Politika

DF politizuje crkveno pitanje: Organizuje prevoz do Hrama 15. juna

Demokratski front

Demokratski front DF podržava Mitropoliju crnogorsko primorsku, u kako tvrde, odbrani od režimskih nasrtaja na crkvenu imovinu i sveštenstvo. U skladu sa tim najavljuju da će organizovati prevoz iz više crnogorskih gradova za građane, koji žele da u subotu 15. juna, budu u Hramu hristovog vaskrsenja u Podgorici, kako bi sa sveštenstvom MCP, poslali poruku crnogorskoj vlasti da će životima braniti “njihove svetinje”.

“Na na danas održanoj sjednici Predsjedništvo DF-a snažno je podržalo Mitropoliju crnogorsko primorsku u odbrani od režimskih nasrtaja na njenu imovinu i sveštenstvo. Izjava Mila Đukanovića da će kroz novi Zakon o slobodi vjeroispovijesti stvoriti nekakvu novu crkvu kako bi se zatrlo postojanje Mitropolije crnogorsko primorske koja je kroz vjekove bila i ostala temelj naše duhovnosti i državnosti, predstavlja posljednji čin obračuna sa istinskim vrijednostima našeg naroda”, smatraju u DF-u.

<<<Đukanović: Obnovićemo Crnogorsku autokefalnu crkvu<<<

Zbog toga, kako tvrde, smatraju neophodnim da 15. juna osim sveštenstva predvođenog mitropolitom Amfilohijem, čitav vjerujući i pravdoljubivi narod bude u hramu Hristovog vaskresenja kako bi “Đavolom šegrtu koji se nalazi na funkciji predsjednika države poslali jasnu poruku da smo u odbrani naših svetinja spremni položiti i živote, jer tirjanstvu nogom stati za vrat to je ljudska dužnost najsvetija.”

<<<Mitropolija manipuliše, zove narod da se spriječi usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti<<<

“U tom pravcu DF će između ostalih aktivnosti, uzeti aktivno učešće i u tehničko logističkom obezbjeđivanju prevoza iz ostalih gradova, kako bi građanima koji tog dana žele biti u Podgorici omogućili dolazak. U ovom trenutku ne postoji važnija obaveza od odbrane naših duhovnih i državotvornih izvorišta. Zato smatramo da nisu potrebni nikakvi specijalni pozivi niti molbe, da tog 15. juna budemo u hramu Hristovog vaskresenja, i poput naših slavnih predaka koji su se u sudbonosnim danima okupljali pored svetinja i donosili istorijske odluke, i mi budemo dostojni izazova odbrane naše crkve i našeg naroda”, zaključuju u DF-u.

Mitropolija crnogorsko primorska nezadovoljna Vladinim Predlogom zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica pokušava spriječi da se pomenuti zakonski dokument usvoji, pa se ne libi i da pozove svoje sveštenstvo i narod da je u tome podrži.

Iz MCP su najavili da će 15. juna ove godine, na Trojčidanskom saboru uputiti zajedničku poruku crnogorskim vlastima, međunarodnoj zajednici i sveukupnoj javnosti za, kako navode “odbranu naše vjere i svetinja, u duhu mira i ljubavi i uzajamnog poštovanja”.

168

avatar
1000
102
66
0
 
105
VartolomejSINDONPekiCrnogorciSuSrbivaži
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vartolomej
Gost
Vartolomej

SVETOSAVLJE NIJE PRAVOSLAVLJE !

važi
Gost
važi

Bolje podržat i raspalu DF i Rista nego kovertaše koji kradu sopstvenu državu i kojima je duhovni otac Sveto Marović i Migo Koverta.

freeMNE
Gost
freeMNE

“Kristal” company + pukovnik Radović˛& SPC,biće tu svega kao u stara dobra vremena…

Mišo
Gost
Mišo

Vozim mitingaše po povoljnim cijenama uz jedan uslov, da se prije ulaska u autobus obavezno okupaju.

Fileopg
Gost
Fileopg

prvo su propali protesti koje organizovaše vojvoda četnički i pipun onda propadoše protesti sa majkama pa sa odupiračim onda i sa DKejom tako da se veljesrpsko ruska klika odlučila zaigrati na najači i pošljednji adut Amfilohija i popove….Vojvoda se pojavljuje samo kao organizator prevoza a u stvari svi znamo ko ih finansira i organizuje… STOP VELJESRPSKOJ OKUPACIJI NON PASARAN….

Definitivno
Gost
Definitivno

Dolaze li to Seseljevi radikali.na taj politicki skup?
Bog sve vidi, o, ristogorci!

Trt SRB
Gost
Trt SRB

Mandića za mitropolita a Kneževića za igumaniju DFa. Kolo Srpskih sestara

Putnik
Gost
Putnik

Je li to firma Mandić prevoz.

15050
Gost
15050

Nisu vase svetinje, vec nase. Oteli ste crkvu Crnoj Gori skoro jedan vijek. Necete jos dugo.
Hriscanstvo I pravda su protiv vas.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Biće najviše autobusa iz Srbije i Republike Srpske. Svetosavsku sektu u CG podržava veoma mali broj građana. Viđelo se to na litiji u Nikšiću. Nikšićana oko 50.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Nemaš pojma milogorce

Vasilisa
Gost
Vasilisa

NAJBOLJE BI BILO DA VAMA SVIMA ORGANIZUJEMO BESPLATAN PREVOZ DO HRAMA NA VRACARU U BEOGRADU I TAMO VAS OSTAVIMO VAS VIJEK VJEKOVA I POCINEMO I PROCVJETAMO ZA VAZDA !

nikola đ
Gost
nikola đ

i da im platimo pride, samo da ih ne gledamo i ne slusamo

jovo
Gost
jovo

Kakav prevoz? Traktori!

Dušan Silni
Gost
Dušan Silni

A Milo kad priča ne politizuje? E jadovi jadni. Bez svrhe na svijetu.

Nego što
Gost
Nego što

Ove što prije u zatvor.

Bratoljublje
Gost
Bratoljublje

Ko prepozna Božiju volju spasiće se, ko zaluta neka mu je i tada Bog na pomoći.

Bratoljublje
Gost
Bratoljublje

Ljudi, ne hulimo na Boga.Svaka mržnja je predaja duše đavolu i navlačenja prokletstva na porodicu i narod.Bog od nas traži da prepoznamo njegovu volju.Ko prepo

Send this to a friend