Politika Četvrtak, 23.09.2021.

Deset do Osam – Ćalović Kaže Da Adžić Laže

Uređuje: Ljubomir Filipović, analitičar CDM-a

Dobro jutro. Čitate dnevni kontekstualni prikaz vijesti koje su obilježile jučerašnji dan.

Ćalović kaže da Adžić laže

Odbjegli poslanik i savjetnik Dritana Abazovića, Filip Adžić pokušao je tokom odgovora poslanicima Medojeviću i Mandiću da spinuje informaciju o nastavku skladištenja duvanskih proizvoda u Slobodnoj zoni Luke Bar, rekavši da je to posljedica zabrane skladištenja. Dok vam glava vjerovatno puca od ove akrobatike, bitno je da znate samo jedno da je Adžić ustvrdio da su tokom posjet posjete Luci Bar potpredsjednika Vlade Dritana Abazović, a direktora Uprave prihoda i carina Aleksandara Damjanovića, šefa Sektora za borbu protiv kriminala Dejana Kneževića i šefice stručnog tima Savjeta za borbu protiv korupcije Vanje Ćalović Marković, evidentirani svi uskladišteni duvanski proizvodi.

Na ovu tvrdnju je odmah javno reagovala Vanja Ćalović Marković. “Nisu tačni navodi Filipa Adžića da su prilikom poslednje posjete Luci Bar… u našem prisustvu nije vršeno nikakvo popisivanje uskladištenih duvanskih proizvoda””, saopštila je Ćalović Marković.

Ambasadori sa opozicijom

Kakvu poruku šalje EU slikanjem sa liderima parlamentarne opozicije? Mnogi ovo tumače kao podršku prelaznoj vladi, kao nadu da se može spolja izazvati pritisak koji bi većom inkluzijom opozicije smanjiti potencijalna šteta od političke rekonstrukcije ove vlade. Nažalost, ja u ovom vidim još jedan štrik i pružanje osjećaja lažne nade da se destruktivnom ponašanju vlasti može stati na put.

Dok se poziva na mir i dijalog, pripreme za temeljni ugovor se nastavljaju, a političari vlasti podržavaju destruktivne ideje crkve Srbije. Interesantno je da se samo pominjanje ovih činjenica smatra blasfemijom i napadom na mir i poredak, jer se neko pametan sjetio da treba zatvoriti oči dok opasnost prođe. Pošto je guranje etničkih i drugih razlika pod tepih upalilo igdje ikada. Treba razgovarati o svemu i bez tabua, a ne forsirati lažni i usiljeni dijalog sa moderatorima koji su se odavno jasno svrstali na neku od strana.

Stanje diplomatije

Dok nam se ministar Đorđije Radulović igra teletabisa videima koji liče na tik tok, i dok vjerovatno živi vrijeme svog života na GS UN vrijeđajući bivše šefove iz ministarstva, kratko su nas mediji ovih dana podsjetili da nemamo ambasadore u više od polovini zemalja i međunarodnih institucija u kojima Crna Gora ima predstavništva.

Igre oko rekonstrukcije

URA sad ulazi u otvoren sukob sa premijerom jer je on indirektno podržao dogovor DF-a i Demokrata.

Demokrate napadaju Dritana Abazovića da se više susreće sa liderima DF-a nego sa potpredsjednicima svoje partije. Ovo zvuči logično jer među onim što priča Abazović i što pričaju Marović i Đurović postoji ogromna razlika.

DF sada čita u Urinom saopštenju da Abazović želi vladu bez Zdravka Krivokapića.

Meni sve ovo liči na tvrđenje pazara, koje bi bilo dobro da može da eskalira ali teško da će se to desiti, jer niko pa ni ovakva vlast ne sječe granu na kojoj sjedi. Ovo ja natezanje i pokazivanje moći pred novi dogovor. I najgore je što će agoniju i njihovo iživljavanje platiti građani.

Parlament protiv predsjednika

Ustavni odbor Skupštine Crne Gore usvojio je danas inicijativu SNP-a da Skupština razmatrao je prijedlog za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović povrijedio Ustav. Sedam poslanika je podržalo ovaj predlog, a šest je bilo protiv.

Gledaj Budvu, biraj Crnu Goru

Sve što se dešava u Crnoj Gori, već se desilo u Budvi, a to nije dobro. Nije dobro jer nam Budva govori:

da će svašta reći jedni drugima, da će se čak i pohvatati za gušu, da bi se na kraju pomirili,

da će Ura postati nebitna i da će vlast uskoro biti moguće formirati i bez nje (čudne štete).

da će mnogi iz bivše vlasti preletjeti u DF i Demokrate,

da će vlast po nahođenju selektivno napadati i prijetiti investitorima kako to čini Krapović ovih dana.

Crna Gora statistička greška

Potpredsjednica Saveza građana CIVIS i profesorica na Prirodno matematičkom fakultetu Mara Šćepanović u Jutarnjem programu TVCG-a kazala je da je “Crna Gora statistička greška na svjetskoj mapi”.

Profesorica UCG poznata je crnogorskoj javnosti i po ranijim izjavama. Ona je prošle godine u jednoj emisiji tvrdila da je 2006. godine referendum bio pokraden.

Toliko za današnje javljanje. Ugodan ostatak dana želimo.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Barba
Gost
Barba

Sto ste bili vlast, bili ste, nemate podrsku ni 25% naroda vise

Lavanda
Gost
Lavanda

Svi znamo da što god kažete lažete i uzdate se u spinove.Viđeli smo u Nikšiću da se odnos sa izbora nije promijenio,što znači da imate jedan mandat više,ali poslije ovakvog ponašanja URE pitanje je imate li i uopšte.

Morpheus
Gost
Morpheus

Ljubo a je li se tebi cini da malo previse izvrces svako slovo i zarez koji nova vlast kaze da ispadne da su kontra Cg?

Lavanda
Gost
Lavanda

Što ima da izvrće.Neko koga je postavila crkva na vlast pokazao je na Cetinju da je pod kontrolom te crkve

Miki
Gost
Miki

Lavando, ti si moj idol

Trece jutro
Gost
Trece jutro

Ljubo jedna ozbiljna molba. Da budes kandidat za presjednika cg. A evo samo jedna cinjenica. Tvojim odlaskom u zagreb poceli su neki novi vjetrovi sa zapada da duvaju. Pravi patriota.

LipaLipa
Gost
LipaLipa

… Vlada, navodno, prosrbska, “destruktivna ili nesposobna”, … nije proslo ni godinu (jedva devet meseci) i vec moze Mandic ministar, … da ne govorimo neki kredibilan i kopetentan Srbin, ajte molim Vas, … aj’ zdravo, …

Dur bin
Gost
Dur bin

Odbjegli poslanik Adzic 🤣🤣🤣

Only_steel
Gost
Only_steel

Odlican Naslov Svaka Cast

Send this to a friend