Politika

DF poručuje da će nastaviti borbu protiv Đukanovića

Marko Kovačević

DF će nastaviti svoju borbu protiv Đukanovića za slobodnu Crnu Goru i na unutrašnjem i na spoljašnjem planu, poručuju iz Nove srpske demorkatije.

„Konačni cilj je da Crna Gora postane zaista država, koja će u spoljnoj politici graditi mostove ali neće ni prema kome biti servilna a čije će institucije biti sposobne da rješavaju probleme građana. To u Đukanovićevom sistemu, koji su prihvatili svi osim DF-a nije moguće“, kazao je portparol te partije, Marko Kovačević.

Iz Nove srspke demokratije reagovali su na intervju predsjednika DPS-a, Mila Đukanovića za Prvu, u kojem je izjavio da je „DF  danas u zoni između 10 i 15 odsto podrške građana“.

„Đukanović prezentuje svoju politiku kao dominantnu. Svoju pobjedu (a ne podjelu) nakon dvadeset godina blizu apsolutne označavajući kao element koji se tome odupire jedino DF koji je sveo na zonu između 10 i 15 odsto a svi ostali su u zoni njegove politike, samim tim i prihvatljivi njegovim poslodavcima. On izražava zadovoljstvo praktično svima osim DF-om. I zato se DF nalazi pred sudom. Što znači da drugi (malograđanska opozicija) pred sudom nisu zbog svoje podobnosti“, ocijenio je Kovačević.

Đukanovićeve riječi vidi kao prijetnju zatvorom za sve one koji su protiv članstva u NATO, protiv priznanja Kosova i protiv sankcija Rusiji.

„Otud u malograđanskoj opoziciji identični ili stavovi koji se ne suprotstavljaju Đukanovićevim po tim pitanjima. I zato nisu pred sudom oni već DF. Jer samo ako DF dođe na vlast neće biti sve isto. Ako dođu ostali sve će biti isto. To je Đukanovićeva poruka“, kazao je on.

Dodaje da je očigledno strašno samo ako na vlast dođe DF.

„Nije strašno ako neko drugi sa političke scene dođe na vlast. Strašno je samo ako dođe DF. To znači da su se svi ostali izvinili Milu što ih je tukao. DF to neće uraditi jer mi ne promovišemo politiku straha već politiku slobode i hrabrosti. A kada većina građana postane slobodna i hrabra DF će sam imati preko 50 odsto podrške“, zaključili su iz ove partije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mojsije
Gost
Mojsije

Ponavljanje otuznih prica je deklarirane i predstavlja medijskom nasilje
U beznađeznoj situaciji ostalo je trabunja nje o svemu i svačemu.

Jovan
Gost
Jovan

Crna Gora je povratila svoju drzavu 2006.godine, a ne trebaju nama DF-ovci nista da nas brane ni od cega, neka oni vide dokle su dosli kad svako malo zavrsavaju u zatvore, a zna se koji profil ljudi zavrsava u Spuz.

Sena
Gost
Sena

Nije vas nikad DPS porazio, vec narod, vrijeme je da se pomirite sa tim.

krejzi
Gost
krejzi

Pokajala sam se toliko sto sam vam jednom priliko dala glas.. Tada sam mislila da se stvarno borite za nas, a ustvari samo zelite da nas vratite na stranputice proslosti, rata, podjela.. Mi zelimo da ipak idemo nekim drugim putem..

Andjelka
Gost
Andjelka

DF da dodje na vlast? Zasto izavljuju ovakve nebuloze? Zar taj isti DF nije ocajnicki zelio 2006-te da ostanemo zajednica sa Srbijom? Striktno su bili protiv nezavisnosti, kako sad odjednom oce da vladaju njome?

Manja
Gost
Manja

Ne borite se vi protiv Djukanovica, vi se borite protiv drzave. Shvatite vec jednom!

Jana
Gost
Jana

Nastavljaju borbu protiv drzave, jer upravo je to njihov glavni cilj – rusiti drzavu!

Mirko
Gost
Mirko

Cus da DF dodje na vlast, hahah kao da je ovaj narod malouman.

Andrici sa Ceva
Gost
Andrici sa Ceva

Okle, iz Spuza?

Nikola Petrovic
Gost
Nikola Petrovic

zanima me oce li je nastaviti nekim novim udarom?

Send this to a friend