Politika

Deseti kontingent VCG stigao u Avganistan

U Avganistan je stigao Deseti kontingent Vojske Crne Gore u misiji Resolute support (Odlučna podrška), saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Prilikom njihovog ispraćaja u Podgorici, načelnik Štaba Generalštaba Vojske Crne Gore, potpukovnik Aleksandar Pantović je kazao se od svih pripadnika VCG u misijama očekuje i zahtijeva da budu savjesni i odgovorni u izvršavanju postavljenih zadataka, a da na terenu primjenjuju znanja i vještine koje su sticane i uvježbavane tokom preduputne obuke.

On je naglasio poštovanje i uvažavanje lokalne kulture, tradicije i običaja ponosnog avganistanskog naroda.

“Krećete na odgovoran i složen zadatak, prepun izazova. Takvi zadaci su svojstveni vojničkoj profesiji“, kazao je potpukovnik Pantović, podsjećajuči da naši vojnici učešćem u misiji Resolute support nastavljaju dugu tradiciju, koja je počela još 1897. godine, kada je knjaz Nikola uputio odred crnogorskih mirovnjaka na Krit.

Komandant X kontingenta, major Žarko Vojinović je kazao da mu čini izuzetnu čast biti na tom mjestu.

“Učešćem u misiji RS pripadnici X kontingenta iskazuju privrženost strateškim opredjeljenjima države i Vojske Crne Gore u davanju doprinosa održavanju stabilnosti na prostoru Avganistana“, istakao je major Vojinović.

On je kazao da su naši vojnici spremni da odgovore svim zadacima tokom realizacije misije, u multinacionalnom okruženju.

“Siguran sam da će svaki pripadnik kontingenta biti primjer discipline, hrabrosti, odgovornosti i samopožrtvovanja, onako kako to dolikuje pripadnicima VCG“, zaključio je komandant X kontingenta.

Do sada je u misijama u Avganistanu, ISAF i Resolute Support bilo angažovano 18 kontingenata sa ukupno 467 pripadnika VCG.

Deseti kontingent ima 31 pripadnika VCG.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DUKLJA
Gost
DUKLJA

CRNOGORSKA VOJSKA,NEGO ŠTO.

DUKLJA
Gost
DUKLJA

SREĆNO I DA SE ZDRAVO VRATITE,VI STE PONOS CRNE GORE.

Nikola
Gost
Nikola

Milo otišao na Majorku, jel taj vladin avion beše onaj što vam Slobo kupio od srbijanskih para?

goran
Gost
goran

Blagoš ga nama. I Amerikanci najavili da se povlače a mi mijenjamo kontigente… ima se može se… od struje ća nam sve ovo odbiti.

Mirko
Gost
Mirko

A dobro ovi naši ciste kasarne tamo

Vaše ime
Gost
Vaše ime

Dobro ti znaš šta oni rade!

Nikola
Gost
Nikola

Možda su kuvari?

Send this to a friend