Politika

DF još nije novčano kažnjen zbog udaljenja sa sjednice

Skupština Crne Gore za januarske neto zarade poslanika izdvojila je 127.157 eura. Svi poslanici primili su pune zarade, jer poslanički klub DF-a još nije kažnjen zbog udaljenja sa sjednice parlamenta krajem decembra.

Administrativni odbor trebalo bi, kada dobije prijeldog generalnog sekretara, da donese odluku o umanjenju zarada poslanicima DF-a za pola, jer im je izrečena mjera udaljenja sa sjednice zbog incidenta kojim su pokušali da spriječe usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Punu platu primili su i oni koji bojkotuju Skupštinu – poslanici Demokrata, kao i Dritan Abazović iz Ure, jer primjena Odluke o utvrđivanju kriterijuma za procjenu opravdanog odsustva još nije stupila na snagu, već će osmog dana od objavljivanja u Službenom listu.

Poslanički klub Demokrata ukupno je za januar primio 9.828 eura, od čega je zarada Alekse Bečića 1.451, a Borisa Bogdanovića 1.475 eura. Vladimir Čađenović i Dženan Kolić primaju razliku u zaradi, pa im je isplaćeno 1.174, odnosno 1.221 euro. Dritan Abazović primio je 1.475 eura.

Jedini poslanik koji je u januaru primio platu veću od dvije hiljade je Slaven Radunović iz Demokratskog fronta. Njegova zarada bila je 2.902 eura, veća čak i od plate predsjednika Skupštine Ivana Brajovića. Brajović je primio 1.973 eura u januaru, a potpredsjednici Branimir Gvozdenović i Genci Nimanbegu 1808, odnosno 1.583 eura.

Zaradi od dvije hiljade u januaru primakla se Marija Ćatović (DPS) – 1.987 eura, kao i Branko Čavor (DPS) – 1.906 eura. Više od 1.800 eura januarske zarade su Predraga Bulatovića (DF), Marine Jočić (DF), Branka Radulovića (DF), Miodraga Vukovića (DPS), Jovanke Laličić (DPS), Miodraga Lekića (Demos).

Lideri DF-a, Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević, u januaru primili su 1.662, odnosno 1,496, odnosno 1.675 eura. Plata Ranka Krivokapića (SDP) bila je 1.756 eura, dok Draginja Vuksanović (SDP) prima razliku u zaradi – 449 eura. Boris Mugoša (SD) primio je u januaru 1.526, a Andrija Popović (LP) 1.675 eura. Poslanici Bošnjačke stranke, Ervin Ibrahimović i Nedžad Drešević, primili su 1.580, odnosno 1.621 euro.

Bivši poslanik Demokrata Mijomir Pejović koristi pravo na nadoknadu po prestanku funkcije, primio je 1.424 eura. Nadoknadu po prestanku funkcije ostvaruje i bivši savjetnik predsjednika parlamenta, Obrad Nenezić, te mu je po tom osnovu isplaćeno u januaru 1.272 eura.

Zarada generalnog sekretara Skupštine Aleksandra Jovićevića u januaru je bila 1.650 eura, a njegovih zamjenika, Mersudina Gredića i Marije Mirjačić, 1.310, odnosno 1.295 eura. Pomoćnice generalnog sekretara, Jelena Radonjić i Nataša Komnenić, primile su 1.007, odnosno 1.083 eura. Savjetnici predsjednika Skupštine, kojih je sedam, ukupno su primili skoro devet hiljada eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

A ovi casni ljudi iz DF ,valjda nece uzeti pare od drzave a pokusavaju da je ruse.E ovo je njihova slika potrpeznjaci

Žerar Depardije
Gost
Žerar Depardije

Ko je platio ovo Brajovićevo putovanje u Ameriku? Ko je bio u delegaciji?

Režimlija
Gost
Režimlija

Neće biti kažnjeni a obrukali onakav parlament malo tamo ima ljudskovine ili je nema parlement – bruka – blam – jad

Aleksandra
Gost
Aleksandra

Vandalsko ponasanje opozicionara treba sankcionisati pod hitno. Nije mi jasno samo za sta primaju ovolike plate.

BRBOT
Gost
BRBOT

Obrukali su parlament Crne Gore pa ako prođu bez kazne onda i vlast će snositi posledice jer preko onoga se ne prelazi

Rada
Gost
Rada

Bruka i sramota za takvo njihovo ponasanje

Kengur
Gost
Kengur

Oni su trebali da izgube status poslanika, da im se zabrani obavljanje te funkcije

Bjelopoljac
Gost
Bjelopoljac

Treba ih potpuno udaljiti sa zasijedanja skupstine i sjednca

Apokalipsa
Gost
Apokalipsa

Mnogo vecu kaznu su zasluzili, malo je ovo

Pollo
Gost
Pollo

Mala je to kazna za njih, zasluzili su vise

PUNIŠA RAČIĆ
Gost
PUNIŠA RAČIĆ

Sve to od prvog do zadnjeg treba bačit na minimalac

Kotor CG.
Gost
Kotor CG.

Ko god ne dolazi bila vlast ili opozicija ukinut placanje. Ipak trose nase pare

BRBOT
Gost
BRBOT

Ima nas dosta što isto mislimo Kotor ali eto oni i dalje ne rade a primaju dobre pare

Andjela
Gost
Andjela

Kaznjeni , ulazili nijesu u zgradu vise od godina dana pa su im zarad redovno uplacivane,!Pokazalo ce cine sto hoce!
Ispratiti ih treba iz ove drzave i ovako svako malo po naredbe idu kod huskace!
Da je vjecna Crna Gora🇲🇪

Send this to a friend