Politika

Đenero: Abazović izvođač radova za “srpski svet”

Davor Đenero

Odluka (tehničke) Vlade Crne Gore, donesena na prijedlog njenog premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića o smjenjivanju v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbijednost Sava Kentere govori o izrazito niskoj političkoj kulturi trenutnog tehničkog premijera i njegovih sljedbenika, kazao je u razgovoru za CdM hrvatski politički analitičar Davor Đenero.

Sagovornik CdM-a napominje da Agencija za nacionalnu bezbjednost nikad nije tek obična „vladina agencija”, nego je institucija nacionalne, dakle državne bezbjednosti.

“Smijeniti direktora agencije, koji je ispravio teške probleme stvorene u vrijeme mandata Zdravka Krivokapića, kada je sistem nacionalne bezbjednosti Crne Gore postao porozan na uticaje obavještajaca iz Rusije i Srbije, kad je Aleksandar Vučić dječački prostodušno govorio o tome kako ga je njegova BIA iz sata u sat obavještavala o procesima iza zatvorenih vrata u Krivokapićevom i Abazovićevom kabinetu, kad su u obavještajni sistem Crne Gore instalirani ljudi već ranije identificirani kao ruski konfidenti, kad je BIA otvoreno sudjelovala u klerikalnom desantu na Cetinje, teško je objasniti”, navodi on.

Još teže je, dodaje Đenero, objasniti njegovo smjenjivanje odmah nakon raskrinkavanja ruskog obavještajnog utjecaja u Crnoj Gori.

“Očito je da Abazović, kao potčinjeni Aleksandru Vučiću, izvršilac radova autoritarnog vladara „srpskog sveta”, ima obvezu prema gospodarima kazniti one koji rade dobar posao, a u korist nacionalne bezbjednosti Srbije i njenog euroatlantskog identiteta”, kaže analitičar.

Napominje da je već jednom Crna Gora bila upozorena na štetnost ugrožavanja sistema nacionale bezbjednosti.

“Iznenađujuće otvoreno je to bio rekao posebni izaslanik administracije predsjedika Bajdena, Gabriel Eskobar. Vjerovatno će takvo upozorenje, isprva u zatvorenoj formi, a ako to ne bude dovoljno, onda i javno, biti ponovljeno”, zaključio je Đenero u razgovoru za CdM.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Oli
Gost
Oli

Dritanu će na kraju biti sudjeno za veleizdaju!

Jovo
Gost
Jovo

I ovaj Đukanero vazda isto trabunja!

Mitar
Gost
Mitar

I ti,dritanga,seselj, draza isto pa nikome nista.

Suza
Gost
Suza

Bravo djenero👑👑👑👑👑👑

Send this to a friend