Politika

DF: Odluka suda pokazuje da smo radili zakonito

Radulović

Odluka Suda za prekršaje da obustavi postupak protiv Demokratskog fronta (DF), koji je pokrenula Agencija za sprečavanje korupcije (ASK), pokazuje da je taj savez radio zakonito i da nije bilo nikakvih izbornih zloupotreba, saopšteno je iz DF-a.

Funkcioner DF-a Branko Radulović rekao je da jučerašnja prvostepena odluka Suda za prekršaje pokazuje da su DF i njegove članice dosad zakonito radile kad su u pitanju finansije, a to su potvrdili i izvještaji Državne revizorske institucije.

„To je potvrdila i ova prvostepena presuda Suda za prekršaje. Znači, DF radi u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih partija i izbornih kampanja. Tačka. To je jedina istina i druge istine nema“, kazao je Radulović na konfereniji za novinare.

Prema njegovim riječima, sve je urađeno po zakonu koji važi u Crnoj Gori.

„Ovo znači i da monstruozna kampanja koja se sve ovo vrijeme vodi protiv DF-a je sa jednim ciljem – treba obezglaviti DF, politički i finansijski ga uništiti, uzeti mu obraz i njegove čelike zatvoriti. To je jedna jedina misija ove kriminogene družine, u kojoj je i ovaj čovjek koji se preziva Radonjić“, dodao je Radulović.

Milutin Đukanović iz DF-a pojasnio je da je pokretanjem tog postupka privremeno obustavljena isplata 350 hiljada eura DF-u, koje je trebalo da dobije po osnovu izbornog rezultata.

„Prošlo je više od osam mjeseci, a traje neviđeni progon DF-a“, saopštio je Đukanović.

Na DF je, kako je kazao, izvršen snažan finansijski udar.

On je poručio da borba za slobodu nema cijenu, i DF nastaviti tu borbu.

„Ova odluka suda potvrdila je da DF u pravu za sve što je rekao za direktora Agencije, Sretena Radonjića. On slijepo izvršava naređenja premijera Duška Marković i pričati o agenciji kao o državnom organu koji treba da se bori protiv korupcije je više nego izlišno“, smatra Đukanović.

On je ocijenio da Savjet Agencije treba odmah da smijeni Radonjića.

Na sceni je, kako je kazao, nezampaćeni progon jednog političkog subjekta, ali DF vjeruje u pobjedu.

Milan Knežević iz DF-a očekuje da Milivoje Katnić pokaže snagu i interesovanje da ispita, kako je kazao, zloupotrebu pravosuđa u slučaju kada je Duško Marković, misleći da razgovara sa ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom, rekao da će optužnica protiv DF-a biti potvrđena, odnosno da je već potvrđena.

„Pozivamo Katnića i da ispita bogatstvo braće Đukanovića, Markovića, kao i njihovih prijatelja i rodbinje. Pozivamo ga i da ispita otkud 700 hiljada eura donacija Demokratskoj partiji socijalista tokom izborne kampanje“, naveo je Knežević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
sud
Gost
sud

Zar vi imate povjerenje u pravosudje Crne Gore?

Ćotek
Gost
Ćotek

Sad su vam dobri haahahahaha
Za šaku ? bi ste prodali dušu djavolu.
Vi ste najboja Milova investicija, sa njom je osigurao penziju kao premijer ili preśednik.
E viva demokraCki front!

frki
Gost
frki

Radulovicu vi nemate losu nameru ali ste se uzdruzili sa djavolom samo mila da skinete kosta ce vas skupo to.

?? Goku ??
Gost
?? Goku ??

Vrijeme ce pokazat kako ste radili,
za koga i protiv koga!

Send this to a friend