Politika

DF organizuje sabor u Murinu: Pozvali sve iz opozicije, osim SDP

DF

Demokratski front pozvao je lidere opozicionih partija, osim Socijaldemokratske, da prisustvuju narodnom saboru koji će taj politički savez organizovati u srijedu u Murinu, kao alternativu sjednici parlamenta na Cetinju na kojoj će biti donijeta odluka o učlanjenju Crne Gore u NATO.

Funkcioner Demokratskog Fronta, Milan Knežević kazao je da je javni poziv upućen liderima Demosa, Socijalističke narodne partije, Demokrata i Građanskog pokreta URA – Miodragu Lekiću, Srđanu Miliću, Aleksi Bečiću i Dritanu Abazoviću, kao i poslanicima tih partija.

„Ako se tog dana ne pojave na skupštini u Murinu, taj njihov čin će značiti da su se svrstali na snagu krnje parlamentarne većine, i da su podržali odluku o učlanjenju Crne Gore u NATO“, kazao je Knežević na konferenciji za novinare.

Takođe, kako je naveo, u DF-u više neće praviti razliku između tih i poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata, Bošnjačke strane, albanskih partija i Hrvatske građanske iniijative.

„Koji su spremni da protivno većinskoj volji građana Crne Gore glasaju za učlanjenje U NATO“, dodao je Knežević.

On je kazao da će alternativnoj skupštini, koju, kako je naveo, organizuju u Murinu kao simbolu stradanja Crne Gore od NATO agresije, prisustvovati svi poslanici DF-a.

„Na njoj ćemo donijeti obavezujuće odluke koje se tiču NATO integracija, odnosno raspisivanja referenduma i ignorisanja odluke koja će biti donesena u petak na Cetinju“, kazao je Knežević.

On je ponovio da će odluka koju parlament usvoji u petak na Cetinju za njih biti potpuno nelegitimna i neobavezujuća.

Knežević je najavio i da će DF 28. aprila na Cetinju organizovati veliki narodni skup, na kojem će, kako je naveo, građanima Crne Gore saopštiti odluku vezano za referendum „i za nelegitimnu odluku krnje parlamentarne većine“.

Funkcioner DF-a Nebojša Medojević kazao je da svi koji žele da budu ozbiljni političari u ovakvim situacijama traže nacionalni konsenzus i mehanizme kako da se važna pitanja koja dijele javnost riješe, a da to rješenje svi prihvate.

Prema njegovim riječima, jedini način koji demokratija poznaje u ovakvoj situaciji je referendum.

„Pozivamo građane da u aktivnostiuma DF-a prepoznaju sve ono što fali DPS-u, a to je državnički odnos prema istorijskim pitanjima“, kazao je Medojević.

On je istakao da pitanje članstva Crne Gore u NATO nije samo politička, nego istorijska tema.

„DF pokazuje da je demokratska politička grupacija. Ja, kao predsjednik partije koja se zalaže da Cna Gora bude članica NATO-a, lako sam se dogovorio sa kolegama iz DF-a da se sva pitanja moraju rješavati demokratski“, naveo je Medojević.

Jedan od lidera DF-a, Andrija Mandić, kazao je da je pitanje referenduma – pitanje opstanka zakona koji se usvaja u petak na Certinju.

„Jer ako se referendum ne održi, ako ne bude iskazana volja građana Crne Gore, taj zakon će biti samo nešto što se nalazi na klizavom terenu, i prvom prilikom kad se promijeni odnos snaga u parlamentu ta istorijska nepravda će biti ispravljena“, poručio je Mandić.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dejan Kovacevic
Gost
Dejan Kovacevic

E Mozda ce u Murinu i da dpbij izbore. Eto makar da ne kazu da negdje nisu pobijedili. Ali tao i neka ostanu. U svom okruzenju

Dejan Kovacevic
Gost
Dejan Kovacevic

E Tamo i neka ostanu. Oni sa bas za Murino ,Cakor ……

Expert
Gost
Expert

Pipune genije, ovoga puta si nadmašio samog sebe. I profesor bi ti pozavidio na gluposti.

1918
Gost
1918

“Na Murinu nema nijednog junaka
Osim cuvenog Mijovica Slavka”
nebi se vi tu skupljali da je pokojni Slavko ziv neka mu je vjecna slava i hvala najbolji covjek iz Murine

1918
Gost
1918

Da je Slavko Mijovic ziv nebi se vi skupljali tu zato ga i ubise zbog odvajanja od veliko srpstva i navijanja za nezavisnu Crnu Goru neka vam je vjecna slava Slavko Mijovicu Crnogorski viteze iz Murine

1918
Gost
1918

Oce li i ivan laban biti na skupu???

Anominus
Gost
Anominus

SRAMOTA je nečiju nesreću koristit za jeftine političke trikove. Ali, kad su deefovci znali što je sramota…

Mojsije
Gost
Mojsije

Pricamo pricu bez znacaja na sudbonosni hod Crne Gore
Neka se pomole kod svog patronata Amfilokija,Rista Radovica.

PG_man
Gost
PG_man

Ajte polako.

Podgorica
Gost
Podgorica

Samo im face treba viđet. Srbi su od njih davno ruke digli. A i Rusi su ih pročitali. Moraju malo da bukaju , da opravdaju pare koje su dobili. Biće ih po Raduloviću 400 hilhada na mitingu.

CG-MNE
Gost
CG-MNE

Nista novo, poslali poziv onima koji su glasali “NE” na Referendumu za nezavisnost…da nece mozda da organizuju neku novu takozvanu veliku narodnu Podgoricku skupstinu? Koliko su nadojeni mrznjom premaCG.- mozda!?

Martin
Gost
Martin

Cetinje je bitno ?

ND
Gost
ND

Samo ze Vi okupljajtd i mlatite praznu slamu! CG ce voljom VECINE u NATO,a manjina kod Zaharove po naredjenja sta dalje!!

Send this to a friend