Politika

DF inicirao sazivanje vanredne sjednica Skupštine

Skupština Crne Gore

Demokratski front pokrenuo je danas inicijativu za sazivanje vanredne sjednice Skupštine Crne Gore za 23. avgust sa jednom tačkom dnevnog reda.

<<<DF će tražiti sjednicu Skupštine zbog odlaska predstavnika Crne Gore u Knin<<<

DF traži da Skupština raspravlja o Zaključku povodom prisustva vojno-diplomatskog predstavnika Crne Gore na proslavi obilježavanja akcije Oluja u Kninu.

Predlog Zaključka DF-a glasi:

1. Skupština Crne Gore najoštrije osuđuje odluku Vlade Crne Gore da učestvuje i podrži proslavu godišnjice pogroma i etničkog čišćenja nedužnog srpskog naroda, civila, žena, djece, staraca iz nekadašnje Republike Srpke Krajine, od strane hrvatskih vojnih snaga u operaciji Oluja;

2.U ovoj najvećoj operaciji etničkog čišćenja civilnog stanovništa od Drugog svjetskog rata, koja je osmišljena, planirana i sprovedena od strane vlasti Hrvatske pod rukovodstvom Franja Tuđmana, o čemu postoje i materijalni dokazi, poznati kao “topnički dnevnici”, ubijeno je ili nestalo više od 2.000 a prognano preko 250.000 civila srpske nacionalnosti.

3.Skupština Crne Gore iskazuje poštovanje prema nedužnim civilnim žrtvama u ovoj akciji etničkog čišćenja i poziva Vladu Crne Gore da odmah opozove vojno-diplomatskog predstavnika Crne Gore iz Ambasade u Zagrebu, i javno se izvini svim žrtvama ovoga pogroma.

4.Skupština Crne Gore ostaje privržena promociji mira, stabilnosti i dobrosusjedskih odnosa u regionu, koji ne mogu biti zasnovani na ignorisanju zločina i progona bilo kog naroda već jedino na pomirenju i poštovanju istine.

“Inicijativa je dostavljena na potpisivanje svim opozicionim poslanicima, jer je za zakazivanje skupštine neophodno 27 potpisa, a DF, kao što je poznato ima 18 poslanika”, zaključuju u DF-u.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kux
Gost
Kux

Podrška za DF, ko ovo ne potpise taj podržava ,,oluju”

44debilanaCDMu
Gost
44debilanaCDMu

E sad ja vama nebi došao u skupštinu vas nema godinama !!!

Velimirvelimir
Gost
Velimirvelimir

TERORISTI,DRZAVNI NEPRIJATELJI,KOD VUCICA TRAZITE TO!

Opix
Gost
Opix

Bravo DF, da vidimo Bora i Ramiza

Vuko S.
Gost
Vuko S.

ha ha oće DF opet da DPS u da cimentira biračko tijelo, usput bi da malo očopli od Demoktata jer mu neostade niko.

Kralj Nikola I
Gost
Kralj Nikola I

Oce sad ce oni prekinut odmor i doc cim je to front trazio a oni godinu ipo nisu ulazili u skupstinu. Ti treba iskulirat lagano.. i tako df nema nikakvu tezinu..

Avangarda
Gost
Avangarda

Ma glupost ka i uvijek od strane df(drazinog fronta) treba ih ignornisati,ne zasluzuju nasu paznju!

miro
Gost
miro

Šta vi hoćete teroristi,otkud vama to pravo,vi da imate imalo morala ćutali bi radi svojih nedjela

Goričanin
Gost
Goričanin

Ono kad je DF dio DPS i kad radi za DPS pa sve radi da se nešto ne usvoji… Da im je stvar naum da se podrži inicijativa, ne bi u tekstu stavili “nekadašnje Republike Srpske Krajne” jer ta republika nikada nije postojala niti su joj granice bile međunarodno priznate osim u pjesmama Baje Malog Knindže.

Anonimus
Gost
Anonimus

Od sada moramo da pitamo Meda gdje da šaljemo ataše-e. Medo smijemo li da pošaljemo atašea u Japan, da se ne naljuti Srbija jer je Bijela Kuća imala istaknutu Srpsku zastavu, a oni su bacili bombu na Japan, paaaa, znaš, da se Medo i opozicija ne naljute … 🤣🤣🤣😂🤣🤣🤣😂

Rale
Gost
Rale

U Japan ne smijete slati vojnog atasea jer nijeste potpisali mir sa njima. Vi samo mozete tamo dje niko nece. Otici i podrzati najveci egzodus jednog naroda od II sv. rata je bruka.
Genocid i etnicko ciscenje ne podrzava civilizovan svijet

Kralj Nikola I
Gost
Kralj Nikola I

Ocigledno si prespavao nekoliko zadnjih godina medjedu.. mi smijemo da idemo dje ocemo i svud smo dobrodosli za razliku od srbije koja je samo dobrodosla u rusiju i nidje drugo.. a za tvoju inf crna gora je potpisala mir sa japanom i okoncala vjekovni rat..

Send this to a friend