Politika

DF: Ako Đukanović i Bošković mogu bez časti i patriotizma, vojska ne može

Ne može se vojska stvarati bez patriotizma, osjećaja časti, istorijskih tekovina, a ako Milo Đukanović, Predrag Bošković i ostali iz vrha režima mogu da funkcionišu bez tih ljudskih i moralnih kategorija, vojska ne može, ako želi da zaista bude vojska, poručili su danas iz Demokratskog fronta, reagujući na saopštenje Ministarstva odbrane da je formiranje vježbovno-strelišnog poligona na Sinjajevini ispravna odluka.

<<<Ministarstvo: Odlukom o Sinjajevini, država ostvaruje najvitalnije nacionalne interese<<<

“Bez tih kategorija i vrijednosti vojska je samo posluga, neka neformalna grupa, može samo da služi interesima drugih, kao što se u slučaju Sinjavine izlazi u susret nalozima iz briselskog štaba i taj predivni dio Crne Gore želi pretvoriti u poligon za zločine i obuku NATO vojske”, naveli su u DF-u.

Prema njihovim riječima, to što je Bošković ministar odbrane već je jak razlog zbog kog je vojska došla na najniže grane u istoriji Crne Gore, a on, njegovo ministarstvo i Vlada već godinama čine sve da potpuno uruše ugled institucije koja je nekada bila temelj i ponos.

“Međutim, agenture NATO-a su izvršile njeno ,,reformisanje’’ i od nje napravili najobičniju poslugu ovoga vojnog saveza”, ocjenjuju u Frontu.

Kako dodaju, istorija, nauka i logika govore da ne mogu vojsku praviti izdajnici, oni koji su u vrijeme NATO bombardovanja pomagali neprijatelju, a koji danas zabranjuju porodicama žrtava da odaju poštu svojoj djeci koja su poginula u toj agresiji.

“Ne mogu vojsku praviti oni koji su više puta bacilli ljagu na Crnu Goru, koji su bez osjećaja stida slali oficire na proslavu zločinačke Oluje, kao i na Kosovo i Metohiju u sklopu okupacionih NATO snaga, da budu upotrijebljeni za eventualne sukobe protiv pravoslavnog življa”, poručuju iz te političke grupacije.

Vojska, naglasili su, prvenstveno postoji zbog odbrane zemlje.

“Upravo je ova vlast godinama činila sve da ukine njenu borbenu sposobnost, pa se zato dešava bruka da godinama po teritoriji Crne Gore nesmetano paradiraju albanski ekstremisti”, kažu u Demokratskom frontu.

Tvrde da će se, ako preuzmu vlast, posebno baviti vojskom, vratiti joj ugled i čast, osjećaj ponosa i privrženosti tradiciji i vrijednostima za koje su se borili naši preci.

“U devetnaestom vijeku Crna Gora je imala najpoštovaniju vojsku u tadašnjoj Evropi, upravo zbog vrijednosti koje nemaju nikakve veze sa današnjim režimom. U tom procesu moralnog uzdizanja vojske naročita pažnja biće usmjerena na podsjećanje na negativne pojave, da se pamte izdajnici i marionete, poput današnjeg vrha vlasti, koje su sve radile na uništenju vojničkih tradicija Crne Gore”, navode u DF-u.

Poručuju da pružaju punu podršku svima koji se bore za spas Sinjavine.

“Ne smije se ni za milimetar popustiti onima koji prodaju i uništavaju najljepše djelove Crne Gore”, zaključuju u Demokratskom frontu DF-u.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
RADOJKA
Gost
RADOJKA

Ostavite vi gospodine Mandicu, BOSKOVICA i DJUKANOVICA, oni znaju da rade svoj posao, ne brinite vi za njih, gledajte da sacuvate vas obraz.

Sandokan
Gost
Sandokan

Mandic bi najradje nasa dva autobusa Crnogorskih vojnika poslao da brane Kosovo

R. Srpska
Gost
R. Srpska

I mi u BiH bi smo voljeli da NATO napravi neku bazu.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Npr u sred nase bosanske Banja Luke

slanik
Gost
slanik

aaajooj a kome vi nešto da rečete jadi jadni, vi se kao zabrinuli za nešto CRNOGORSKO , aj prijatno pa blejite “tamo daleko”…

Jeomir
Gost
Jeomir

Rece CETNICKI Vojvoda,Vojvoda upravo od onih Cetnika koji su i zvanicno sklopili pakt sa okupatorom,sa fasistima ,a sve u cilju borbe protiv Jugoslovenskih naroda,pa i Srba.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Pampers vojska

z d
Gost
z d

E svašta. Po DF-u izgleda da vojsku treba da prave četnici i njima slični. Oni koji baštine tekovine fašizma i nacizma!!!

bitkaNaNeretvi
Gost
bitkaNaNeretvi

Jedva čekam izbore da se ovi glupani više maknu od mikrofona i iz novina. A otvoriš novine ili neki portal evo njih! Dosta više.

Bajo
Gost
Bajo

Zasto izbore ? Sacekaj pravosnaznu presudu i lete dje im je mjesto

NBA
Gost
NBA

ODAKLE VISE IZLAZE OVE GLUPOSTI,I LAZI OD OVIH NESRECNIKA IZ DFa……..?

Fileopg
Gost
Fileopg

da kojim slučajom naša bojska nosi šajkaće i na njima kokarde ovi iz DF a bi je doćekivali raširenih ruku i nogu….

SOSA
Gost
SOSA

“Bez tih kategorija i vrijednosti vojska je samo posluga, neka neformalna grupa, može samo da služi interesima drugih” … “Upravo je ova vlast godinama činila sve da ukine njenu borbenu sposobnost, pa se zato dešava da godinama…nesmetano paradiraju albanski ekstremisti”, kažu u Demokratskom frontu. Da li ovo oni misle na Vucica, Vulina, Kosovo i vojsku Srbije ili se meni cini.… Više »

Libero7
Gost
Libero7

A vi imate obraza da pricate o patriotizmu a crnu goru bi za tren oka da vam se moze makli sa mape drzava pa bi bila srpska pokrajina.dok ste takvi bice te niko i nista u cg

Eon
Gost
Eon

Da se gradi vojni poligon za 7 bataljon niko se cuo ne bi.

Zikot
Gost
Zikot

7. bataljon je bio ozbiljna vojska, a ovo su neki šumari.

Ljubo
Gost
Ljubo

TO JE BILA VOJSKA ZLA I FASIZMA

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ada čuš, Sedmi bataljon je bio čudo! Samo se pitam kakvi li su vam tek bili prvih šest bataljona kad je on onakav bio!😂

Fileopg
Gost
Fileopg

sedmi bazaljon je razbijen kao zvečka….

Nikac
Gost
Nikac

Ovaj Mandic stvarno misli da crnogorska vojska ne moze a da je on ne postroji u bataljone. Ja za to bratstvo nijesam cuja prije ovoga cetnickog kazu vojvode? Mandicu nebitan si u svakom pogledu.

Joo
Gost
Joo

Ovi srbijanci i njihovi cetnicki vojvode od koljenice, stalno u CG trube o nekakvim srbijanskim problemima….isti oni koji su glasno proslo leto odrzali govor kako se spremaju da oslobode “srbijansko more “ i cg CG od Crnogoraca……jos se osudjeni teroristi nasli oglasavati o casti, postenju, moralu……da nije tuzno bilo bi smesno……da se nikad ne ponovi 1918.-a….

Margo
Gost
Margo

,,To što je Bošković ministar odbrane već je jak razlog zbog kog je vojska došla na najniže grane u istoriji Crne Gore”, e ovo je živa istina.

Mihailo
Gost
Mihailo

Za razliku od Vas sto kaze i obeca i ostvari.
Pitajte vojsku da li je cijenjen kao ministar.

SOSA
Gost
SOSA

Ti si isti lik koji misli da je Vulin (s kojim se sprda cijela Evropa) s neba pao!

Źaga
Gost
Źaga

Jesu ovo oni sto pjevaju “Miliji mi je metar srpskog sela nego Crna Gora cela”.

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Sta vi znate sta je cast, obraz i patriotizam??? Vi kazete da ovo nije vasa vojska, da je vasa samo srpska vojska i nemate prava da se mijesate i pricate bilo sta. Ajte lagano za srbiju pa tamo brigu brinite.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Srbi su za narednih 100 godina izgubili pravo da pričaju o vojsci. Naime, 90-ih su demonstrirali svoje vojničke sposobnosti i uspjeli obrukati nesporno hrabre srpske vojnike iz prošlosti, svoje pretke. Isti se u grobovima prevrću ako vide da je sad kod Srba Ratko Mladić reper vojničke časti i junaštva.

Simek
Gost
Simek

Mladić je heroj, dobio je rat, formirana je Republika Srpska, šta bi više.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Mladić nijednu pravu bitku nije dobio. Naprotiv, svaku pravu je izgubio. Ja mu u pobjede ne ubrajam uspjehe protiv hrvatsko- bošnjačkih lovačkih društava s početka rata , ’91. i ’92. Đe je bio ’95. da spasi zapadnu i jugozapadnu Bosnu? Tada je izgubio: Jajce, Mrkonjić Grad, Šipovo, Glamoč, Bos. Grahovo, Bos. Petrovac, Kupres, Sanski Most, Ključ… Ima još, nego sam… Više »

Mila majko!
Gost
Mila majko!

E, ko priča o časti, kukala mu majka. Pa ovaj je od policije bježao i krio se ispod stola u kafanu, a kako li bi tek bnežao sa onom drobinom da ga kakva tuđa vojska zaćera?!

Patros
Gost
Patros

DF je pokazao hrabrost stotinu puta, a vidimo one zečeve koji se kriju iza pendreka, suzavaca i vodenih topova.

Libero7
Gost
Libero7

Velika je hrabrost biti izdajnik svoje drzave a i preci su im bili pa i oni nastavilj

Toske
Gost
Toske

U Srbiji grade vojne poligone dje im je volja i tamo se niko ne buni. Cak i ilegalne vjezbe sa sumnjivim placenicima se odrzavaju u Srbiji i to vam nesmeta Kazete, “Vojska, naglasili su, prvenstveno postoji zbog odbrane zemlje” pa sto ste isli na Bosnu ili Hrvatsku? Nemate nista protiv sto je vas presjednik Vucic sa Seseljom sa Trebevica po… Više »

Rabis
Gost
Rabis

Tako je, bravo DF!

Send this to a friend