Politika

DF: Novi pritisak Đukanovića na pravosuđe

Foto: DF

Pritisak predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS), Mila Đukanovića, na pravosuđe klasična je naredba da sud prihvati optužnicu protiv lidera Demokratskog fronta (DF), smatraju u tom političkom bloku.

Poslanik DF-a, Jovan Vučurović, rekao je da je Đukanović posebno zaprijetio VDT-u Ivici Stankoviću, saopštavajući da odluke ne treba da donosi prije nego što se konsultuje sa političkim faktorima.

“Prijetnja je urodila plodom, jer se odmah oglasio i Stanković, podržavajući ono što je saopštio Đukanović. Pokazao se, dakle, djelotvornim za Đukanovića napad na pravosuđe, jer je njihov posao bio da već poodavno otvore slučajeve Telekom, limenka, garancije za KAP, šverc droge i cigara gdje je direktno umiješan vrh režima”, kazao je Vučurović.

On smatra da je režim tako uspio da ućutka i akademiju, univerzitet, sindikate, studente i slobodne intelektualce.

“Mafiju, zarobljeno pravosuđe, režimske i nekadašnje nezavisne medije je usmjerio protiv DF-a, a Đukanović je najavio da će pokušati da ućutka i SPC jer mu smeta svaki simbol tradicionalne Crne Gore koju je otvoreno izdao”, naveo je Vučurović.

Kako je saopštio, Đukanović je opoziciju podijelio na antidržavnu i ,,uškopljenu’’.

“Pošto je DF targetirao kao antidržavnu, poručujemo mu da su upravo on i njegov režim antidržavni i anticrnogorski element, i potvrda te naše tvrdnje je sve ono što je ta kriminalna organizacija uradila Crnoj Gori, njenoj ekonomiji, kulturi, duhovnosti, za ovih više od dvadeset godina vladavine”, kazao je Vučurović.

Nažalost, dodao je, neki iz opozicije već istrajno rade po željama Đukanovića, napadajući DF i šaljući mu poruke da su se promijenili i prilagodili.

“Upravo zato nikoga ne treba da čudi hajka na DF u kojoj, nažalost, režimu podršku pružaju djelovi opozicije i nekadašnji nezavisni mediji. DF će izdržati sve napade, borbu za slobodnu Crnu Goru nastavljamo nesmanjenom žestinom bez obzira na snagu i broj protivnika koji su krenuli na DF”, zaključio je Vučurović.

Send this to a friend