Politika

DF administraciji SAD-a: Bez nas nema održivog političkog rješenja

Nakon sastanka dijela opozicije sa potpredsjednikom SAD-a Majkom Pensom, oglasio se Demokratski front koji je poručio novoj administraciji SAD da bez tog političkog saveza nema održivog političkog rješenja.

Iz tog saveza ističu da  bez DF neće biti neophodnih korjenitih reformi “bolesnog sistema koji naciju vodi ka propasti, bankrotu i sukobima”.

Oni ocjenjuju da je sastanak sa opozicijom kontinuitet politike prethodne administracije SAD iz vremena predsjednika Baraka Obame.

“Legitimna je namjera i bivše i sadašnje adminstracije da pokuša da duboku političku i državnu krizu u Crnoj Gori riješi na način da instalira neku vlast koja bi i dalje baštinila sve tekovine Đukanovićevog režima. Predlog da se opozicija prvo vrati u Parlament i da tamo nastavi pregovore sa Duškom Markovićem, smatramo pogrešnim i taj stav DF-a ne može niko promjeniti”, dodaju oni.

Jedan takav eksperiment je, kako tvrde iz Fronta, već viđen 2016. godine kada je ostatak opozicije, osim DF, prihvatio da sjedne za sto sa Đukanovićem i da uđe u njegovu Vladu.

“Rezultati takvog eksperimenta su bili poražavajući i za demokratiju i za narod i građane Crne Gore, ali i za partije koje su ušle u Đukanovićevu Vladu izbornog povjerenja”, navode iz ove partije.

Imali smo, kako ističu, najneregularnije izbore u poslednjih 27 godina, bojkot parlamenta, jednopartijske izbore u Nikšiću, lažni državni udar, a kako dodaju, progon najjače opozicione grupacije DF, a građani su na izborima kaznili one opozicione partije koje su prihvatile eksperiment prethodne administracije SAD.

“Politika DF je kristalno jasna i dosledna. Sistem koji je izgradio Đukanović je bolestan. Uništena je privreda, privatizovane institucije, korupcija je postala endemska, mafija i režim su srasli u jedan organizam, polovina stanovništva se nalazi u zoni ekstremnog siromaštva, mladi masovno napuštaju zemlju,  unutaršnje podjele i sukobi eskairaju, javne finansije su pred bankrotom, a moral nacije je razoren. Takav bolesni sistem se ne može popravljati niti šminkati. Potrebne su korjenite refrome koje nudi samo DF”, kazali su iz ove stranke.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
emenman
Gost
emenman

Ja mislim da Pens, Tramp, Senat, Kongres i svi koji se bave politikom u Americi razmišljaju o porukama DF i lome glavu kako će da obezbijede savez sa njima. Bože moj, ovakvo ludilo veličine samo kod nas postoji.

slaven
Gost
slaven

ako bog da svićete u zatvor polako nesreće od ljudi ako se i možete zvati ljudima

Miroje
Gost
Miroje

A ne, jadna, bez vas ne bi ni Sunce sijalo…

Hammerlock
Gost
Hammerlock

QQ Što se sve danas opozicijom naziva!!!
https://goo.gl/BTHpyj – lijepa slika o kakvim se to “junačinama”radi
ZEMLJO OTVORI SE!!!

ZwijuK
Gost
ZwijuK

@Hammerlock
jesi li pregledao komentare na intervju sa Dobrilom?
Pazi kako ih je samo častio njihov nesuđeni predsjednički kandidat:
http://tinyurl.com/ybw7ujza

ProŚEK
Gost
ProŚEK

E pa sprdnja. Presmijah se na onaj dio đe je Dobrilo otkrio Slavena Rdunovića kako TROLL-uje sa lažnih FB profila. Ka’ nekakav balavac.
Eto i to vam je jedan od “opozicionih” vođa.

Idriz
Gost
Idriz

Naprijed DF,jedina istinska opozicija!
Sve pokradeno oduzeti i vratiti u fond države.

ddddddddd
Gost
ddddddddd

pazitee samo sliku i te face… dovoljno !

Piroska
Gost
Piroska

Sto bismo dali , svi mi u Crnoj Gori , da ovo nije istina. Ali istina najvise boli, nezaposlenost stalno raste, dug enormno raste, deficit je sve veci, proizvodnje maltene nema, moral je srozan, omladina je izgubljena i obeshrabrena,….. Na ivici smo provalije, sto brze svi to uvidimo to bolje za sve nas.

Joo
Gost
Joo

I mislis da ce opozicija da to promeni….ne samo hoce sebe da legitime i svoj kriminal prikriju….svav haos koji je Vucic napravio u Srbiji….to bi opozicija u CG…..vratili bi nas u 1918 sa punom konotacijom tog vremena……okreni se oko sebe…to ocemu opozicija trabunja desava se u celom svetu i u zemljama koje su najvece iand najjace ekonomije….tako da….udahni duboko..opusti se

građaninCG
Gost
građaninCG

Piroska, resavka

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

Hahahahahahaha!!! E pa ucestvujemo u zalosti diktatorcicima df-ovaca jer su danas saznali da su za vazda sahranjeni!!! Ojha!

Xans
Gost
Xans

Df je najbolji izbor

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Ranjena zvijer se koprca… Još malo…

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Ponizena elita

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

kakva crna elita, to su SIROVINE a ne elita

PG_man
Gost
PG_man

Kako to da Pens nije nasao vremena za ovu “ekipicu”???

Ćotek
Gost
Ćotek

mislim da ova ekipica nije našla vemena za Pensa. Ne može se od mora i yachting-a 😎

Zeta
Gost
Zeta

Hahahahahaahahahahahaha ljeljek!

35 posto kamata
Gost
35 posto kamata

Kako je ”””’ mali medo ””””naspram pensa. ……?

Ante
Gost
Ante

Uništena je privreda, privatizovane institucije, korupcija je postala endemska, mafija i režim su srasli u jedan organizam, polovina stanovništva se nalazi u zoni ekstremnog siromaštva, mladi masovno napuštaju zemlju, unutaršnje podjele i sukobi eskairaju, javne finansije su pred bankrotom, a moral nacije je razoren.

Sto vam sad Srbija smeta, opisali ste Srbiju?

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

a sto si ti ante? crna ptica kukavica…crnjak iliti crbnjak…aj batali pa idi u voljenu ti srbiju jer tamo sve funkcionise bez problema i cvjetaju lale…..

Rajo
Gost
Rajo

Blago u pamet!

Send this to a friend