Politika Utorak, 07.09.2021.

Deset do Osam – Buđenje Hrvatske

Uređuje: Ljubomir Filipović, analitičar CDM-a

Dobro jutro. Čitate dnevni kontekstualni prikaz vijesti koje su obilježile jučerašnji dan.

Buđenje Hrvatske

Mreža bačena na oči Zagreba od strane Porfirija je razbijena.

Veoma je važno imati Hrvatsku na svojoj strani. Jedino saradnjom Podgorice, Zagreba, Sarajeva i Prištine, možemo napraviti kontratežu rastućim apetitima Srbije. To je od velike važnosti za bezbjednost Balkana. Bez bilo kog od ove četiri države/društva za stolom, njihovih aktivista i medija, ravnoteža se remeti i sigurnost regije je ugrožena.

Moj put u Hrvatsku je imao za cilj da se naši susjedi i NATO saveznici informišu na pravi način o događajima u Crnoj Gori i da se Hrvatska javnost konačno probudi i shvati da se požar na njenim granicama lako može prenijeti na njenu teritoriju. U saradnji sa kolegama iz Crne Gore iz CdM-a i drugih redakcija, kolega iz Demokratske Alijanse, mojim domaćinima iz ZSF-a, brojnim prijateljima u Hrvatskoj i regionu, uspjeli smo u tome. Kada je posao ovako dobro obavljen, onda lakše padne i neprijatnosti da vam policajci obezbjeđuju hotel, a policijski tim sa psima i deminerima pregleda auto u kojem su dječja kolica. Ali o svemu tome ćemo više kad policija u Hrvatskoj završi posao.

Ministar vanjskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman ocjenio je povodom izjava ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina o “srpskom svetu”, da su takve “osvajačke politike” poražene. Grlić Radman je situaciju u Crnoj Gori opisao kao „dublju priču“, iako se ona stavlja u kontekst pravoslavnog pitanja. „Uticaj trećih zemalja nije dobrodošao ako u sebi ima narav osvajačkih i ratnohuškačkih politika“ koje su se u nedjelju mogle vidjeti u Crnoj Gori, istakao je hrvatski ministar koji se ipak nada da će se situacija smiriti.

Dnevnik.Hr, RTL, Index.hr, HRT, juče su cijeli dan posvetili Crnoj Gori. Govorilo se u Saboru i ispred sabora. Svaka radio stanica koju sam slušao u kolima pričala je o Crnoj Gori. Index.hr je dao jako dobar pregled situacije sa posebnim akcentom na licemjernu ulogu srpskog patrijarha. Crna Gora je bila i tema udarnog termina Dnevnik.hr. Nisam se sinoć nažalost moga odazvati pozivu HRT-a da gostujem u “Otvorenom”, ali je emisija bila odlična.

Zahvaljujući Vlori Čitaku i Vesni Pusić bivši šefovi diplomatija zemalja regiona poslali su pismo o Crnoj Gori na najvažnije adrese u Evropi i rekli istinu o onome što se stvarno kod nas dešava.

Molotovljev koktel

Juče su Vijesti objavile snimak navodnog bacanja molotovljevog koktela na policiju. Ovaj snimak je trebao da bude dokaz i opravdanje primjene sile od strane policije onog dana na Cetinju. Problem je što je premijer o molotovljevom koktelu pričao u 6.16. ujutru, a koktel je bačen oko 9. U odličnom analitičnom tekstu mojih kolega možete pročitati kako je detaljno pokušana obmana. Digitalni forenzički centar Atlantskog saveza Crne Gore je u vezi sa snimkom  optužio Vijesti za sadejstvo, odnosno koordinisano dezinformisanje zajedno sa Vladom Crne Gore.

Crnogorska policija ili srbijanski džandari?

Veliko je pitanje. Dritan se slavodobno fotografiše sa svojim policijskim timom. Ali mi znamo da tim nije njegov. DF i Demokrate slave Rakonjca kojeg su optuživali kada je razbijao njihove demonstracije. URA hvali policiju i kaže da su spriječili građanski rat. Građanski rat su kako dobro kaže Boban Batrićević spriječile barikade i protesti, jer da nije bilo njih, na Cetinje bi došli svi oni koji ovih dana prijete Srebrenicom, pa bi onda imali što da vidimo. Autorski tekst kolege Miraša Duševića o tome kako je umjesto mirisa tamjana miris suzavca okadio Joanikijevo “ustoličenje” možete pročitati ovdje. Pored svega onoga što smo gledali, gledaju nas u oči i lažu. Evo sada i srpski mitropolit Joanikije II uvjerava kako se nije ustoličio pod pancirom.

Demokrate i Ura se svađaju ko je veći Srbin

Na to se svodi njihova smiješna prepiska. Dritan govori da je on bio za ustoličenje. Demokrate ga optužuju da je bio protiv. I to je to. Najbolje im je odgovorio Saša Mijović iz Nove ljevice, i jednima i drugima: “Nijedan crnogorski glas Uri i Demokratama”.

Toliko za današnje javljanje. Uživajte u ostatku dana.

19

avatar
1000
16
3
0
 
19
Emma🇲🇪🇲🇪🇲🇪MićoDadoNebojsa
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Emma
Gost
Emma

Vi gospodine Filipovicu ste jedina utjeha inada da budemo pametno, istinski, informisani. Hvala za hrabrost vama i timu.

🇲🇪🇲🇪🇲🇪
Gost
🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Živio Ljubo

Mićo
Gost
Mićo

Zivio Filipoviću!

Dado
Gost
Dado

Konacno da neko shvati koliko je ovo bitno…ovo vijesti rade godinama ali za drugu stranu…protiv cg

Darko
Gost
Darko

Bog ti zdravlja dao‼️

@lexa
Gost
@lexa

Sva čast Ljubo za tekst. Nadam se da će se naći neko da ovim nepismenim objasni šta se dešava.

Crnogorac 100%
Gost
Crnogorac 100%

Lljubo, imali ste 15 godina, niste uspeli da ostvarite zamišljemo. Gotovo je sa tom rabotom, sada možete samo da žalite i placete po okolnim državama da ste imali šansu ali eto omaklo vam se. Nastupa novo vreme u kojem se ova država i narod vraćaju svojim korenima, svojoj veri koju ste hteli da ugušite. Vraćamo se na korene i najbližima… Više »

Nebojsa
Gost
Nebojsa

srecan vam daleki put a ti crnogorac isto koliko sam ja kinez

Miro
Gost
Miro

Krivokapic,abazovic,bečic i nepravomoćno osudjeni bezimenici ,hvaleci se ko je najzasluzniji za napad naroda na Cetinju ,osiljeni, nesvjesno printaju Tužilastvu dokaze za svoja nedjela.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Pozovite Brdjanina da izadje pred crnogorsku javnost i kaze istinu. To je najmanje sto treba da ucini i to prije nego sto ga smijeni onaj pravoslavni taliban.

Hogar
Gost
Hogar

Ljubo 👍 nije čudo što te prate,snimaju,prijete ti..stvarno nemjerljiv doprinos daješ šireći istinu o situaciji u Cg.
# uzgred,pitam se je li CDM obradio temu vezano za policajce u kordonu sa ćiriličnim natpisima na štitovima i bez oznaka na ramenu?Možda sam propuštio.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

To su uvozni pomagaci.

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Svi oni koji su iz crne gore tražili po regionu saveznike protiv sopstvenog naroda i protiv srbije su na kraju poraženi.Ama baš svi.

ccccccc
Gost
ccccccc

klasični srpski pop sa 100 lica.

Moje ime
Gost
Moje ime

Ah Ljubo, jos jedno jutro i jos jednom citamo tvoj zli jezik.

Mashan
Gost
Mashan

Koliko mrznje prema Srbima moj Ljubo…

Maja
Gost
Maja

Ne voli okupatore.

Vuk
Gost
Vuk

Ubačeni Srbski žandar je bačio u 9h molotovljev koktel ako je uopšte bio molotovljev jer iz snimka se vidi da je samo neki plamen koji se trenutno samougasio da bi se opravdao kvisling Krivokapić…

Milan
Gost
Milan

genijalan kao i uvijek

Send this to a friend