Politika

Demos: Partije nastavljaju prljave radnje za šaku glasova

Berane

Ne stišava se bura oko snimka člana OO Socijaldemokrata u Beranama, pa su se ovom prilikom oglasili iz Demosa. Oni poručuju da degradiranje javne scene ima svoje vrhunce tokom takozvanih izbornih kampanja kada, kako tvrde u ovoj partiji, grotesne družine prave ne samo sramne skandale već svojim postupcima direktno ulaze u zonu krivične odgovornosti.

Inače Osnovno državno tužilaštvo u Beranama, po službenoj dužnosti pokrenulo je izviđaj povodom objavljivanja audio snimka na kojem se čuje kako član opštinskog odbora Socijaldemokrata SD navodno, po dogovoru sa ministrom prosvjete i potpredsjednika te partije Damira Šehovića, nudi neimenovanom kandidatu za odbornika SDP-a da se povuče s izborne liste SDP-a i Demosa obećavajući da će mu zaposliti suprugu.

“Parafrazirajući naslov vestern filma treba odmah reći da ovaj naslov ipak opisuje ovdašnju stvarnost i divljanje predstavnika paradržavne mašinerije upregnute za svoje interese, a po cijenu ruženja države koju, verbalno, upravo oni najviše vole. Isto društvo ohrabreno pravno-krivičnim nesankcionisanjima kako krivično involviranih pojedinaca tako i partija, nastavljaju besramne, prljave radnje, sve za šaku glasova”, podvlače u Demosu.

U ovoj partiji ističu da ovakvo ponašanje uvlači cijelu zemlju u živo blato korupacije raznih boja, u ovom slučaju izborne korupcije.

“Sasvim je jasno da će bez sankcionisanja pojedinaca i partija koje eklatantno  krše pravne i ustavne norme, da ne govrimo normama pristojnosti i javnog ukusa, ova u suštini primitivna družina – čija kriminalno skorojevićaka svojstva  neće sakriti funkcije, poze i odijela u koje su uskočili – će nastaviti opsesivne ciljeve trajanja na vlasti kako bi ostvarili svoje profiterske težnje”, smatraju u Demosu.

U ovoj partiji se pitaju da li će i poslednji skandali sa više nego materjalnim dokazima – kao što su telefnoska zapošljanja, čak u ime ministra prosvjete, u kampanji u Beranama ostati na nivou kako i sami akteri kažu „jeftinog uveseljavanja javnosti“.

“Skandal je utoliko veći što se radi o istoj stranci koja je presudom suda označena kao glavni akter jedne druge korupcionaške afere pod imenom ‘Ramada’. I međunarodne adrese, u prvom redu Brisel kao sjedište EU i NATO, bi morale, makar i zbog  svog kredibiliteta,  da vide posljedice lakog odustajanja od zahtjeva za pravnim i političkim rješenjem afere „Snimak“ čiji su glavni akteri primarno njihovi partneri”, kazali su oni.

Demos ističe da je svima jasno da je afera „Snimak“ bila ne samo „uspješna“ operacija izborne korupcije vladajuće stranke već je, smatraju oni,  postala bazična doktrina za beskrajne izborne manipulacije ne samo DPS  već i njihovih satelita sa novim nastavcima i pojavnim oblicima.

A.G.

 

Send this to a friend