Politika

DF malo hoće, pa neće u Skupštinu

Demokratski front neće prisustvovati premijerskom satu u srijedu 29. novembra, kazao je za CdM Jovan Vučurović, poslanik ovog političkog saveza.

<<<DF se vraća u Skupštinu<<<

DF, kaže nam Vučurović, nastavlja borbu van parlamenta i neće odustati od inicijative da bude smijenjen VDT Ivica Stanković zbog “progona DF”.

“Nastavljamo svoju političku borbu, ali se u Skupštinu 29.novembra nećemo vratiti”, poručio je Vučurović.

Oduka DF-a da ne budu u istoj sali kada njihove kolege iz vlasti budu postavljale pitanja premijeru Dušku Markoviću, dolazi nakon što je u oktobru ovaj opozicioni politički savez prekinuo opozicioni bojkot i došao na premijerski sat kako bi postavljali pitanja u vezi sa presudom poslaniku DF-a Milanu Kneževiću, koji je osuđen na sedam mjeseci zatvora, jer je 17. oktobra 2015. fizički nasrnuo na policajca Miljana Markovića ispred Skupštine.

Frontovci su tada optužili predsjednika Vlade Duška Markovića da vrši državni teror nad njima i da utiče na tužilaštvo i pravosuđe u sudskom procesu “državni udar” u kome se čelnici Fronta terete za planiranje terorističkog napada na dan izbora prošle godine.

Marković je optužbe DF-a nazvao izmišljotinama, i poručio im da jedini teror vrši Front, te da je pokušaj da on preraste u terorizam 2016. država spriječila.

Građanska opozicija koju čine SDP, Demos, Demokrate, SNP i URA, kako saznaje CdM, neće prekidati bojkot i neće se vraćati u Parlament.

Nezvanično poručuju da je dobro da i DF istraje u bojkotu i da nema selektivnog vraćanja.

Bojkot parlamenta crnogorske opozicije traje od 7. novembra 2016.

Opozicija se na bojkot parlamenta odlučila jer smatraju da parlamentarni izbori održani 16. oktobra 2016. nisu bili održani u fer i demokratskoj atmosferi.

M.Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MIGO
Gost
MIGO

Df ce postojati dok postoje Srbi i srpski jezik,zato treba raditi na crnogorskom.

MIGO
Gost
MIGO

Kako bi CG procvjetala bez Srba. Bili bi jedinstveni po svim pitanjima niko ne bi ugrozavao drzavu,mogli bi potpuno da se posvetimo ekonomiji i radu.Ne znam kao to rijesiti ali znam da koce crnogorski progres.Zamislite samo da nema Srba,sroskog jezika,srpske crkve…gdje bi nam kraj bio.

Garavi
Gost
Garavi

Najbolje bi bilo kad se svi glasovi DF-a prebacili na ostatak opozicije, jer ovo je sramota sto rade ovi ljudi. Zdravog politicara u ovaj skup nema…

Murcielago
Gost
Murcielago

Ne moze svako biti partija od povjerenja, ne moze svako raditi u korist drzave, ne moze svima biti ukazano postovanje…neko mora biti i los u svemu navedenom, a znajuci da je DF- uzapala ova poslednja uloga sto navedoh, razumijem ja njih…sta ce, jadni…

Sljokica
Gost
Sljokica

Posto nam je jako vazno da oni budu prsutni…a sto se mene tice oni i nima slicni ne treba da postoje na politickoj sceni

Brm brm
Gost
Brm brm

Necete? A nista onda

ND
Gost
ND

Ovi su dosadili i Bogu i narodu!

Ćotek
Gost
Ćotek

Što bi narod rekao oće ? neće ?

kico
Gost
kico

Ovo je stvarno nije realno da ovi ljudi dobijaju redovno plate , koje regularno troše, dok sa druge strane iznose stavove koje po mom mišljenju ne piju vodu , jer na kraju dana postoje činjenice aa to je da vama svima na kraj mjeseca bude plata koju mi građani Crne Gore , stvarno sramota od stranke nikad vas ne bih… Više »

Teona
Gost
Teona

DF se pretvorio u klasicnu zenu koja se necka, te sad oce onda nece, i sve tako u krug ! Jer ko su oni da se cekaju da dodju uopste?? Oni da imaju pameti bi doslo i ne bi se igrali sa nama narodom tako sto na sjednice ne dolaze, a to je njima posao a donijaju uredno preko 1000e… Više »

Lidija
Gost
Lidija

Nece prisustvovati premijeskom satu, samo me interesuje koja je to obaveza koja im je sad iskocila , jer oni pred svakim vaznim pitanjima u skupstini nema ih !

lejla
Gost
lejla

Ja mislim da je vrijeme da se oni sklone sa politicke scene jer ovo sto rade je jako sebicno ! Ono sto radite zaista nema vrijednost, smisla niti bilo cega drugog !

sorela
Gost
sorela

Ja ne znam sta je problem sa ovom grupacijom cetnicko,rusiteljskih zlotvora?? cas oce, cas nece ! Mislim da nije u redu da se poigravate sa glasacima, eto mislite na vase glasace, ako ne mislite na narod uopste !

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Sorela pa ti si prije mjesec dana kad su odlucili da se vrate u parlament, rekla da rusitelji ne treba da se vracaju. Odluci se vise

Jana
Gost
Jana

Zabolio ih poraza na izborima pa im ne odgovara i odmah bojkot. Sto plate ne bojkotovase onda? Ovo je klasicno neposgtovanje gradjana koji su ih glasali da ih predstavlaju u Skupstini. Oni se nasli da pricaju o nekoj demokratiji i demokratskoj atmosferi. A 16 novembar i pokusaj drzavnog udara je demokratski cin jel tako?

Dana
Gost
Dana

Vidite kako se stvar mijenja. Kada im odgovara tu su, kad nijesu zadovoljni rezultatima zbog svoje sopstvene nesposobnosti onda na bojkot. Lakse je bojkotovati za njih nego se suociti sa obavezama.

Send this to a friend