Politika

DF: Marković obmanjuje javnost

 

Markovićev intervju beogradskom „Novom magazinu“ obiluje brojnim obmanama, bilo da su u pitanju odnosi Crne Gore i Srbije, značaj Pensove posjete i Samita Jadranske povelje ili navodno liderstvo Crne Gore na Zapadnom Balkanu, saopštili su iz Demokratskog fronta.

Premijer je u intervjuu ovom magazinu kazao da Crna Gora može biti lider na Zapadnom Balkanu.

Demokratski front smatra da nikada nijesu bili gori odnosi Crne Gore i Srbije nego što su to u poslednjih dvadeset godina i danas.

“Ukoliko je Marković mislio na saradnju kriminalaca, kriminalizovane političke elite i kontraverznih biznismena, onda je u pravu. „Beograd na vodi“ je akcionarsko društvo tih struktura pod kapom bjelosvjetskih kriminalaca. Marković i  ovaj režim treba da se stide najveće izdaje koju je Crna Gora napravila bratskom srpskom narodu zabijajući im nož u leđa priznavanjem lažne države Kosovo. Bili su prvi kada je trebalo podržati ulazak ove navodne države u Interpol i UNESCO”, dodaju oni.

Demokratski front se, tvrde iz ove partije, sve vrijeme zalagao za najbližu saradnju na partnerskim osnovama sa Srbijom.

“Da podsjetimo na neke naše inicijative o vremenu i načinu izgradnje autoputa Bar – Beograd – Budimpešta, TNT mreži, modernizaciji željezničke pruge Beograd – Bar, valorizaciji zajedničkih vodotoka i izgradnji hidroelektrana, naučnoj, obrazovnoj i zdravstvenoj saradnji, ništa od toga se nije realizovalo. Ovoj vlasti, Markoviću i družini, nije prioritetan javni interes, već isključivo lični. Zato danas imamo najgoru željeznicu na svijetu, preskupu moguću jednu traku auto-puta, nemamo novih hidro-elektrana, a saradnja koja je nekad bila se zasniva samo na ličnim poznanstvima”, kazali su iz Fronta.

Marković i družina su, smatraju oni, kreatori najcrnje antisrpske histerije u Crnoj Gori, “tzv. velikocrnogorci i Đikanovićeva pripejt crnogorska svita se odriču svega onoga što nas veže sa Srbima i Južnim Slovenima i pokušavaju da grade neki lažni crnogorski genetski i istorijski kod”.

“Danas u Crnoj Gori Srbi su građani drugog reda, etiketirani, progonjeni, diskriminisani, zatvarani i osuđivani bez iakakve krivice”, ističu oni.

Markoviću, poručuju da je  Crna Gora država svih njenih građana i da ovo što on radi, dodaju oni, podsjeća na sramne periode koji su se dešavali na ovom balkanskom prostoru i koje su neki proslavljali ovih dana.

“Posjeta Pensa Crnoj Gori i tzv. Samit Jadranske povelje se ne može drugačije nazvati, no običnom farsom i to ne samo zbog brojnih blamaža koje nam priredio Marković i tzv. sastanka Pensa sa tzv. građanskom opozicijom, već zbog glavnog razloga njegove posjete. Naime, posjete Pensa ovom dijelu svijeta su bile isključivo s ciljem da bi plasirao poruke prema Rusiji. Iz Podgorice je pručio Rusiji, hladno-ratoviskim vokabularom, da je htjela na silu da crta nove granice, da je nastojala da destabilizuje region, odvoji Zapadni Balkan od Evrope, te da su moskovski agenti pokušali da poremete izbore i čak ubiju tadašnjeg premijera Đukanovića i spriječe ulazak Crne Gore u NATO savez”, navode iz DF-a.

Iz ovog saveza imali su poruke potpredsjedniku SAD-a.

“Gospodine Pens, čak i od vas i od američke višedecenijske agresorske i neprincipijelne spoljne politike, premnogo je. Onaj ko je prekrajao spoljne granice u svijetu bili su NATO i SAD, počev od Koreje do Sirije. Veliki uticaj SAD-a bio je i na prekrajanje granica bivše nam lijepe države SFRJ. Zato su vaši predjednici dobili velike biste i spomenike i na Kosovu i u Bosni i Hercegovini. Hvaleći sadašnje tzv. nove lidere u regionu zaboravljajući njihovu prošlost i zatvarajući oči pred teškom zbiljom u kojoj se nalaze građani, manje više, svih zemalja Zapadnog Balkana, pokušavate da stvorite marionetske režime vama i vašoj politici”, poručili su oni.

Demokratski front se, kako ističu, uvijek zalagao i zalagaće se za saradnju zemalja Zapadnog Balkana, sa samitima i konferencijama koji su održani u Berlinu, Beču, Parizu i Trstu davno je trebalo početi za dobro i Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana.

“Konstatacija Markovića da je Crna Gora lider na Zapadnom Balkanu je suvišno komentaristi. Kakva je uistinu Crna Gora, a kakav je i Balkan, najbolje pokazuju objektivne brojke o stanju i trendovima i egzodus najvitalnijih i najumnijih.   Demokratski front još jednom ističe da je sve u istinskoj alternativi, njenoj misiji, njenoj snazi i njenim rješenjima. Crnoj Gori je potrebno konkretno činjenje, pametna hrabrost, radikalne promjene, optimalna rješenja i pravi neimari. Sve ostalo su gubitničke varijacije”, zaključili su iz ove partije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

markovic da laze? ne vjerujem..pa bio covjek shef UDBE

bilbord
Gost
bilbord

Ima li načina da ikako odmorimo od ovih DF- stručjaka za sve i svašta? To više nije politika no puki pokušaj da nam pokažu da još postoje kao grupa koja pod plaštom demokratije može da priča šta joj padne na pamet. No, srećom, sve manje je onih koji im vjeruju

Kralj
Gost
Kralj

Uvjek sam razmišljao da je možda bila greška slati ljude na Golom Otoku ali ove kad vidim otvorio bih još veći

miro
Gost
miro

Koji lažovi,da te muka uhvati.

Frki
Gost
Frki

Uuuuufffff DF KAD VAS VIDIM GLAVA ME BOLI . SAMO KRITIKUJETE I BOJKUTUJETE NEMA POSLA OD VAS VI STE PROSLOST.

realno
Gost
realno

ovi su zivi 🙂 i dalje spinuju :)…kakva druzina, ali za posmatranje strucnih timova iz Dobrote..

Cile
Gost
Cile

E fino odradiste jos jednu saku rubalja i sad mali zacutite.

Ljuta
Gost
Ljuta

Ni marovic nece u dobrotu..vise vjeruje srbima

Send this to a friend