Politika Utorak, 14.09.2021.

Deset do Osam – Dritanovo Lažno Izvinjenje

Uređuje: Ljubomir Filipović, analitičar CDM-a

Dobro jutro. Čitate dnevni kontekstualni prikaz vijesti koje su obilježile jučerašnji dan.

Dritanovo lažno izvinjenje

Juče je na zvaničnoj stranici Abazovićeve partije citirano njegovo “izvinjenje” Cetinjanima koje je izrekao u nekoj emisiji prije par dana. Svi mediji su prenijeli ovo kao izvinjenje vicepremira, iako je to u suštini bilo sve sem izvinjenja. Zašto se Abazović izvinio, da nije pomenuo suzavac i gumene metke, sakrivanje tragova brutalnosti? Ne, on je još jednom SPC nazvao crkvom, kao da je jedina crkva u Crnoj Gori i opet je u “izvinjenju koristio komite kao derogatorni pojam. Na kraju to je uradio u trenutku dok se ljudi masovno pozivaju na razgovore u policiju oko događanja na Dvorskom trgu i na Belvederu od 05. septembra. I što je još gore, ovo izvinjenje stiže dok on juče u jednom od svojih redovnih raporta beogradskim medijima govori o tome kako je policija sve odradila “konkretno”. Drsko i bezobrazno.

Napad na Tonina Piculu

Nakon upozorenja poslanika EP Tonina Picule o zloupotrebi crkve i o destabilišućoj ulozi Beograda, stigle su prve političke reakcije iz redova vlasti. Poslanik Jovan Vučurović, poznat po homofobnim stavovima i negiranju genocida (valjda su ga zato i izabrali da predvodi skupštinski odbor za ljudska prava), optužio je Piculu za srbofobiju, rekavši da je Picula zalutao na funkciju, kao i da podržava “poraženu politiku Mila Đukanovića“. Mala digresija i podsjetnik da je, u jednom od brojnih primjera nepotizma novih vlasti, supruga Vučurovića nedavno postala direktorica podgoričke gimnazije.

Slavlje uz žu-žu i sitne kolače na kilo

Kod premijera se sastala parlamentarna većina. Nasilnički pir na Cetinju blagotvorno je djelovao na stanje u koaliciji. Bilo je i posluženja. Kao da se slavilo ustoličenje. Kakvo je da je, desilo se.

Kako je saopšteno iz Vlade, na sastanku je konstatovano da imaju jedinstven stav o neophodnosti smirivanja aktuelne političke situacije uz poštovanje Ustava i zakona Crne Gore. Sa sastanka je, kako su istakli, poslata jedinstvena poruka da niko nije jači od države i da odredbe pravnog sistema moraju važiti za sve bez izuzetka.

Još jedna kriza vlasti u Budvi

Juče je otkazana sjednica lokalnog parlamenta. A Carevićeva desna ruka iz partije Milana Kneževića, koji sa Budvom nikakve veze nema, izgleda da se najviše pita u Budvi. Riječ je o Jovanoviću, Carevićevom šefu kabineta iz Mojkovca. Dok se Demokrate bune, Carević polako ali sigurno preuzima sve poluge vlasti u Budvi. Čovjek je u sebi kao lokalni Njegoš sa Ali Ekspresa, objedinio funkcije predsjednika svjetovne i crkvene opštine Budva, i posjetama Jasenovcu i druženjem sa liderima Srpskog sveta crkvenim velikodostojnicima sebi polako obezbjeđuje natpolovičnu većinu na sljedećim izborima u gradu.

Često sam građane Crne Gore plašio Budvom i time što se dolje dešavalo, sluteći da se isto može desiti na državnom nivou. Često sam bio u pravu. E sad pogledajte kako Budva izgleda: Ura je kroz Boženu Jelušić odigrala ključnu ulogu i dovela Carevića za predsjednika Opštine. Kad im više nije trebala, izgurali su je iz koalicije. Sada, pet godina kasnije, državotvorne partije u Budvi skoro da ne postoje, i cijela priča se svodi na Demokrate vs DF. Cetinje je pokazalo da se to ne može desiti, ali zamislite Crnu Goru u kojoj je DF vlast, a Demokrate opozicija.

To je to za danas. Ugodan ostatak dana želimo.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Moje ime
Gost
Moje ime

Ljubo moj Ljubo.
Zao mi te. Toliko hejta u tebi, zao mi te.

990011
Gost
990011

Tačno je tako, na žalost.

DAKA BAR
Gost
DAKA BAR

mora je da se izvini zbog URE sa Cetinja , jer ga nema kud gore ić više …

Banat
Gost
Banat

Sto i ‘bolesno’ nisi napisao ćirilicom?
E to je bolesno,latinica je ustaska?

dragana
Gost
dragana

Zato druze sto ga je iskopirao odnekud, muka mu je da pise…. Oce nesto da rece da ispadne pametan a ovamo copy/paste. E Miki, Miki ahhaha

Amigo
Gost
Amigo

Banat… vi srbi i Engleski pisete cirilicom

Miki
Gost
Miki

Ha друштвеним мрежама кружи фотографија дјеце у мајицама на којима пише: „Пуцајте! Не можеш ми ништа. Ја сам шћер (син) Црне Горе, мене метак неће! Мени панцир не треба ја имам црногорско срце„.

Bolesno!

Snjeg
Gost
Snjeg

Treba mnogo vode da protekne da bi ti shvatio nesto.

Janus
Gost
Janus

Miki, bolesno je što su na tu istu đecu bacili stotine suzavaca bez ikakvog povoda. Majica sa tom rečenicom je samo posledica svega što se desilo 5. septembra – narod je postao još istrajniji u svojoj borbi. P.S. Veći dio te pjesme je tekst pjesme ,,Vojnik sreće” od Dina Merlina koja opisuje otpor Sarajeva tokom opsade grada 90tih godina.

ŚAN
Gost
ŚAN

@miki bravu da izinu bravi.

Expert
Gost
Expert

Oprosti,izvini- moze Ako nije bilo namjere,Ali Desant pa izvini stvarno ne moze

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Jadna je zemlja đe se lik ko što je jovan vučurović nešto pita?

Miroslav
Gost
Miroslav

Kako ovaj zna da li je bilo lazno izvinjenje? Da nema neko sesto culo da osjeti ovakve stvari

Snjeg
Gost
Snjeg

Naravno da je lazno kad je prije 5 dana pohvalio policiju za savrseno odradjen posao.Za sto se izvinjava ako je sve bilo kako treba?

Dolovi
Gost
Dolovi

Nijesi svjestsn kolika si budala Miroslave.

Send this to a friend