Politika

DF pogubio konce: Medojević protestuje protiv Vučića, Mandić i Knežević sa njim badnjak nose

Političku scenu u Crnoj Gori gotovo svakodnevno iznenađuje ponašanje lidire Demokratskog fronta. Više nikome nije jasno šta se dešava u ovom političkom savezu. Najprije je predsjenik Pokreta za promjene Nebojaša Medojević protestovao protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Beogradu, da bi samo nekoliko dana kasnije, predsjednici Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije Andrija Mandić i Milan Knežević, zajedno sa istim tim Vučićem unosili badnjak u zgradu Generalnog sekretarijata predsjednika Srbije na Andrićevom vijencu u Beogradu.

Čini se da su pred kraj prošle godine lideri DF-a izgubili politički kompas, a to se nastavilo i u ovoj godini. Naime, nije teško zaključiti da je sve ovo nastavak konfuznih poruka koje dolaze iz DF-a.

Pred kraj godine DF je pozvao opozicionare na vanistitucionalo zajedničko djelovanje, a među tom opozicijom koju je DF zvao ima i onih koje godinama nazivaju najpogrdnijim imenima i lijepe im brojne etikete.  Da je vrag odnio šalu, pokazale su i posljednje izjave lidera DNP Milana Kneževića koji je kazao da je Front sa većinskim dijelom opozicine razgovarao o zajedničkom djelovanju. Opozicionari su ekspresno sve to demantovali, govoreći da to nije tačno.

Sve češće se čuju komentari iz ostalih političkih parlamentarnih partija da u Demokratskom frontu nemaju politički cilj niti ih brine narod, već da sve rade samo radi svojih fotelja, privilegija, te da njihovo djelovanje samo ide na ruku Demokratskoj partiji socijalista.

Frontovci već godinama povlače zbunjujuće poteze. Napuste parlament, vrate se, pa ponovo napuste.  Kažu da ih državni aparat proganja, da to ne prestaje, da režim želi da uništi DF.

Jedina konstanta svih ovih godina je blagajna Skupštine koju ne bojkotuju. Sve ovo podsjeća na priču u kojoj je Pokret za promjene u početku tvrdio da, uprkos tome što je dio DF- koji se tome protivi, podržava članstvo Crne Gore u NATO, da bi se, nekoliko godina kasnije, ispostavilo da to ipak nije tako.

Kako na nastupe lidera DF-a gledaju građani, možda najbolje govore neki od komentara:

“Medojević u koloni obara Vučića, a ova dva velika revolucionara sa njim nalažu badnjake. Sad zamislite državu u kojoj bi oni bili na vlasti”.

“… Medojević protestuje protiv Vučića u Beogradu ?! Raspodjelili se kao 1941. Ovi u četnike, a on u partizane. Nešto mora da upali”.

“Ovo je slika i prilika Mandića i Kneževića i njihovih sljedbenika. Umjesto, kako nalaže tradicija, da su poranili da uberu badnjak i donesu ga ispred svojih kuća i sa porodicom dočekaju Bozić, oni prave maskenbal unoseći badnjak u zgradu predsjednika Srbije, dok njihov saborac Medojević, protestuje sa Đilasom družinom protiv istog Vučića, nazivajući ga najgorim imenima. Ovo ni u pozorištu se ne može osmisliti”.

“Ova grupacija političara koja se navodno bori za Srpstvo u stvari radi protiv Srpstva, a samim tim protiv CG”.

“Medo je opet pobrkao lončiće…Medo, Vučić podržava Srbe iz CG i DF, a tvoja “stranka” je u sastavu DF”.

Šta je sljedeći potez DF-a? Od najavljenih masovnih protesta nema ništa, od opozicionog jedinstva takođe. U međuvremenu, Front se bavi mnogim temama, osim onih koje su važne za građane Crne Gore.

Dok političkog plana za domaći teren nemaju, propagiraju otvaranje granica između Srbije, Republike Srpske i Crne Gore. Veličaju ovu ideju. Ne vide ništa sporno u njoj. Međutim, sa druge strane, najavu i želju Edija Rame da Albanija, osim sa Kosovom, otvori granicu i prema Crnoj Gori i Makedoniji, isključivo vide kao stvaranje velike Albanije.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zoran
Gost
Zoran

A sta očekivati od srbadije iz df.

Nikolina
Gost
Nikolina

To je demokratija svak radi sto misli i da ga drugi ne dira

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Ođe u ovoj skupini nezna se šta ko radi.Primiče se presuda panika.

Milovan
Gost
Milovan

DF je neozbiljna opoziciona partija!

Maro
Gost
Maro

Ovaj u Beogradu na balvan paradi, drugi na protestima….
Jel bio treći jučer u Banja Luci na proslavi genocida nad Hrvatima i muslimanima!!??

Peka
Gost
Peka

Kakvi god da su, bar ne moraju svi slijepo da slušaju mafijaškog bosa, ka neki. Naprotiv, ta njihova raznolikost i sloboda mišljenja je vrijedna pohvale. P.S. znam da se milovim botovima ovaj komentar neće svidjeti…no trebali bi znati da sve ovo utiče i na njihov život i da sendvič koji im milo daje nije centar univerzuma, pa makar bio i… Više »

CDN
Gost
CDN

Baš si naivan 😔

Milica CT
Gost
Milica CT

…sve je manje pršute u sendviče gospodine Peka.

Srb
Gost
Srb

Naravno, oni ne slusaju mafijaskog bosa. Oni slusaju cetnicke vojvode, i glavnog harambasu Putina. A Putin je olicenje demokratije i antirezimskog vladanja.

Jokic
Gost
Jokic

Hahahaha,dobar naslov.. pogubili su se.. hahahahahahahahahaha

Ozezi
Gost
Ozezi

Sljedeci potez Df-a je vjerovatno,vojvoda na koljenicu,Pipun na borsc tradicionalno rusko jelo,a Medo na dijetu,ni u Spuz nije smrsao.

Demokrata
Gost
Demokrata

Dok je ovakve opozicije DPS će vladati još 100god. narod bira između dva zla, a ne da šansu novim političarima. DF-ovce su produžena ruka DPSa.

Nemaju pojma
Gost
Nemaju pojma

Oni jadni hoće da se obezbijede ako pane Aco, a ne shvataju da se ovako zamjeraju i jednima i drugima.

dali
Gost
dali

Pa vidite da u DF ima različitosti mišljenja ,ima Crnogoraca tačnije liberala ima socijaldemokrata ima svih.Dok u DPS ima samo onih koji misle tudjom glavom i sa njom klimaju u skupštini kako im se kaže.E to je razlika iako ni ovi nisu idealni ali brate kritikuju ono što nije dobro za narod.Nije mi jasno da ovaj narod i pored toga… Više »

Pravi Rambo
Gost
Pravi Rambo

tacno , i ovi te misle tudjom glavom zovu obezbedjenje sefa da pitaju koje je boje kravatu stavio da i oni slicnu stave … ili ako stavi sal i oni ga stave … ima li jaceg poltronizma , ja mislim da je sve kazano

Schumi
Gost
Schumi

Meeeee…. maaa…..miiii……beeee!!!!

Vojvođanin
Gost
Vojvođanin

Koliko samo ima Crnogoraca kod nas u Srbiji…

Srbijanac
Gost
Srbijanac

Nisam razumeo ovo za četnike i partizane…

Tragikomedija
Gost
Tragikomedija

Jos jedan tekst karakteristican za nase podneblje a to je govor mrznje,manipulacija masama i skretanje fokusa sa bitnih i realnih stvari.ove tekstove citaju polupismeni glasaci i cekaju mrvice ispod stola dok ovi sa vlasti pune dzepove i prestavljaju se kao spasioci cg.

Sloboda
Gost
Sloboda

Tutu mene kako ste se vi zabrinuli za DF. DF je demokratska koalicija u kojoj nema diktature i naredjivanja kako ko treba da misli. Upravo ovo je dokaz da je DF evropska stranka. Kod njih je zastupljena sloboda misljenja. Dirigovano misljenje je odlika diktatura. Zato kritike treba usmjeriti na suprotnu stranu. Kritikovanje DFovog razmisljanja je tragicno i pokazuje koliko smo… Više »

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Sloboda@ ja ne znam kako moze neko da napise to sto si ti napisao? Ovo je cg a ne srbija, i nama ne treba tata i strina. Mozemo se vidjeti za bozic, ako nas neko napadne kao sto su albanci i ustase i sl otpad ‘da pomazemo jedni druge… Ali je ovo nasa kuca i nas dom! Meni ne moze… Više »

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

E ovio su najveci krvnici pravoslavlja u cg, oni su najveci krvnici crnogoraca. Sprdaju se i sa sobom i sa narodom. Je… ih beograd i vucic!!!

Marinero
Gost
Marinero

Dok je ovakve “opozicije” DPS ce vladati dok im ne dosadi. Ovo nije opozicija, ovo je sprdnja

roro
Gost
roro

Novinaru! DF je udruženja nekoliko partija.Nije normalno niti prirodno da svi imaju jednako mišjenje o Predjedniku bilo koje susjedne države.Takvu situaciju, da svi misle jednom glavom imaš u Dpsu, kojeg vjerovatno glasaš, čim ovakve tekstove pišeš.

Sova
Gost
Sova

Šta da sledeće očekujemo iz DF-a? Sad je red da Medo svašta kaže za Mandića, onda da Mandić prošeta sa demonstrantima Beogradom, a Medo podrži Dodika.😂

Marko
Gost
Marko

Smjehotresna Olimpijada – DF.

Mars
Gost
Mars

Kakvo zaludjivanje naroda,stvaranje mita licnosti unosenjem badnjaka u “politiku”.Sa kime si se to udruzio Medo,hoces li sa njima da pravis reforme i jacas gradjansku Crnu Goru.

Popaj
Gost
Popaj

Predoziraju se pa neznaju sto cine

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

DF-ovci su putujući cirkusanti, zabava za narod ,sjetimo se kako jd Pipun skočio ki zec kad se Radulović razderao iza njega xa xa xa

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Unijeti drvo u zgradu predsjedništva je negdje u rangu slanja onog voza-crkve 🚂 ⛪ u Srce Srbije. Još nedostaje totem neki da postave i šalju dimne signale susjedima.

Mario
Gost
Mario

Dobro onda rece Pipunu u skupstinu onaj iz Liberalne partije “prestani KRETENCINO”,nego u ovoj situaciji je VISE KRETENA, Pipun,Vojvoda,Dodik Vucic,sve OKORELI CETNICI,e “blago narodu sa njima.

Samo jako
Gost
Samo jako

ha ha ha ….odličan!!

Send this to a friend