zna narod da imate i da ste imali ruske pare, i da ste ih prali na razne načine.Gre’ote nijeste imali od čega donirati partiju … dali po 200 e.Sirotinjo i bogu si teška!

Boba
Gost
Boba

A Oni kad su od rusa milione imali djecu su ispalili za po 10 e dnevno ,za letke,obilaske, a pare medju sobom podijelili u novu a Boga mi je I Medo prste u med umocio dobro tad, pokupovali stanova , pa im gazde saznale sad ne smiju privirit ni pomenut ruse. Al rusi vazda lose procjenjivali pa sad gurnuli milacicu,… Više »

Gost
Gost
Gost

Za izbore u Beranama su se sastajali sa popovima i iz crkve dobijali pare. Sta ima vise da se prica..

Štrudla od...
Gost
Štrudla od...

A di je Profo iz Komana? On novce drži samo za sebe! Baš tvrdica! A voli pare iz sefa parti?;!

Medovina
Gost
Medovina

Porodica mu kaže da ih ne troši na njih … nego na Branku Boošnjak …a, da je ona skupa za održavanje … voli skupe stvari, pa izlaske … ručkovi, večere, putovanja.Od kada bojkotuju Skupštinu dali se na putovanja, troškove im skoro pa pokriva poslanička plata.

Send this to a friend