Politika

Demos: Parlamentarna većina da nađe rješenja za bolje funkcionisanje vlasti

Glavni odbor Demosa je na sinoćnoj sjednici u dijelu osvrta na aktuelnu političku situaciju, zaključio da je krajnji trenutak da parlamentarna većina nađe rješenja za bolje funkcionisanje sistema vlasti.

“U prvom redu za bolje funkcionisanje vlade koja, naročito u nekim njenim segmentima i kadrovskim rješenjima, nije ispunila očekivanja demokratske javnosti”, ističe Demos.

Zato Demos podsjeća na veliku odgovornost, na ispit istorijske zrelosti koju sve komponente vlasti imaju pred građanima koji su joj ukazali povjerenje 30. avgusta 2020. godine.

“Odbrana statusa kvo vodi vjerovatnom neuspijehu i mogućoj restauraciji snaga korumpiranog režima, sa svim negativnim posledicama za crnogorsko društvo”, saopštili su iz Demosa.

Glavni odbor Demosa zato upozorava da treba urgentno zaustaviti i preokrenuti negativan tok funkcionisanja vlasti.

Na sjednici Glavnog odbora je ukazano i na posledice nepoznate prakse u demokratskim sistemima da umjesto preciznog saopštavanja svojih i vladinih rezultata premijer javno i grubo napada parlamentarnu većinu koja ga izabrala, istina u posebnim okolnostima.

Zato Glavni odbor apeluje za normalizovanje i poboljšanje rada vladajuće koalicije, prije svega izgrađivanjem povjerenja među komponentama ukupne koalicije.

“Samo hitnim i osmišljenim građenjem vrijednosno funkcionalnog sistema je moguće zaustaviti sve riskantniji smjer društvenih procesa”, navode.

Demos će ostati otvoren za postizanje racionalnih rješenja u opštem interesu koji bi se zasnivali na javno  odgovornom radu i kolegijalnim odnosima među svim strankama parlamentarne većine.

Članovi Glavnog odbora, posebno predstavnici gradova u kojima su skoro održani lokalni izbori, dali su podršku racionalnom predlogu u opštem interesu da se predstojeći izbori na lokalnom nivou održe u istom danu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milos
Gost
Milos

Aj druze u penziju i odmaraj se..

BUD
Gost
BUD

Demos 🤣

Send this to a friend