Politika

DEMOS definitivno Lekićev

Miodrag Lekić

Ministarstvo javne uprave donijelo je rješenje u ponovnom postupku da je predsjednik Demosa ipak Miodrag Lekić, saopšteno je Dnevnim novinama iz ovog Vladinog resora.

Ovo rješenje Ministarstvo je donijelo nakon što je Upravni sud, postupajući po presudi Vrhovnog suda Crne Gore, ukinuo prvobitno rješenje.

Podsjetimo, Goran Danilović je tražio od MJU da on bude upisan kao predsjednik DEMOS-a, što je Ministarstvo odbilo, kao zahtjev podnijet od strane neovlašćenog lica.

“Navedenim presudama je ukazano da su nerazumljivi razlozi osporene presude, odnosno rješenja, da zahtjev za upis promjene podataka može podnijeti samo lice koje je već upisano u Registar političkih partija, već je smisao odredbe iz člana 16 Zakona o političkim partijama, da je u slučaju izbora novog lica za zastupanje partije, to novoizabrano lice ovlašćeno na podnošenje zahtjeva za promjenu upisa, ukoliko je izabrano u skladu sa statutom partije (stanovište u Presudi Vrhovnog suda Crne Gore Gore, Uvp. broj 91/18 OD 10.05.2018. godine)”, pojasnili su iz MJU.

U ponovnom postupku, kako su naveli iz Ministarstva, poštujući stav iz presuda Upravnog i Vrhovnog suda, Ministarstvo javne uprave je nesporno utvrdilo da Goran Danilovic nije izabran za predsjednika partije u skladu sa Statutom DEMOS-a i zbog toga je njegov zahtjev za promjenu lica ovlašćenog za zastupanje partije odbijen kao neosnovan.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zoran
Gost
Zoran

Sad danilovic treba da se vrati u stranku vojvode
mande.

Velimirvelimir
Gost
Velimirvelimir

SAD OSNUJ DRAZINU STRANKU DANILOVICU,MADA BI TI LEKIC I NJU UZEO,NEZNAM KO JE VECI CETNIK OD VAS,MOZDA ANDRIJA AKO MU PLATE

Vukasin N.
Gost
Vukasin N.

E pa Danilovicu sad u Svetigoru.

xyz
Gost
xyz

Raspad je i Lekic i Danilovic,zajedno ne bi osvojili ni 1 % glasova

Send this to a friend