Politika

Demokratski front: Popović prevarama pokušava diskreditovati Kljajević, najbolje bi bilo da se vrati u Sputnjik

Demokratski front daje punu podršku direktorici Javnog preduzeća Nacionalni parkovi Crne Gore Jeleni Kljajević za sve što je radila i što radi na ozdravljenju ovog devastiranog i decenijama pljačkanog preduzeća, saopštili su iz te partije.

Front je saopštio da su dva mjeseca zaposleni u JP za nacionalne parkove CG nestrpljivo iščekivali konstitutivnu sjednicu novog Upravnog odbora kako bi saznali, kako kažu, hoće li nastaviti sa politikom oporavka posrnulog preduzeća, ili pak okrenuti u nekom novom smjeru.

<<<Zabrinjavajuće upravljanje Nacionalnim parkovima Crne Gore, alarmantno u NP Skadarsko jezero<<<

“Juče je novi predsjednik UO Nebojša Popović na konstitutivnoj sjednici, prvoj za dva mjeseca boravka na toj dužnosti donio izvještaj napisan u nekom partijskom budžaku, koji nema veze sa stvarnošću, i u kome samo nedostaje optužba za ubistvo Paja Patka. Žalosno nepoznavanje suštine postojanja JPNPCG, iskazuje se u svakoj rečenici koju ovaj kadar žene Marka Milačića prezentuje javnosti, a samo u cilju diskreditacije direktorice JP NPCG Jelene Kljajević i prethodne predsjednice UO Marine Jočić, ali i kompletnog menadžmenta koji je sve snage i iskustvo stavio u funkciju uzdizanja ovog duboko posrnulog preduzeća. U prilog toj činjenici govori i podatak su JPNPCG u prethodnoj godini poslovali sa 992,332 hiljade naslijeđenog gubitka, a da će poslovnu godinu, prema sačinjenom finansijskom planu završiti sa dobitkom u iznosu od 521,085 hiljada”, kazali su iz DF-a.

Iz te partije navode da je on (Popović) sa svoja dva privatna člana UO postavljenim na te funkcije, mimo Statuta i Pravilnika Preduzeća, juče, kako tvrde, izglasao zaključke o katastrofalnom stanju u parkovima, čemu se smije gotovo čitav kolektiv.

“Uz nepristojno i neprimjereno ponašanje, a uz podršku svoja dva nelegitimna pajtosa iz UO, usudio se da pokuša da prevari i nadležno ministarstvo, i Vladu, ali i svu javnost, ne uzimajući u obzir potpune podatke o poslovanju JP u prethodnih devet mjeseci. Prema podacima za koje profesionalno, materijalno i ljudski odgovaramo, Preduzeće je ostvarilo nezapamćen uspjeh. Naravno, uz legalnu podršku Vlade i resornog ministarstva, ostvarilo je odličan rezultat koji uključuje projekciju da će ovu godinu završiti sa preko pola miliona eura u plusu. U poređenju sa referentnom 2019. godinom relevantni podaci govore da je ostvaren plan Vlade, odnosno, da je ostvareno 65 posto prihoda od prodaje ulaznica, da su planovi upravljanja ostvareni sa preko 70 odsto, da su napravljeni značajni pomaci u sprečavanju krivolova, u tehničkoj opremljenosti Preduzeća i još u mnogo čemu”, poručuju iz DF-a.

Takođe, napominju, da su u prvih devet mjeseci ostvarene značajne uštede po osnovu goriva, dnevnica, službenih putovanja, stimulacije…

“Sve bi ovo gospodin Popović lako saznao da je svoju pažnju i vrijeme utrošio na dobrobit Preduzeća, a ne na opsesiju kako da dobije profesionalni angažman, laptop koji mu po Pravilniku ne pripada, kao i službeno auto koje mu trenutno nije baš po ukusu. I pri tome, Nebojša Popović bestidno nudi funkciju direktora Preduzeća kolegama, zaboravljajući da nisu svi na prodaju kao on, koji je do imenovanja imao samo najgore riječi za premijera i ovu Vladu.
Zato mislimo da bi i za gospodina Popovića, i za JPNPCG, i za Pravu Crnu Goru čiji je on eksponent, najbolje bilo da se vrati u Sputnjik gđe je radio kao spoljni saradnik, a da u slobodno vrijeme uči procedure Preduzeća i smisao očuvanja prirode. Jer mnogo više brine odsustvo želje kod Nebojše Popovića da nešto nauči, nego sva njegova podmetanja i laži o ljudima koji svim srcem rade na poslovima koji su im povjereni”, zaključuje se u saopštenju DF-a.

Send this to a friend