Politika

DF: Mobilizacija ako su tačni Katnićevi navodi

Demokratski front DF zahtijeva hitnu mobilizaciju svih nadležnih organa, kao i izjašnjavanje premijera i čelnika Agencije za nacionalnu bezbjednost ANBi policije, ukoliko su tačni navodi glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića o aktivnosti kriminalne organizacije koja je planirala terorizam.

Katnić je u ponedjeljak, u toku suđenja optuženima za pokušaj terorizma na izborni dan, rekao da Specijalno tužilaštvo smatra da i dalje postoji pritvorski osnov u odnosu na sve optužene i da postoji mogućnost da se ponove krivična djela, “jer se radi o organizaciji koja, po saznanjima Tužilaštva, i dalje nastavlja sa radom“.

Funkcioner DF-a Strahinja Bulajić, rekao je na konferenciji za novinare, da se radi o namještenom sudskom procesu, navodeći da ono što je Katnić rekao znači da je „takozvani državni udar u Crnoj Gori još na snazi, bolje reći, da još traje“.

„Ako je tačno to što je Ktanić juče rekao, onda DF zahtijeva hitnu mobilizaciju svih nadležnih organa, političkih subjekata i civilnog sektora. Takođe zahtijevamo hitno izjašnjavanje premijera, šefa ANB-a, direktora Uprave policije, ministara unutrašnjih poslova i odbrane o toj javno izrečenoj tvrdnji Katnića“, rekao je Bulajić.

Ako je, kako je rekao, tačno to što je Katnić rekao, neophodno je pripremiti zemlju za odbranu.

„U protivnom, ako to nije tačno, tražimo da se preispita održivost položaja Specijalnog državnog tužioca zbog obmane javnosti i pokušaja izazivanja haosa i panike u zemlji“, naveo je Bulajić.

Branko Radulović iz DF-a rekao je da je proces montiran, kafkijanski i antidemokratski.

„Proces poslije četiri dana pretresa pokazuje da ne počiva na osnovnim načelima prava i pravne države, a to su nezavisno sudstvo i legitimnost procesa, odnosno poštovanje zakona. Već imamo mnogo bisera, od poslednjeg da postoji državni udar sa produženim trajanjem. Najobičnija smijurija“, rekao je on.

Prema riječima Radulovića, proces ostaje svojevrsna farsa i odslikava u pravom smislu u kakvom je sistemu danas Crna Gora i koliko su, kako je rekao, pravosudni organi slobodni i nezavisni.

„Jedno je jasno, da bez promjene ovog režima i vlasti nema demokratskog početka. I jasno je da nema uistinu slobodnog pravosuđa bez izbora i reizbora sudija, bez lustracije i njihove odgovornosti. Nadam se da nećemo dugo čekati na to“, kazao je on.

Funkcioner DF-a, Predrag Bulatović, rekao je da Katnićeva izjava stavlja na ispit sve u Crnoj Gori.

Kako je rekao, vrhovni savjet odbrane, kao nadležno tijelo, mora da održi sjednicu, a premijer Duško Marković mora da zakaže sjednicu nacionalnog organa koji se bavi bezbjednošću, čiji je on predsjednik.

„I da se, nakon sagledavanja ove izjave, jer je on rekao da se državni udar priprema ne samo u Crnoj Gori, nego i Srbiji i Rusiji, ako je neophodno, proslijede odgovarajuće odluke Skupštini Crne Gore koja je nadležna da proglasi ili odbaci to da je zemlja u vanrednom stanju“, dodao je Bulatović.

Prema riječima Bulatovića, ako se ne da odgovor na to što je Katnić rekao, „mi znamo kako ćemo mi iz DF-a, u političkom, demokratskom, ustavnom smislu, da reagujemo“.

„Što se tiče predsjednice krivično-pravnog vijeća, mogu da kažem u ime DF-a, da je zahvaljujući televizijskom prenosu Crna Gora vidjela njeno nedolično lično i profesionalno ponašanje, pristrasnost, nedoraslost poslu, nestručnost, pa sve do drskosti i, moram da kažem, glumatanja neke hrabrosti“, rekao je on.

Ona, dodao je, nije hrabra, hrabar je samo onaj ko poštuje zakon i istinu.

Kako je rekao, predsjednica vijeća, Suzana Mugoša, krši Zakon o krivičnom postupku, kao i druge zakone, uključujući i Ustav.

„Zar nije dovoljno da je suprotno zakonima i Ustavu tražila nacionalno izjašnjenje okrivljenih, sa jednim ciljem da pomogne Katniću u procesu da navodno protiv Crne Gore Srbi i Rusi organizuju njeno uništenje“, kazao je Bulatović.

On je naveo i da Mugoša ne dozvoljava da se postave pitanja, oduzima riječ, odgovara u ime instruiranih okrivljenih i stavlja se na stranu tužilaštva.

„Zamislite kako izgledaju suđenja kad nema direktnog televizijskog prenosa i zainteresovane javnosti, kako se presuđuje u ovoj zemlji“, rekao je Bulatović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

BRANIT CEMO CRNU GORU I OD UNUTRASNJIH NEPRIJATELJA….
….STANKOVICU STO TI MISLIS O OVOME..NESTO PREVISE CUTIS KAO DA OVA IZJAVA SDT SE TEBE NE TICE…?

PRELOMI VUKASINEEEE???

z d
Gost
z d

Nadam se da DF neće napraviti mobilizaciju sedmog bataljona, jer im je još jedino to ostalo.

Ljuta
Gost
Ljuta

kako …kad su skoro svi iz tog 7 bataljona sad u SAJ

Dragan
Gost
Dragan

Auu,kako se najezio ovaj Strahinja,mene je strah od njega,a vidjite Branka sto vri trop u njega,dako povrati na Pedju.

Rony
Gost
Rony

A mozda je Katnic mislio na Kima .

Niksicanin
Gost
Niksicanin

Mozda se zbog toga ne trijezne u onaj stan u Niksicu sto kazu da im je klub.Krice,vriste,jaucu,to je ljudi sprdnja.Naredio onaj bradonja iz Boksita,bivsi inzenjer mobilizaciju.????No kako teze govori ne znam kako ce je sprovest?Raspao se DF kao niko nikad.

Nera
Gost
Nera

Mobilisali ste 7.bataljon pa nista.

anonimni
Gost
anonimni

Pa jesu,mobilisali da bi Milivoje imao koga da zatvori.Vidjecete,nece proci dugo,svi bataljonci iza brave.Katnic je samo cekao da ovo pocne i sad ce da reze.Vodje redara,spremite brasnjenike.

Cvrle
Gost
Cvrle

Bice veselo u narednih par dana.Kad Milivoje povata vojnike.Nece se drijemati nikome iz DF,pogotovo nove.Znao sam,redari!

anonimni
Gost
anonimni

Sve mi se cini da su nagrebusili redari DF-a.Pogotovu njihove vodje.Zna tuzilac ko su i prati ih svo vrijeme.Sve ce to Milivoje u Spuz,vidjecete a vi se samo bucajte i grajte.Katnic zna svoj posao.Kako je juce najavio nova hapsenja,ne zaspiva se mesci u vasim redovima.Svi ce doci na red.

Ljuta
Gost
Ljuta

pazi da i tebe ne pokupi…

Crna Gora mora
Gost
Crna Gora mora

Hapsi Katnicu dalje ako mislis da opstanes.Hapsi redom sve.

Srbin
Gost
Srbin

Bravo Bulajucu.Idemo DF do pobjede.

bbb
Gost
bbb

Pa već su mobilisani… ! Sudi vam se, zar ne ?

propeler zviz
Gost
propeler zviz

stvarno sprdnja,kako su nam sudije strucne i obrazovane.sud nam je kao javna kuca,samo se setaju u minice i hvataju veze i protekcije po onim kancelarijama,ne moze im niko nista a da se samo za kvaku ufatis daju ti koju godinu zatvora

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Skorup i krtola. ..

Send this to a friend