Politika

DF: Ključ rješavanja krize u rukama Demokrata

Simonida Kordić

Ključ rješavanja političke krize u rukama je Demokrata, poručuju iz Demokratskog fronta. U SNP-u kažu da ukoliko svi ne sjednu za sto i dogovore se, 30. avgust vlast nije ni zaslužila. Analitičar Srđan Perić smatra da iskrene želje za dogovorom nema, već je motiv raspodjela moći i privilegija.

Parlamentaroj većini je potrebna nova šansa i rekonstruisana Vlada, ocjena je lidera Ujedinjene Crne Gore, Gorana Danilovića, koji je kazao da je spreman da zakaže novi sastanak 30. avgusta kako bi se riješila kriza, ukoliko to ne učine veći politički subjekti.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević saopštio je da bi prvo trebalo da razgovaraju sa Demokratama.

Poslanica Simonida Kordić pojašnjava da Vlada nastoji da što je duže moguće zadrži tu poziciju, uprkos nedostataku legitimiteta, kako bi sa pozicija vlasti i državnog budžeta formirala novu političku partiju.

“Nadam se da je to njazad jasno i kolegama iz Demokrata i da će to omogućiti dogovor i sporazum oko rješavanje ove političke situacije. Iz krize se može izaći, za taj politički konsenzus nedostaje politička volja Demokrata i ja se nadam da su sa ovim posljednjih događajima uvidjeli da pružanje alibija ovakvoj Vladi u ovakvoj situaciji nije dobro političko rješenje”, kazala je Kordić.

Šta misle o tom u Demokratskoj Crnoj Gori RTCG nije uspjela da sazna i pored brojnih poziva predstavnicima te partije.

Lider SNP Vladimir Joković smatra da je ključno da se ne iznevjeri izborna volja građana, jer, kako je kazao, ako nijesu spremni da se sastanu i dogovore kako i šta dalje – onda 30. avgust nijesu ni zaslužili.

Analitičar Srđan Perić ocjenjuje da sada i kod pozicije i kod opozicije dominira motiv ko će se bolje pozicionirati za naredne parlamentare izbore, a ne kako naći neka rješenja koja bi bila dobra za građane i za sistem.

Send this to a friend