Politika

Đenero: U pravu je Mirna Nikčević, SPC čuva infrastrukturu velike Srbije

Davor Đenero

Članstvo u NATO-u već djeluje kao svojevrstan deterent, sredstvo zastrašivanja i odvraćanja onih koji dovode u pitanje suverenitet Crne Gore, kaže za CdM hrvatski politički analitičar Davor Đenero. To je, dodaje, uostalom, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i priznao, rekavši da eto, u današnjim okolnostima probleme ne može rješavati vojnim trupama, a žal za “dobrim starim vremenima”, onda kad po svijetu možda više nije hodao Saturn, ali jeste Slobodan Milošević, Vučić nije mogao sakriti.

“Bivša diplomatkinja Crne Gore Mirna Nikčević posve je u pravu kad tvrdi da SPC služi da bi čuvala infrastruktru velike Srbije, a ovih je dana litijskim hepeninzima to jasno i pokazala. Ipak, niti se na Božić Vučić usudio preći granicu Crne Gore, niti će se to usuditi Irinej Gavrilović, iako je to najavljivao. Granicu ne mogu preći niti organizirane litijske provokacije, a kamoli vojne snage. Član 5 Atlantskog ugovora djeluje”, jasan je Đenero.

Prema njegovim riječima, Evropska unija može biti bliža Crnoj Gori nego prije ovog pokušaja izazivanja udara na svoju državu i društvo, samo ako politička klasa u Crnoj Gori procijeni da je krajnje vrijeme da se čvrsto pokaže kako Crna Gora mentalno ne spada u prostor u kome se revitaliziraju devedesete i u kojima smrdi na sumpor, litij/litijum i Miloševića.

“Najbolji način dokazivanja razlike ubrzana je afirmacija načela vladavine prava i posvećeno sprovođenje pretpristupnih reformi”, jasan je Đenero.

On napominje da u pregovorima s EU nikada udari spolja nisu bili korisni.

“Evropska unija tek je posredno mehanizam osiguravanja sigurnosti, i to posredstvom afirmacije načela vladavine prava. Sigurnosni aspekt euro atlantizma ostvaruje se uz pomoć NATO saveza”, zaključio je Đenero u izjavi za CdM.

Tenzije u Crnoj Gori ne stišavaju od kada je usvojen Zakon o slobodi vjeroispovijesti. SPC traži da se Zakon povuče, država odgovara da se to neće dogoditi. Od usvajanja Zakona, SPC organizuje protestne šetnje. Iako to SPC negira, brojni su oni koji u svemu što radi SPC vide atak na državu Crnu Goru, njenu nezavisnost i pokušaj obračuna sa vladajućom elitom.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

mirna je izgleda za svaku rijec bila u pravu!!

Zeta
Gost
Zeta

Rece davor djenero i CDM prenese ufff

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Хрвати нам нијесу браћа, али су више него коректне комшије. Ми смо се о њих огријешили, а не супротно.

sds
Gost
sds

Hrvati su nam veca braca od Srba, ako cemo pravo.

Alfa 2
Gost
Alfa 2

Hrvatska posla….

Giljem giljem
Gost
Giljem giljem

Evo nam povede Đenero Mirnu sa srećom po oba doma!

purgeri
Gost
purgeri

Kad dolazi da se organiziramo?

pitanje
Gost
pitanje

da li biste mirnu kaznili….prutom?

Kolašin
Gost
Kolašin

Mirna, ponosna Crnogorko, Crna Gora se ponosi tvojom hrabrošću!

Crni
Gost
Crni

Djevojka za primjer…

despot
Gost
despot

Mirna je registrovani narkoman, lako vam se raspitat zasto su 3 ambasadora platili njenu kaznu. Da ne pominjem ko je sa kim u semi i ona i majka.

Maks
Gost
Maks

Uuuuuuuu,što je nešto zahladnjelo,čini mi se da oluja sprema….

Duško
Gost
Duško

Ove bruke….

mujo džeger
Gost
mujo džeger

postoji li iđe izvješće ili ti notifica da li su u međuvremenu ukinute i odluke petrovdanske skupćine iz 1941 pošto su ove iz 1918 ukinute

Nepodnosljiva
Gost
Nepodnosljiva

Ako je u pravu, vodi je kuci. Ucini dobro djelo, zapekla je.

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Ti očigledno nepodnošljiva poznaješ dobro taj osjećaj.

Giljem giljem
Gost
Giljem giljem

Ono je crveno a ti voliš zeleno, haha

V.Cernozemski ✊
Gost
V.Cernozemski ✊

Treba li ti pomoc nepodnosljiva…..

prijatno
Gost
prijatno

Voliš li i ti zeleno kao ovaj gore?

Baranin
Gost
Baranin

Problem ovih Montenegrina je u tome sto oni sami znaju da sa Hrvatskom ne dijele ama bas nista, ni istoriju, ni obicaje, ni kulturu, ni religiju, ni mnogo toga, pa iz svoje mrznje ka Srbima, kao necemu iz cega su se odrodili, prigrljavaju onog koji se odrodio takodje. Jedino sto nam je zajednicko sa Hrvatima je jezik i to iskljucivo… Više »

Herceg Novi
Gost
Herceg Novi

Ne mrzimo mi ama bas nikoga,najmanje Srbijance.Nego je problem sto domaci Srbijanci mrze nas i tako misle da su blizi Srbiji

Libero7
Gost
Libero7

Zasto svi bjeze od srba ima li neki razlog,vjerovatni ima razmislite malo ako imate sa cim.

Mestar
Gost
Mestar

Sa bracom Hrvatima smo trenutno u mnogo boljim odnosima nego sa Srbijom prosto zato sto Crna Gora i Hrvatska vode zdravu spoljnu politiku za razliku od Srbije koja vodi potpuno izopacenu destruktivnu fasisticku spoljnu politiku. Apsolutno svi manjinski narodi koji zive u Crnoj Gori ukljucujuci i Hrvate vole i postuju nezavisnu drzavu Crnu Goru, svi osim Srba cast izuzecima. Da… Više »

Gospodin čovjek
Gost
Gospodin čovjek

Sve što je Mirna rekla je živa istina!

mujo džeger
Gost
mujo džeger

pa zato se i dešava istina na ulicama jer je narod progledo kakva je vaša istina

Maki
Gost
Maki

Ko je ovaj lik…..e svasta l svako danas objavljije.

Staxe
Gost
Staxe

Za Davora 100€,skupa je Hrvatska…

Francetić
Gost
Francetić

Srbi su dobar narod…

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Vucic je zna to rijesit ranije sa tenkovima i topovima sa Milosevicem kao i kad su 2006 bili opkolili CETINjE prije referenduma i dzaba im bilo i tada a dje su to radili vidi se sad u Krajni i Kosovu kolko je srba ostalo i kako su zavrsili. E kod nas nece jer mi necemo na bracu sigurno iako bi… Više »

PGricanin
Gost
PGricanin

Koliko smo mi potonuli kad Mirna dobija bilo kakvu paznju. Evo pozivam bilo koga iz Pg da otvoreno kaze o kome se radi i je li vrijedna da se pomene a ne da se prica o njoj

Podgorica
Gost
Podgorica

Svi smo mi Mirna

Baranin
Gost
Baranin

Ma jes eno ti cijela Crna Gora izasla na ulice da podrzi Mirnu, hahahhaha.

Plana brda
Gost
Plana brda

A da joj se tteba dati 2e, kako bi bilo “a đee nađe mene” 😂 😂 😂 😂 😂

Crni
Gost
Crni

Ne daj boze..ona se svima podaje

Slavko
Gost
Slavko

Vidji Mikija sa Farne hahahaahahahah

av av
Gost
av av

farma je vaš identitet i proizvod

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

,👍👍👍👍👍😂😂😂😂😂😂

Mrgud
Gost
Mrgud

I državni vrh Srbije je rialiti šou.

Joo
Gost
Joo

Ko ois cemu srbijanac o farmi….intelektualno dostignuce….

Dali
Gost
Dali

Vidite kako sad nemate odavde gromade ljudske no ih uvozite eto bas iz Hrvatske ,oni da komentarisu nasu stvarnost ,isti zna da je ovo vrhunac beznadja ali ako samo podizite ljude iz kuca pa kad izadje na ulice 70 posto Crne Gore onda ce vam opet biti krivi drugi.Mazohisticki se ponasate ,samo tako.

Rikonije
Gost
Rikonije

Breviše je bilo uvosa iz SRBISTANA,INFLACIJA “mangupa”,ŠTO NE KRENETE ZA PRIŠTINU JUNACI!??

21.maj
Gost
21.maj

Sve se vraca sve se placa…. Zbogom Kosovo duso Srbina….

mikac678
Gost
mikac678

Davor Gjenero interesantna ličnost. Piše samo protiv Srbije i Hrvati iz Bosne

Gile
Gost
Gile

Mirna nikcević je za većinu ovih nazovi vjernika ljudska gromada a o df da ne pričam!

MolicuLijepo
Gost
MolicuLijepo

Ocito je ne poznajes

Црногорац
Gost
Црногорац

Љуцка громада!

Pracka
Gost
Pracka

Boze kakva propaganda. Koliko je ovo providno. Ovo izaziva kontra efekat kod svakog normalnog.

CG4Nahije
Gost
CG4Nahije

Uporno radite protiv sebe, bice posle kad se izgube izbori aj kuku nisam ja no sam mora. Samo vi vrijedjajte 90% pravoslavnog zivlja u cg. Uporni ste no sto cete posle. Umjesto da smirujete i radite na pomiri u cg vi ignorisete ogromnu vecinu. Ne bih se ja okrenuo protiv svog naroda nikad pa i ako je usa vasa podrska.… Više »

Petar
Gost
Petar

Sto ce ti pisanje po ovom portalu, vidis li da imas 50 placenih botova i to je to…

Snjeguljica
Gost
Snjeguljica

Sve dps botovi koji pisu jedan na 20 raznih nickova

Baranin
Gost
Baranin

Poznato je svima da su Crnogorci tradicionalno vezani za Zagreb, od pamtivjeka. Cak i dan danas, tamo se skolujemo, lijecimo, imamo mnogo rodbine i rado idemo na odmor i proslave. Eeeeeee, vecina i to velika nije nikad ni vidjela Zagrab svojim ocima, a vjerovatno ni nece. Toliko o Crnogorsko-Hrvatskom prijateljstvu.

Boris
Gost
Boris

tacno!!!

Mirko
Gost
Mirko

Ja jesam, vidio bijeli Zagreb grad i bio 10-ak puta najmanje. Imam kolega tamo, prijatelja, imao i djevojke. Koristio i medicinske usluge, zamisli. Tamo se osjecam potpuno normalno, sigurno, niko mi zastavu nije palio, nije gađao raketama, nije skandirao na utakmicama nacionalisticke usklike . Eto.

Baranin
Gost
Baranin

Mirko, ti si izuzetak, da ne kazem presedan. Koliko su Hrvati gostoljubivi mozes da se podsjetis na onaj dogadjaj poslije istorijskog uspjeha u fudbalu, kada ih je docekao naci pjevac Tompson (koji se usput preziva Perkovic, toliko) i kada su svi u glas pjevali njegove pjesme. Druze, ti ako nijesi Hrvat ili rimo-katolik ne volis Hrvatsku nego mrzis ono od… Više »

Samo tiho
Gost
Samo tiho

Auto ostade li citavo
A ne ti putujes avionom o drzavnom trosku

vesko nk
Gost
vesko nk

Do pruge Beograd Bar većina studenata je išla za Zagreb. Uska pruga Nikšić Sarajevo Zagreb. Nekad je u NK bilo više navijača Dinama no BG. timova zajedno. Naravno tad je zdravstvo bilo jače u ZG. I da mnogi imamo bliske srodnike 3 i 4 generacije sada. No o ovom se ne priča jer jado moj Čegović je studira u Beograd.

LSCG
Gost
LSCG

Isao bi “brsto”i danas.Ali ninesu mu oprostili oplnackane ky e po Konavlima,Slanom…popaljene kuce,ukradena auta,ukradenu stoku….granatiranje Dubrovnika… nece ni Mostarci zaboraviti izazivanje rata u Mostaru paljenjem i dizanjem u vazduh kamiona u Sjevernoj Kasarni u vrijeme dorucka..nece zaboraviti sto su “iz neznanja”omalovazavali srbe u Mostaru..Nikad nijesu pricali o tim junastvima(pitajte starosjedioce Mostara sto su i kakva zlodjela radili Nk,-ki rezervisti po… Više »

Maestro
Gost
Maestro

Gorski Vijenac je štampan prvo u Zagrebu čini mi se…

Eon
Gost
Eon

Pricaj za sebe, Hrvatska nikad nije okupirala CG za rezliku od Srbije.

Vesko
Gost
Vesko

Niti su nas ikad okupirali, nemaju teritorijalnih pretenzija prema nama, ne žele naše more, nismo nikad morali da ih branimo dok su se davali u bježaniju od hiljadu kilometara,, itd. Ne daju ništa ali ne traže ništa za razliku od nacionalističkog velikog brata.

Lgl
Gost
Lgl

Ja recimo mnogo volim Hrvatsku i taj ponosni hrabri narod.

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Pa recimo kod njih nije bilo prava prve bračne noći, e to vas boli, majko mila sta mi je u krvi.

eu kolonija
Gost
eu kolonija

hrvata, crnogoraca, bošnjaka I albanaca zajedno manje od srba. srbija je snažna I ozbiljna država koja gradi odnose sa grčkom, mađarskom, rusijom, kinom, francuskom, italijom itd. a ne za ovim kvazidržavicama u kojima se mrze svi između sebe I jedino im je mržnja prema srbima jača pa se još ne tuku između sebe

eu kolonija
Gost
eu kolonija

I ono što je najbitnije je da su svezani I niko nesmije nasrnuti na srbiju jer će zube polomiti. srbija mora da jača ekonomski I vojno jer je to njen interes a ovi u ime gazde iz londona neka reže. ćerat ćemo se još

Plunjaš
Gost
Plunjaš

Što ćeš ti onda ođe? Spasi i sebe i nas, śedi na autobus i pravac srbija tvoja mila. Što da se patiš toliko bez potrebe, tamo je raj na zemlji, iako ste vi nebeski narod.

eu kolonija
Gost
eu kolonija

pa tebi smeta crna gora. ti idi iz nje u somaliju jet tamo nemaš srba

SINDON58
Gost
SINDON58

eu kolonija Crna Gora nije tvoja vec tvoja Srbija morate idete vani u Veliku Srbiju iz Crne Gore

Misko
Gost
Misko

Auuuuuuu lupi i osta živ!

Vesko
Gost
Vesko

EU kolonija bolje od Ruske kolonije

eu kolonija
Gost
eu kolonija

vesko ne kontaš. rusija je država a eu kolonija. možeš biti samo kolonija od kolonije

vjecna da je
Gost
vjecna da je

to svako zna svi popovi su srbi nacionalisti podrzavaju cetnicki pokret

Црногорац
Gost
Црногорац

Који четнички покрет?

MolicuLijepo
Gost
MolicuLijepo

Bez zelje da uvrijedim ali iz Pg sam i dosta nas zna ko je Mirna i koliko je mirna…ko ne zna neka se raspita, mala je ovo sredina a i nije djevojka tako nepoznata

083zxc
Gost
083zxc

Pa ni Rada nije mirna.

ETO
Gost
ETO

Mirnu ste smijenili- kaznili njgorom mjerom, a ove sto po skoli, javnim mjestima istupaju huskacki i sta sve ne a istu tezinu ako ne i goru ispoljavaju njima uslovne kazne a u najvecem broju slucaja ni to. Steta, dvojni arsini.

Ljubo
Gost
Ljubo

spc zadnji bastijon velike Srbije

Mir u CG
Gost
Mir u CG

Vidite li vi ovaj narod sto seta Crnom Gorom, iz Crne Gore je. Nije uvezen,. O cemu vi pricate? Mirno ce sve biiti.

Misko
Gost
Misko

Nije uvezen? Bogami lagis ka kad si mali bio

Cika miki
Gost
Cika miki

Zivjela Mirna 🍀🍀🍀⚘

Mrgud
Gost
Mrgud

Kad Crna Gora završi sa Srbijom,ko je sledeći na meti?

Mrgud
Gost
Mrgud

Kad Crna Gora završi sa Srbijom,ko je sledeći na meti?

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

S pominjanjem mirne i još sa pohvalom iste,odmah si sebe fiskvalifikovao kao stručnjaka bilo koje vrste ,izgubio si svaki kredibiliteti učinio si da te dalje ne pratim što pišeš.

Slobodna Boka
Gost
Slobodna Boka

@komsho
Evo na litiji u NOVI redovni ucesnici su:
Perovici,Krivokapici,Pesikani,Miljanici….
Oni kazi da su iz stare Crne Gore i da su Crnogorci.

mujo džeger
Gost
mujo džeger

hahahaaaaa pa najelitnija srednja škola u bivšoj jugi, prije nekoliko godina sagrađena, pravoslavna spc gimnazija u zagrebu katarine rođ brankovič, čijih je đedova vijekovima sjever cg do mojkovca tj riudnika brskovo bilo vlasništvo, to treba da zna čitava cg

Brat nas
Gost
Brat nas

Hahahaha sad MIRNA NIJE NEMIRNA

Odlicno
Gost
Odlicno

Ko o cemu…. Po vas bijeli dan 🤯

Baranin
Gost
Baranin

Hrvatska uz montenegro, pametnome dosta.

hero
Gost
hero

pa normalno ,normalni uz normalne..

Bernie
Gost
Bernie

A ne nego ce uz spc i srbiju

komsho
Gost
komsho

Što je loše tu?! Evo nas Srbi sa svima posvađaše. Niko im ne valja. Od kad ne ratujemo za njih, samo gube teritorije. Da mogu, krv bi nam pili.

Taxi
Gost
Taxi

Bitno da uz Srbiju nece niko. Pametnom dosta

Mrgud
Gost
Mrgud

Ko je to s vama?Čitav Balkan ste o jadu zabavili,a sve po svojoj glavi.

Baranin
Gost
Baranin

Nesto ne prijemtih da se skolujete i da idete na lijecenje u Zagreb, a? Nego vam Beograd ne smeta kad muka pritisne,eeee dvolicnost na vidiku. Mojoj porodici je ustasa zapalio porodicnu kucu, a Njemci nijesu htijeli. Da stvar bude mnogo gora zapalili su mnoge, samo se o tome cuti. Ako vam je Hrvatska dobra, a vi se polako uprtite tamo,… Više »

Marko
Gost
Marko

I skolujeno i lijecimo gdje zelimo, a najvaznije je – ne dzaba. Sin mi je bio bolesstan, studira u Beogradu, placamo sve od stana, skolarine pa sve do doktora i lijekova. U cemu je problem? Da nam neko nesto ne poklanja? Obican pregled – ne specojalisticki je 3000 din… i ok je to. Ali mu ne pada na pamet da… Više »

Misko
Gost
Misko

A sto ti ne ides u Srbiju ?

Eon
Gost
Eon

Vidi s li da jedva cekaju u Bg medjusobno da se pokoljemo

glup
Gost
glup

Baranin ti si svetosavac ,živiš 70 god. iza u prošlosti

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Beogradski pašaluk,to će im se desit ako ovako nastave!?

Maki
Gost
Maki

Pakost ti je jaca vrlina.

Send this to a friend