Politika

DF poziva građane i opoziciju da im se pridruže na Cetinju

Lideri Demokratskog fronta (DF) pozvali su crnogorske građane, kao i predstavnike Demokrata, Socijalističke narodne partije i Građanskog pokreta URA, da im se pridruže sjutra na, kako su saopštili, mirnom narodnom skupu na Cetinju.

Crnogorski parlament sjutra će na Cetinju razmatrati Predlog zakona o potvrđivanju Sjevernoatlantskog ugovora, kojim se obezbjeđuju uslovi za stupanje Crne Gore u NATO.

Sjednica će početi u 14 sati, a DF je najavio veliki narodni skup za 13 sati, u Bajovoj ulici, ispred zgrade skupštine Opštine.

„Pozivamo sve građane Crne Gore, kako one koji se zalažu za učlanjenje u NATO, tako i one koji su protiv učlanjenja u Alijansu, a svi se zalažu za referendum po tom pitanju, da nam se sjutra pridruže na mirnom skupu na Cetinju, gdje ćemo poslati poruku Sinđinom koruptivnom i krnjem parlamentu da je odluka koju će sjutra eventualno izglasati potpuno neobavezujuća i ništavna za većinsku Crnu Goru“, poručio je Milan Knežević iz DF-a.

On je, na konferenciji za novinare, rekao da je većinska Crna Gora, 85 odsto, za organizovanje referenduma o učlanjenju Crne Gore u NATO.

„Ja sam potpuno uvjeren da je većinska Crna Gora protiv učlanjenja u ovaj vojni savez“, kazao je on.

Knežević je pozvao opoziciju da im se pridruže sjutra na Cetinju i u koordiniranju organizovanim akcijama nakon sjutrašnje sjednice.

„Očigledno da će Duško Marković pokušati da, sa dijelom građanske opozicije, pravi fikciju kako je stanje u Crnoj Gori redovno“, naveo je Knežević.

Kako je saopštio, DF je spreman da poslije 28. aprila da krene u koordinirane akcije „koji će ići u pravcu organizovanja protesta za prve prijevremene, fer i demokratske izbore“.

Jedan od lidera DF-a, Andrija Mandić, rekao je da sjutrašnje okupljanje nije skup samo DF-a i pozvao sve koji se zalažu za referendum da budu sjutra tamo u 13 sati.

On je najavio da će se, osim predstavnika DF-a, na skupu obratiti i Gojko Raičević iz Unije za neutralnost, predstavnik Otpora beznađu, Marko Milačić, predstavnik ratnih veterana, Radan Nikolić, kao i predsjednik nekadašnje savezne vlade, Momir Bulatović.

Mandić je pozvao i predstavnike Demokrata, Socijalističke narodne partije i Građanskog pokreta URA da im se pridruže sjutra i da zajednički pošalju poruku da, kako je rekao, Crna Gora želi referendum po pitanju članstva u NATO-u jer je to, kako je kazao, jedini legitimni način da se odabere budućnost.

Nebojša Medojević iz DF-a rekao je da optužnica protiv 14 osoba zbog pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora prošle godine razara pravni sistem Crne Gore i da je duboko suprotna osnovnim vrijednostima Ustava i vrijednostima na kojima počiva savremena evropska civilizacija.

Optužnica, kako je ocijenio, predstavlja uvod u fašizaciju crnogorskog društva.

„Katnić je utvrdio novo opasno nepravno stanovište, da je krivično djelo druženje Kneževića i Mandića i Čađenovića, da je krivično djelo odlazak u inostranstvo, da je krivično djelo korišćenje telefona, a posebno opasno kriv djelo je imati djevojku, i to u Beogradu“, rekao je Medojević, navodeći da se može odgovarati samo za one radnje koje su propisane kao krivično djelo.

Katnić, dodao je, sam kreira krivična djela.

Medojević je rekao da je krajnji trenutak, i da je prošlo vrijeme u kom mogu dozvoliti da se dijele po bilo kojim razlikama.

„DF se u ovoj bici sa fašističkim režimom Mila Đukanovića bori za sve vas“, zaključio je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DANILO I
Gost
DANILO I

dragi moji crnogorci, sjutra da se otvore sve kafane po cetinju i stavit da nema nista ispod 4e pa im izmusti te dnevnice sto su dobili da idu to 20e caskom se potrosi 5 piva i cao…

NIKOLA I
Gost
NIKOLA I

bit ce vas taman toliko da stanete svi u onaj kruzni tok na ulazu u CT.

Zoran
Gost
Zoran

Ko ce da se pridruzi vecitim gubitnicima
u crnoj gori.

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

Zalosno je sto poslije 20 godina moram da se zatvaram u kucu od iste politike koja je ’90tih terorisala moj grad i ’99te okrecala topove na Cetinje posto nijesu mogli dobaciti do NATO aviona…

Martin
Gost
Martin

Laz je najmocnije srbos orizja…185%…

Kiko
Gost
Kiko

Cetinjani dobro znaju kako bi najradije postupili, ali treba još ovo pretrpjet, kad trpimo evo dvije godine razne pokušaje destabilizacije. Ništa im ne bi milije bilo no śutra da bude kakvo čudo – sram ih bilo za dovijeka.

HN + Montenegro
Gost
HN + Montenegro

HN + Montenegro = NATO Sjutra je veliki dan moji crnogorci , neka nam je srecan ulazak u NATO OTAN !

pokusaj
Gost
pokusaj

Ha, ha, mastarija, 85% protiv. Da nije 85 % za? Presmijesni su , ovo su im zadnji trzaji pred dugogodisnju robiju. Protiv ulaska u NATO su samo : biraci SNP, DF-a, dio Demokrata i male radikalne stranke. Da nategnu samo tako i sa clanovima DPS koji su protiv ulaska u NATO nemaju ni 25-30 %. Ja mislim da ce cetinjani… Više »

Rade
Gost
Rade

Mi iz Novoga smo kao i uvjek spremni i stizemo u dobri cas.

PG_man
Gost
PG_man

Aj produzite tamo okle ste dosli, ne zadrzavajte se na Cetinje tudjinci, niste vi Novljani, no se takvim prozivate.

Baka
Gost
Baka

Zašta si spreman da rusis svoju državu.

eh
Gost
eh

Crna Gora nije njegova drzava vec Srbija, puno smo im mi prava dali, lijepo nam vracaju

NIKOLA I
Gost
NIKOLA I

nije to njegova legendo oni su srusili svoju, pa su posle s’parama pobjegli ovamo i kupili lokale i kuce dok smo mi krvarili po mo zna koji put da pomazemo toboz BRACI nije nam mojkovac bio za nauk!!??

NIKOLA I
Gost
NIKOLA I

Da ima drzave vratio bih vas ja put bosne i kosova odakle ste se i dovuKli tu i pokupovali kuce i lokale , prodavali ste koliko bi zinuli tamo sto ste imali!!

Send this to a friend