Politika

DF će tražiti novu vladu sa novim premijerom ili izbore koje će pripremiti prelazna vlada

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević i predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević tražiće na sjutrašnjem sastanku lidera parlamentarne većine da se postigne sporazum o novoj vladi sa novim premijerom na bazi izborne volje građana, saznaje Pobjeda.

Više izvora Pobjede saopštilo je da, ukoliko se ne postigne dogovor o novoj vladi, da će onda predložiti prelaznu vladu koja bi pripremila parlamentarne izbore uključujući i dogovor o izbornim uslovima.

“Ne insistiramo da premijer bude iz DF-a, može da bude i iz GP URA ili Demokrata, ali Krivokapić nema našu podršku”, rekao je Pobjedi izvor blizak vrhu DF-a.

U DF-u vjeruju ipak da će zbog odbijanja Demokrata i Ure da se zamijeni premijer Krivokapić teško biti postići bilo kakav dogovor.

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević kaže da su izbori jedino fer i održivo rješenje ako se ne postigne dogovor o novoj vladi.

“Ukoliko Demokrate, koje su u tihoj koaliciji sa Krivim i Ura, koja je dio Vlade, ne prihvate pošteni dogovor o novoj vladi, DF je trebao da bojkotuje Vladu i da ne glasa ni za jedan njen prijedlog. Tako bi se stvorila kriza parlamenta i onemogućio Bečić da sa devet poslanika ucjenjuje 26 poslanika koalicije ZBCG i sprečava neophodne reforme u demontaži DPS režima”, rekao je Medojević.

Prema njegovim riječima, ako Aleksa Bečić i Vijesti i dalje podržavaju “krivu Vladu” i ne žele dogovor o novoj vladi na bazi izbornog rezultata, da treba rješavati političku krizu formiranjem vlade izbornog povjerenja.

“Ta vlada treba da uradi sljedeće stvari: organizuje tradicionalni popis i očisti birački spisak od fantom birača, postavi novi menadžment RTCG koji neće biti pod kontrolom nijedne partije, a posebno DPS-a i izabere nezavisnog i nepristrasnog SDT-a koji će spriječiti izborne krađe i kupovinu birača u kampanjama”, navodi Medojević.

Napominje da vladajuća većina mora da se dogovori o trajanju Vlade.

“Parlamentarna većina treba da se dogovori o trajanju takve vlade, ali ne duže od godinu dana, jer smo dovoljno dragocjenog vremena izgubili. Ova neviđena politička prevara birača i izdaja je ostavila krivu Vladu i bez zrnca političkog legitimiteta, a nakon smjene Leposavića i bez podrške u parlamentu”,  zaključio je Medojević.

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić zakazao je za danas u 10 sati sastanak sa predstavnicima parlamentarne većine, ali je pitanje ko će mu doći na sastanak, tvrde dva izvora Pobjede.

Krivokapić je razgovor unutar parlamentarne većine najavio ranije, a da je sastanak zakazan za danas tvrdi i Televizija Vijesti.

“Mandić, Medojević i Knežević neće doći sigurno, dok je predsjednik SNP-a Vladimir Joković najavio da će premijera zamoliti da sastanak u četvrtak ima veći prioritet jer se radi o pokušaju dogovora parlamentarne većine”, kazao je izvor.

Juče iz kabineta premijera nije bilo moguće dobiti bilo kakvu potvrdu o sastanku.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Davor
Gost
Davor

Kad cete vi u zatvor…?

Gost9376
Gost
Gost9376

ovo je sada ,,ko ce dalje dobaciti,,.
kruvokapic zakazao za danas-ovi nece doci.
ovi zakazalu za sjutra-krivi nece doci

Houo
Gost
Houo

Maknite krivokapica i vecinu ministara,posebno Spajica. Pa nek osnuju stranku njihovu a ne da sjede na vec slomljenoj kicmi ovog naroda.

ĐurisicbankCler
Gost
ĐurisicbankCler

Nikad više df. ….

Nikola
Gost
Nikola

Pišite kuci kad stignete ,da ne brinemo 😂😂😂😂

Eskim
Gost
Eskim

Normalno na nove izbore. Pa vi ste navikli 30g biti u opoziciji sa svim privilegijama. Ali ovog puta bi trebalo DF da ode u konačnu istoriju,gdje mu je i mjesto. Cran Gora nije nikada bila u poziji u kojoj je drzi DF od 30avgusta.Nažalost i ono malo progresa što je narod očekivao je ugušeno, radi ličnih privilegija. Kohabitacija DPS i… Više »

Beli
Gost
Beli

Ja polako kucama,i da vas vise ne vidimo !!

timo
Gost
timo

E kladim se da necete… svjesni ste da na sledecim izborima prolazite gore no na proslim.

Anja
Gost
Anja

Ne mucite ovaj narod vise no dogovarajte datum izbora, ovako vise ne ide.

Momo
Gost
Momo

Dzaba cete traziti kad vas niko u Vladu nece.

Ann
Gost
Ann

Tj. oće vladu da završe posao za Vučića a za ostalo iskreno nikad nisu ni bili zainteresovani. Ekonomija EU integracije… Kao da je tudja država

Kan
Gost
Kan

Obori Medo vladu🙃🙃🙃🙃🙃🙃

Srbo
Gost
Srbo

Bravo, DF ne bježi od izbora pa šta bude.
Šta kažu ostali? Jesu za nove izbore?

Pedja*
Gost
Pedja*

A sta ako DPS da podrsku URI I Demokratama ?

Marko
Gost
Marko

Koji je program ponudio DF??? Samo rušenje Mila i Katnića. E pa narode od toga će mo živjeti

Vera
Gost
Vera

Ko jednom izda narod uvijek ce

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Nećete dobiti ništa!

Cuca
Gost
Cuca

“Pristao sam biću sve sto hoće….”
Samo fotelje da sacuvamo🤣🤣

Ako
Gost
Ako

Bojim se da cete i vi u zatvor

Kolašin
Gost
Kolašin

Ni za jedno ni za drugo nemate većinu. Kukajte par dana i to je to…

DDE
Gost
DDE

Medojevic ulazi u vladu.
Bice dvorska luda.

PG CG
Gost
PG CG

Šta priča ovaj ludak Medojević? Ti si reformista, SDP-ovac i liberal iz 90ih druže. Zbog čega baš tebi smeta smjena Leposavića? Čovjeka koji znamo kakve ima stavove.

Top Gunj
Gost
Top Gunj

Popis se ne radi u takvim uslovima tj.u uslovima politicke zategnutosti. Jer popis nema nikakve veze sa birackim spiskom osim valjda kod DF. Popis predstavlja slobodno izrazavanje gradjana u relaksiranoj atmosferi o statistickim podacima bitnim za drzavu, a svakako ne za politicke partije. I jos jedna teza. Sta ce uraditi DF ako recimo ova druga strana odnosno vise od 50%… Više »

Milos
Gost
Milos

Idete vi ispod cenzusa

UFO
Gost
UFO

Vi ste najveci neprijatelji Crne Gore koji su ikad krocili njome.

Joanikije
Gost
Joanikije

I da vi budete precjednici te prelazne vlade

oooo
Gost
oooo

Ada cus vi jedva cekate nove izbore. Dosli ste sad na vlast i to zahvaljujuci SPC i vise nikad. Ako DF na bilo kojim sledecim izborima predje cenzus ja cu vam dat jos jedan glas. Odlazite u istoriju kao najveci izdajnici Crne Gore i svega crnogorskog. Ovaj narod jes blentav ali ne umije da oprasta.

NEPISMENI
Gost
NEPISMENI

zašto se ove gromade od većine boje izbora dps više nema sabijen je u mišlju rupu pa nek organizuju nove izbore onako kako dolikuje svi pojedinačno pa sa tih sedsamdesetak dobivenih mandata neka formiraju pravu jaku sposobnu vladu spremnu na svakom mjestu stići i uteći a nek već sad buduće kandidate za premijera pošalju na specijalizaciju u manastire

Sta rece
Gost
Sta rece

Nista od toga,mlatite samo da bi vas neko kao cuo.Vi znate dobro da nikad visen necete biti dio vlade ako bude novih izbora

Trece jutro
Gost
Trece jutro

E ovaj jokovic ako izgubi fotejlu nece se od njega moc zivjet. Bice ka iz djekne kad kaze joksim. “pridrzite stoju ma pridrzite stoju”

Milioni
Gost
Milioni

Pih SRAM vas bilo

Beli
Gost
Beli

Pakuje se !!

Alfonso
Gost
Alfonso

Ako bude izbora, i DF kao i DPS ide u istoriju, dolaze novi ljudi.

među svoje
Gost
među svoje

Rekoh ja već hoćemo nove izbore, da vas pometemo! 👋🏻👋🏻👋🏻😉

Milija
Gost
Milija

Tri izdajnika prgava !!!!

Baki
Gost
Baki

Dps na aparatima

Balsa pg
Gost
Balsa pg

Puna podrska

Oli
Gost
Oli

Evo tresem se sav, vi i vaši poslanici ćete napraviti čudo

Ceta
Gost
Ceta

Nova vlada sa trajanjwm od godinu,kukala nam majka pa micemo propanut potpuno

Send this to a friend