Politika

DF pogubio konce: Medojević protestuje protiv Vučića, Mandić i Knežević sa njim badnjak nose

Demokratski front

Političku scenu u Crnoj Gori gotovo svakodnevno iznenađuje ponašanje lidire Demokratskog fronta. Više nikome nije jasno šta se dešava u ovom političkom savezu. Najprije je predsjenik Pokreta za promjene Nebojaša Medojević protestovao protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Beogradu, da bi samo nekoliko dana kasnije, predsjednici Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije Andrija Mandić i Milan Knežević, zajedno sa istim tim Vučićem unosili badnjak u zgradu Generalnog sekretarijata predsjednika Srbije na Andrićevom vijencu u Beogradu.

Čini se da su pred kraj prošle godine lideri DF-a izgubili politički kompas, a to se nastavilo i u ovoj godini. Naime, nije teško zaključiti da je sve ovo nastavak konfuznih poruka koje dolaze iz DF-a.

Pred kraj godine DF je pozvao opozicionare na vanistitucionalo zajedničko djelovanje, a među tom opozicijom koju je DF zvao ima i onih koje godinama nazivaju najpogrdnijim imenima i lijepe im brojne etikete.  Da je vrag odnio šalu, pokazale su i posljednje izjave lidera DNP Milana Kneževića koji je kazao da je Front sa većinskim dijelom opozicine razgovarao o zajedničkom djelovanju. Opozicionari su ekspresno sve to demantovali, govoreći da to nije tačno.

Sve češće se čuju komentari iz ostalih političkih parlamentarnih partija da u Demokratskom frontu nemaju politički cilj niti ih brine narod, već da sve rade samo radi svojih fotelja, privilegija, te da njihovo djelovanje samo ide na ruku Demokratskoj partiji socijalista.

Frontovci već godinama povlače zbunjujuće poteze. Napuste parlament, vrate se, pa ponovo napuste.  Kažu da ih državni aparat proganja, da to ne prestaje, da režim želi da uništi DF.

Jedina konstanta svih ovih godina je blagajna Skupštine koju ne bojkotuju. Sve ovo podsjeća na priču u kojoj je Pokret za promjene u početku tvrdio da, uprkos tome što je dio DF- koji se tome protivi, podržava članstvo Crne Gore u NATO, da bi se, nekoliko godina kasnije, ispostavilo da to ipak nije tako.

Kako na nastupe lidera DF-a gledaju građani, možda najbolje govore neki od komentara:

“Medojević u koloni obara Vučića, a ova dva velika revolucionara sa njim nalažu badnjake. Sad zamislite državu u kojoj bi oni bili na vlasti”.

“… Medojević protestuje protiv Vučića u Beogradu ?! Raspodjelili se kao 1941. Ovi u četnike, a on u partizane. Nešto mora da upali”.

“Ovo je slika i prilika Mandića i Kneževića i njihovih sljedbenika. Umjesto, kako nalaže tradicija, da su poranili da uberu badnjak i donesu ga ispred svojih kuća i sa porodicom dočekaju Bozić, oni prave maskenbal unoseći badnjak u zgradu predsjednika Srbije, dok njihov saborac Medojević, protestuje sa Đilasom družinom protiv istog Vučića, nazivajući ga najgorim imenima. Ovo ni u pozorištu se ne može osmisliti”.

“Ova grupacija političara koja se navodno bori za Srpstvo u stvari radi protiv Srpstva, a samim tim protiv CG”.

“Medo je opet pobrkao lončiće…Medo, Vučić podržava Srbe iz CG i DF, a tvoja “stranka” je u sastavu DF”.

Šta je sljedeći potez DF-a? Od najavljenih masovnih protesta nema ništa, od opozicionog jedinstva takođe. U međuvremenu, Front se bavi mnogim temama, osim onih koje su važne za građane Crne Gore.

Dok političkog plana za domaći teren nemaju, propagiraju otvaranje granica između Srbije, Republike Srpske i Crne Gore. Veličaju ovu ideju. Ne vide ništa sporno u njoj. Međutim, sa druge strane, najavu i želju Edija Rame da Albanija, osim sa Kosovom, otvori granicu i prema Crnoj Gori i Makedoniji, isključivo vide kao stvaranje velike Albanije.

Miraš Dušević

32 Komentara na "DF pogubio konce: Medojević protestuje protiv Vučića, Mandić i Knežević sa njim badnjak nose"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend