Politika

DF malo hoće, pa neće u Skupštinu

Demokratski front neće prisustvovati premijerskom satu u srijedu 29. novembra, kazao je za CdM Jovan Vučurović, poslanik ovog političkog saveza.

<<<DF se vraća u Skupštinu<<<

DF, kaže nam Vučurović, nastavlja borbu van parlamenta i neće odustati od inicijative da bude smijenjen VDT Ivica Stanković zbog “progona DF”.

“Nastavljamo svoju političku borbu, ali se u Skupštinu 29.novembra nećemo vratiti”, poručio je Vučurović.

Oduka DF-a da ne budu u istoj sali kada njihove kolege iz vlasti budu postavljale pitanja premijeru Dušku Markoviću, dolazi nakon što je u oktobru ovaj opozicioni politički savez prekinuo opozicioni bojkot i došao na premijerski sat kako bi postavljali pitanja u vezi sa presudom poslaniku DF-a Milanu Kneževiću, koji je osuđen na sedam mjeseci zatvora, jer je 17. oktobra 2015. fizički nasrnuo na policajca Miljana Markovića ispred Skupštine.

Frontovci su tada optužili predsjednika Vlade Duška Markovića da vrši državni teror nad njima i da utiče na tužilaštvo i pravosuđe u sudskom procesu “državni udar” u kome se čelnici Fronta terete za planiranje terorističkog napada na dan izbora prošle godine.

Marković je optužbe DF-a nazvao izmišljotinama, i poručio im da jedini teror vrši Front, te da je pokušaj da on preraste u terorizam 2016. država spriječila.

Građanska opozicija koju čine SDP, Demos, Demokrate, SNP i URA, kako saznaje CdM, neće prekidati bojkot i neće se vraćati u Parlament.

Nezvanično poručuju da je dobro da i DF istraje u bojkotu i da nema selektivnog vraćanja.

Bojkot parlamenta crnogorske opozicije traje od 7. novembra 2016.

Opozicija se na bojkot parlamenta odlučila jer smatraju da parlamentarni izbori održani 16. oktobra 2016. nisu bili održani u fer i demokratskoj atmosferi.

M.Dušević

Send this to a friend