Politika

DF: Nismo spremni za novi eksperiment, mi smo za izbor nove Vlade

Mandić, Medojević i Knežević (Foto: Facebook)

Pitanje izbora nove vlade je demokratsko pitanje. Zato je svaka odluka u vezi sa tim, stvar poštovanja volje naroda i uvažavanja one većine građana koja je bila za smjenu Demokratske partije socijalista i promjenu prethodne vlasti. Kriza u funkcionisanju postojeće Vlade nastala je upravo kao posljedica nepoštovanja demokratske volje građana i ignorisanja većine u Parlamentu, navode iz Demokratskog fronta.

<<<Abazović: Nudimo manjinsku vladu bez DPS-a i DF-a, bilo bi fenomenalno da je i oni podrže<<<

“Tu krizu je jedino moguće riješiti uvažavanjem te volje u dogovoru sa svima iz parlamentarne većine, bez novih eksperimenata iza leđa javnosti i svakako vodeći računa da se DPS-u ne ostavi ni najmanja mogućnost da utiče na društveno-politička kretanja u Crnoj Gori, bilo iz Vlade, bilo u ulozi manjinskog podržavaoca iste. Nama treba bolja vlada, ona koja će imati podršku većine i biti formirana na načelima moderne demokratije, koja će garantovati ravnopravnost i uvažavanje svih razlika i političkih posebnosti unutar pobjedničke većine. Takva Vlada, otvorena i za manjinske narode, imala bi puni legitimtet koji postojeća već odavno nema”, ističe DF.

Prema njihovim riječima, postupak samog izglasavanja nepovjerenja sadašnjoj Vladi u Parlamentu pretpostavlja prethodno postignut iskreni i sadržajni dogovor svih predstavnika parlamentarne većine o principima, prioritetima i sastavu buduće Vlade, čemu su u potpunosti otvoreni.

“Spremni smo za direktnu razmjenu mišljenja sa inicijatorima izglasavanja, kako bi se neposredno upoznali sa konkretnom idejom i sa naše strane iznijeli svoje mišljenje i predloge. Naš prioritet nije rušenje ove Vlade, već izbor nove, koja će biti oslobođena svih slabosti sadašnje, zbog čega smo mi neskriveno i javno iznosili prigovore na njen rad, sastav i legitimitet. Ovo je prilika da se otklone sve manjkavosti iz rada Krivokapićeve vlade, ali isto tako da se, bez žurbe i odlaganja, svestrano preduprijede sve opasnosti od novih iskušenja i slabosti kojih bi buduća Vlada trebala biti lišena”, navodi DF.

U tom smislu, ističu, sa velikom odgovornošću prema svojim biračima i demokratskom iskoraku Crne Gore, ponavljaju spremnost da o svemu razgovaraju, afirmišući važnost dijaloga za svaku kvalitetnu odluku i rješenja unutar  većine.

“Koalicija “Za budućnost Crne Gore” je pokazala važnost međusobnog uvažavanja političkih partnera, što kao rezultat zajedničkih napora donosi ostvarenje bitnih promjena u Crnoj Gori, ukoliko se poštuju različitosti”, poručuje DF.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ORLOV KRŠ
Gost
ORLOV KRŠ

Vas trojica treba da plivate za ČASNI KRST! da bi povratili poverenje u gradjane.

Eto tako
Gost
Eto tako

Ovi su nebitni,treba rusit Demokrate

CUCA
Gost
CUCA

TRI U JEDAN

Ludak
Gost
Ludak

Tačno je da se slažete vi koji ste u večini u parlamentu kada se radi o vašoj zadnjici a to je po dvesta evra na plati a branko kad glasa stisnuo nos a pokrio obraz da ga ko ne prepozna ajte doma ako vas pušte

neko
Gost
neko

sa ovima (sto je i inace srpska specialnost) dogovora ima samo ako je po njihovom😡🤮

Milicajac
Gost
Milicajac

Kako ne sve ćemo se birati dok vi ne pobijedite .

Vukashin
Gost
Vukashin

Ma ko vas pita…jedino ako uspijete da napravite pritisak za nove izbore al i to jedino ako DPS-u bude odgovaralo..No tako vam je kad igrate kako crkva Srbije i Aleksandar Vučić sviraju…

Tata
Gost
Tata

vi jeste no ve stra

Muzafer
Gost
Muzafer

Mnogi su bili za podršku DFu, naročito posle providne i lažne afere “drżavni udar” Međutim, DF u međuvremenu se pokazao tako nesposoban, mlitav, bljutav….ma gadluk! Napadali ste premijera više nego iko i to bez razloga. E sada kusajte svoju čorbicu i nikad vam se oči ne viđelo!! Daj bože da nikad više ni jedan od vas u skupštini ne privirite… Više »

Hogar
Gost
Hogar

Osim što je “lažna afera” -pokušaj terorizma-(a ne državni udar) bila itekako prava i tako nepobitno dokazana..i osim što se Dps ni na koji način ne može porediti sa dražinim frontom..i osim što su među svim mogućim i nemogućim lupežima – popovi crkve Srbije najveći tj crkva Srbije generalno kao organizacija(gorih lopuža nema)..znači,osim svega nabrojanog tvoj komentar je top.

Sto ce mi ime
Gost
Sto ce mi ime

A tvoj komentar Hooooogare, a viđi ti niknameee i ovakvi su ti komentari 🤦, a boze moj a što ces. Znaci, od svega nabrojanog ovo za crkvu ti je top. Dobar si momak, vidi se to brate moj😘

Pindo
Gost
Pindo

Koja su ovo tri firauna,pisite kuci kad stignete,da ne brinemo !!! 😂😂😂😂

mili
Gost
mili

I šta novi izbori…sve bi bilo manje više isto i morali bi opet zajedno…Vjerovatno da bi Dps imao manje glavova ali to ne mijenja ništa..

Mongro
Gost
Mongro

Izbori su najrealniji! Glasat, pa kom šta bog da!

Raki
Gost
Raki

Nece vas evropa takve..cujete li vi Eskobara…kada promijenite pamet i retrogradnu politiku mozda nekada

Preko Izvora
Gost
Preko Izvora

Što veli Eskobar ? A vi kako ‘te 🤣?

Hunta
Gost
Hunta

A sad adio!

Trece jutro
Gost
Trece jutro

Primice vas vucic u vlast u srbiju. Nemojte plakat

Techno Pop
Gost
Techno Pop

U Spuž da vladate ima vazda toliko mjesta.

Ivo
Gost
Ivo

Odlazite i ne vraćate se, nikad

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Ovo se nece zavrsiti bez novih izbora !

Nikola
Gost
Nikola

Nisu razumjeli da ga Vlade neće gledati…

PG_man
Gost
PG_man

Odoste niz ledinu.

Kuč Crnogorac
Gost
Kuč Crnogorac

SAD ne dozvoljava da vi u bilo kojoj varijanti budete vlast i nema tu više nikakve priče.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Da vidite kako izgleda kad dritan podje u USA za svoje mišljenje, isto ka vi kod vučkića !

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Vrlo pomirljivo ali kasno.Sad ce da vas oduaju po dubini pa onda izbori.

dr.Pg.
Gost
dr.Pg.

nešto se prefinio posle poziva za manjinsku vladu…vidi on da polako idu i da se više ništa ne pitaju…

Treče Oko
Gost
Treče Oko

.Dobro je rekao Dr.Pavićević mi smo još na nivou plemenske zajednice nažalost daleko mso od demokratskog društva , zbog toga nam mlade generacije odlaze iz Crne Gore jer ne žele da žive u svakodnevnom trovanju nacionalnim podjelama i nemogućnosti daljeg usavršavanja kako u intelektualnom tako i u visoko tehnološkom smislu . U kojoj državi na svijetu postoji svešteno lice kao… Više »

Pečičanin
Gost
Pečičanin

A sad adio. Plači mala plači.

Bnjj
Gost
Bnjj

A zašto niko nije za Otvorene liste

Awetinja
Gost
Awetinja

Čak ni na opštinskom nivou

Laban
Gost
Laban

Drutan ne smije otvoreno da kaže,ali za vas nema mjesta ni u podršci za novu vladu.Jasno je da se manjinska vlada stvara uz podršku SAD,a vi im niste po volji.

Ljubo
Gost
Ljubo

To je manjinska vlada nije većinska pobrkao si…

Volja naroda
Gost
Volja naroda

Pitaj Eskobara slaže li se.

Balsa 🇲🇪
Gost
Balsa 🇲🇪

Ko ti je taj i dje zivi on?

Life
Gost
Life

Dok se ne odreknu sebičnog đeda, Spajkija i ostale dječurlije ovo iako je ozbiljan stav, nema održivost…

Neka to
Gost
Neka to

prpaaa.Do juce pozivaju na povjerenje vladi a danas sve nazad.

Send this to a friend