Politika

DF poziva Katnića da odgovori na ovih 10 pitanja

Predsjedništvo Demokratskog fronta postavilo je deset pitanja glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću, ističući da će se do kraja sudskog postupka za pokušaj terorizma ispostaviti da je, kako tvrde, Edi u stvari Katnić.

Njihova pitanja prenosimo u cjelosti

1. Na osnovu kojeg člana zakona i odluke je dodijelio status agenta provokatora Mirku Paji Velimiroviću, osuđivanom kriminalcu, imajući u vidu da je to isključivo u nadležnosti policije, i da je ministar policije javno negirao u Skupštini Crne Gore da je policija učestvovala u dodjeli ovog statusa Velimiroviću ?

2. Da li je Saša Sinđelić 27. septembra deportovan sa moskovskog aerodroma zbog falsifikovanih putnih isprava kao što je to 02. novembra 2016. izjavio pred sudijom za istragu Miroslavom Bašovićem?

3. Ko je organizator tzv. državnog udara u Crnoj Gori, Edvard Širokov ili Eduard Šišmakov?

4. Ako je to Edvard Širokov, kako je onda mogao redovnom avio linijom da napusti Beograd 21. oktobra, a imajući u vidu da je samo dva dana prije toga ozvučenom Sinđeliću tražio da ubije tadašnjeg premijera Mila Đukanovića?

5. Ako je to Eduard Šišmakov, kako je onda moguće da je taj čovjek organizovao državni udar, a da nikad nije ni bio ni u Srbiji ni u Crnoj Gori o čemu postoji i zvanična potvrda Ministrstva spoljnih poslova Ruske Federacije?

6. Zašto se snimak razgovora između Sinđelića i Šišmakova, a na koji se kao na krunski dokaz nekoliko puta u svojim intervjuima poziva Milivoje Katnić, ne nalazi u dokaznim spisima, imajući u vidu da je Sinđelić po sopstvenom priznanju bio ozvučen?

7. Da li Milivoje Katnić i dalje tvrdi da su Edvard Širokov i Eduard Šišmakov jedna ista osoba i da su su ruski državni organi učestovali u organizovanju državnog udara u Crnoj Gori, i da su za tu svrhu organizovali komandose GRU – a i agente FSB – a, da su finansirali terorizam, da su falsifikovali putne isprave, kako bi spriječili ulazak Crne Gore u NATO?

8. Zašto je Milivoje Katnić uništio prvi zapisnik o saslušanju Saše Sinđelića sačinjen krajem oktobra 2016. godine u Beogradu?

9. Po čijem nalogu, i u skladu sa kojim zakonima je Milivoje Katnić mogao obećati Saši Sinđeliću promjenu identiteta kako bi dobio status svjedoka saradnika i lažno svjedočio u procesu tzv. “ državni udar”?

10. Da li je ijedan državni organ Crne Gore bio obaviješten od strane Milivoja Katnića koje sve aktivnosti od 12. oktobra 2016. preduzima kako bi spriječio najavljeni državni udar i najveće krvoproliće u istoriji Crne Gore?

Pošto ZKP ne predviđa mogućnost da se postavljaju pitanja specijalnom državnom tužiocu u sudnici, Predsjedništvo DF – a pred crnogorskom javnošću, postavlja samo ovih deset pitanja Milivoju Katniću i očekuje odgovore od njega. Ukoliko izbjegne odgovor, obavještavamo ga da će mu ista ova pitanja biti postavljena u sudnici, a sudija Mugoša neka pokuša da ga spasi od istine.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zrno Krstov
Gost
Zrno Krstov

Cirkusanti,zadrigli,foliranti i pogonsko gorivo za mila. Treba vam magnetna rezonanca,pojedinačno i grupnopiii!!!

MBPljV
Gost
MBPljV

Nevjesto dizete galamu na svjedoke saradnike, kao da je neko lud. Svjedok saradnik se bira iz redova kriminalne organizacije, to je poznati institut u sudskoj praksi. Ne mogi svjedoci saranici biti iz reda akademika.

Jecmenica
Gost
Jecmenica

Momci, pa Katnic postavlja pitanja u sudnici a vi odgovarate. Malo ste pokusali zamijeniti uloge. On ce vas ponovo pitati u sudnici. Ne znam cemu ova galama.

blavor
Gost
blavor

Ja pricam to cijelo vrijeme , jte moim vas , da se Rusija mijesa u unutrasnaj pitanja neke drzave , to nikad nije bilo i nikad nece biti , nijesmo mi naivni , mi smo DF i gazimo jako )))

Istina
Gost
Istina

Vi Katnicu niste htjeli da odgovarate pred sudom, a sad trazite od njega da vama odgovori. Jako cinicno i podlo 🙂

Kochon
Gost
Kochon

U poslednih 30 godina,nikad nisam vidio vecih… ,ne mogu reci sta mislim o ovima iz DF-a jer nebi objavili !Stidim se kao gradjanin svaki put kad neko iz njihove organizacije objavi nesto!Sramota me sto bi neki nazovi pismeni ljudi trebali da budu osobe na koje bi se covjek trebauo ugledati,a ne da budu primjer kako ne treba,negdje ih duboko u… Više »

Lekso
Gost
Lekso

Isto misljenje dijelimo.

Oтветы, Oтветы
Gost
Oтветы, Oтветы

Odgovorite i vi javnosti, zašto ste prijetili opkoljavanjem i hapšenjem premijera ? Zašto je spominjan “haos u kabinetu premijera” ? Šta je značila poruka da se čekaju naređenja iz vrhovne komande DF -a ? Na šta su se i na koga odnosila ta “naređenja” ? Zašto je jedan od vaših čelnika pominjao u kampanji “da vlast ne smije da pomene… Više »

Za šaku $
Gost
Za šaku $

Ministar inostranih poslova Ruske Federacije, g-din Lavrov, je u odgovoru deputatu Dume Alekseju Žuravljevu pismeno potvdio aktom br No 47039 /ГС od 03.11.2017 g potvrdio da se radi o Eduardu ŠIŠMAKOVU i to svojeručno potpisao ! Vi ste dužni crnogorskoj javnosti odgovor na pitanje – Zašto ste na javno, na konferenciji za medije tvrdili da “Rusi ne postoje i da… Više »

Biohazard
Gost
Biohazard

Odgovorice vam kad budete na setnju taman u spuz …

jaka
Gost
jaka

Kako imaju obraza na svoju su domovinu krenuli ,pusti politiju dje je ovdje razum

kako ne
Gost
kako ne

Haha frka hvata .Kako vide da Sindju ne mogu tek tako da naprave ludim onda se traži nova taktika

NHM
Gost
NHM

Ovi i dalje ne priznaju da je onaj lik iz ruske ambasade u Poljskoj isti ovaj iz optužnice. Ja mislio da su batalili više sa tim tvrdnjama.

Nnn
Gost
Nnn

Ko ste vi da trazite da vam se odgovara na pitanja. Vi treba da odgovarate za ono sto ste radili.

frki
Gost
frki

Glupa pitanja !!!! Na sva ova pitanja vi treba da odgovorite a vi pitate tuzioca !!!!! Svasta cujem od vas .

Cetinjanka
Gost
Cetinjanka

Malo ste se zabunili. Tuzilac pita a vi optuzeni odgovarate i to u sudnici a ne na presu.

Send this to a friend