Politika

DF neće kao Demokrate moliti premijera da im produži mandat

Demokratski front je saopštio juče da neće dozvoliti da se politička nestabilnost iz Kotora preseli u Budvu, ali neće ni upućivati molbe premijeru Dušku Markoviću da im produži mandat.

<<<Demokrate, URA i Crnogorska odlučili da do kraja ljeta neće rušiti Carevića<<<

DF iz Budve je komentarišući press konferenciju Demokrata, Crnogorske i GP URA, ističe da je to predstavljalo providan pokušaj da se u Budvi proglasi vanredno političko stanje i stvori atmosfera krize vlasti, što DF nikako neće dozvoliti.

<<<Kotorski parlament o smjeni Dragice Perović 10. jula<<<

“Bez obzira na nesuglasice koje prirodno postoje u svakoj koaliciji, smatramo da održavanje vlasti u budvanskoj opštini nema alternativu. U našoj politici nema zakulisnih radnji i skrivenih namjera, pa su sve insinuacije o održavanju tajnih sastanaka i pregovora obična priča bez osnova i politička spinovanja zarad sticanja jeftinih političkih poena”, kažu u DF-u.

<<<MJU: Jokić i Perović grubo krše zakon<<<

Predstavnici Demokrata, Crnogorske i GP URA su prethodnog dana pitali predsjednika opštine Marka Bata Carevića kada je i pod kojim okolnostima došlo do njegovog sastanka sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem i ko je sve prisustvovao sastanku? Ko je dogovorio sastanak i zbog čega je došlo do sastanka ako nema službene obaveze i potrebe za sastankom i komunikacijom? O čemu se na tom sastanku pričalo, da li je bilo riječi o upravljanju opštinom Budva i konkretnim odlukama? Da li je bilo riječi o konkretnim projektima u opštini Budva? Zašto, kada je došlo do sastanka na zahtjev Carevića, o tome nije bila obaviještena javnost, a pogotovo koalicioni partneri DF-a?

U DF-u, međutim, kažu da je očigledno da rejting koji predsjednik opštine Budva uživa ne samo u domaćoj već i u međunarodnoj javnosti smeta koalicionim partnerima jer uspjehe sadašnje administracije ne doživljavaju kao svoje.

“Carević nema nikakvu potrebu da se tajno sastaje sa Đukanovićem, Markovićem, ili bilo kim iz DPS-a. Ovo posebno iz razloga što je DPS naš najveći politički neprijatelj na državnom i lokalnom nivou. Sastanci na kojima je Carević prisustvovao u svojstvu predsjednika Opštine su isključivo službenog karaktera i temelje se na zakonskom osnovu o međusobnoj saradnji između državnih i lokalnih organa, a sve u interesu građana Budve”, kažu u DF-u.

U ovom političkom savezu ističu da je njihov cilj da sačuvaju vlast u Budvi i pokažu čitavoj crnogorskoj javnosti da je promjena vlasti poželjna u svakom smislu i da su građani na izborima 2016. godine ispravno odlučili kada su im ukazali povjerenje.

“Prepoznajući matricu koja je proizvela političku krizu u Kotoru, sigurno nećemo dozvoliti da se atmosfera političke nestabilnosti preseli u Budvu kako bi se omogućilo DPSu i organizovanom kriminalu da ponovo zavladaju Budvom na štetu velike većine građana. DF jasno poručuje da neće biti partner u priči onima koji prizivaju skraćenje mandata i preispitivanje povjerenja, a građanima Budve obećavamo da nećemo dozvoliti prekrajanje njihove izborne volje jer je za nas to imperartiv u političkom djelovanju. Za razliku od naših koalicionih partnera u Kotoru, DF se nikada neće obratiti Markoviću ili bilo kom visokom funkcioneru DPS-a sa molbom da mu se produži mandat još koji dan već ćemo odgovorno i dostojanstveno upravljati gradom dok god uživamo podršku naših građana”, zaključuju u Demokratskom frontu.

34

avatar
1000
33
1
0
 
34
mitarVladimir R.HanaPGDjurdjicaMona99
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mitar
Gost
mitar

juzno krilo dpsa …bratija razlicita partija….pihhhh

Vladimir R.
Gost
Vladimir R.

je li Carević dobio od JP MD imovinu u zoni koja je Državna a on jre koristi godinama. Trguje li i dalje.

HanaPG
Gost
HanaPG

Bogami bolje da ste se vi svi ugledali na carevica

Djurdjica
Gost
Djurdjica

Jedina sreca je sto ovi iz Fronta nikad nikakvu ulogu imati nece jer bi sa njima ovakvima daleko dogurali

Mona99
Gost
Mona99

Boze blago u pamet ovima iz Fronta koliko oni pametuju a priča im veze s mozgom nema

Planinka
Gost
Planinka

Ova opozicija ni sama vise ne zna sta ce i kako ce. Sad samo prebacuju loptu jedni na druge

marta
Gost
marta

Odje svako gleda svoju korist reklo bi se. Okomili se jedni na druge,ne mogu ni oni da funkcionisu a ne daj boze da imaju neku vecu ulogu u vlasti

StevanPG
Gost
StevanPG

Glasati za opoziciju je cisti promasaj, nema mjesta na kojem su bili a da nijesu napravili neki haos i time ugrozili sve zivo od opstine, do zaposlenih, gradjana!

DonjiKokoti
Gost
DonjiKokoti

I sta da gradjani ocekuju da neko nesto od njih uradi za dobro Budve kad oni jedni izmedju drugih se ne mogu na oci gledati.

Cipsy
Gost
Cipsy

Dokaz da jedinstvo u opoziciji ne postoji nego da su samo u pitanju licni interesi u datom momentu da bi se vlasti dokopali.

Koviljka tomic
Gost
Koviljka tomic

Odje ce sad biti jos svadja tacno vidim, ovo je pocetak samo.

zacanka
Gost
zacanka

Kako sad pricaju jedni o drugima je dokaz kakva im je koalicija bila u Budvi, Krapovic je mislio da ce biti sve 4 godine predsjednik Opstine pa kad posle 2 godine dodje iz DF predsjednik opstine pa poce muka i fiskovi kod Demokrata!

Anti DPS
Gost
Anti DPS

Kako li nam demokrate ovi podnose da mi je znat,inace odblokirase li kotor ili je dragica perovic privatnu vojsku napravila da ometa odbornike

ines23
Gost
ines23

Jedno je sigurno Carevic je uradio vise za Budvu nego sto je Krapovic za 2 godine!

Vitinka
Gost
Vitinka

Demokrate bi prisatele na sve samo da su dio vlasti to svi zivi znaju!

Send this to a friend