Politika

DF prekida bojkot, vraćaju se u parlament?

Demokratski front ozbiljno razmatra da u okviru novog načina djelovanja ostatku opozicije predloži i trajni povratak u parlament i to već u oktobru, saznaje Pobjeda. Iz Demokratskog fronta Pobjedi je saopšteno da je na posljednjoj sjednici predsjedništva ove političke grupacije konstatovano da „bojkot nije dao očekivane rezultate jer nije ostvaren ključni cilj raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora“.

“Bojkot nije rješenje, između ostalog i zato što opozicija nema podršku međunarodne zajednice i stoga treba ozbiljno razmotriti i neke druge opcije, uključujući i trajni prekid bojkota”, saopšteno je Pobjedi iz Demokratskog fronta.

Nesvrsishodnost

Korak dalje otišao je i predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević čije je mišljenje većinsko u Predsjedništvu DF-a, a koji je u izjavama za medije, ali i na društvenim mrežama, izrazio sumnju u svrsishodnost daljeg nedolaska u parlament.

“Bojkot parlamenta na koji su Demokrate spremne do daljnjeg, nije rješenje i opozicija nema podršku međunarodne zajednice”, napisao je Medojević na Tviteru.

Opozicija Skupštinu bojkotuje od oktobra. Bojkot je jednokratno prekinuo SDP kada je parlament odlučivao o NATO. Poslanici DF su se dva puta vraćali u poslaničke klupe kada je ukidan imunitet nekim njihovim poslanicima.

Izvori Pobjede ukazuju da su opozicione analize i razmjena stavova pokazale da su, gotovo svi izuzev Demokrata saglasni da bojkot ne daje zadovoljavajuće efekte, jer da je to uspješan oblik borbe, vanredni izbori bili bi raspisani.

“Izbori ne da nijesu raspisani, već je premijer Duško Marković dodatno učvrstio svoju poziciju nakon dolaska potpredsjednika SAD Majka Pensa u Crnu Goru”, navodi izvor Pobjede, koji ukazuje i da je ,,diskutabilno da li sve strane u opoziciji žele vanredne izbore”.

 Izbori

“Prijevremene izbore kao cilj ne pominje više niko izuzev DF-a, zato je bila neophodna zajednička akcija opozicije kako bi se, osim bojkota, našle i druge tačke koje nas spajaju”, navodi Pobjedin izvor.On smatra i da je opozicija dosadašnjim djelovanjem suštinski odustala od vanrednih izbora.

“Učestvujući na izborima u Herceg Novom, a aktivno se pripremajući za izbore u Mojkovcu, Cetinju i Tuzima, opozicija posredno u stvari priznaje da je odustala od vanrednih izbora, ali i od bojkota”, zaključio je izvor našeg lista.

Izolacija Bečića jedan od ciljeva

Izvori Pobjede ukazuju da ponuda DF-a o jednoj listi i jednom predsjedničkom kandidatu ne znači princip ,,uzmi ili ostavi“, ali da bi u perspektivi mogla značiti i izolaciju Alekse Bečića, ako SDP, u međuvremenu, promijeni stav.

“Znamo da u SDP-u postoje snage predvođene Draginjom Vuksanović i Džavidom Šabovićem koje su za saradnju sa opozicijom i DF-om, za razliku od Ranka Krivokapića i Raška Konjevića koji imaju kontakte s premijerom i spremni su da traže „zdravo jezgro“ u DPS-u. Zato i vjerujemo da je možda i moguće da će, u narednih mjesec dana, SDP, ali i Demokrate, promijeniti stav o našoj platformi”, zaključili su u DF-u.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prijatelj
Gost
Prijatelj

Vraćaju se iz straha da će ostati bez para. Jedino ih to zanima. Odlična zarada, a zovu se političari opozicije.

mudronja
Gost
mudronja

nego sto .treba se izboriti suocavenjem protiv osovine zla.

Bad Bing
Gost
Bad Bing

A dje sada sve bilo mirno,ako moze da odloze povratak za dobrobit svih napokon I za njih,boze im oprosti.

Ljuta
Gost
Ljuta

samo demonstracije i bojkot svih institucija gdje opozicije nije na vlast donosi move i cistije izbore….dobra je vijest da markovic preuzima vlast….on ima zadatak da uhapsi mila i njegovu druzinu kao sto je to imao DOS u Srbiji kad je uhapsio nedodirljivog Slobodana mentora milovoga…

Bada Bing
Gost
Bada Bing

Ljuta@Babi se usnilo…..hahahaha…idi u sumsku…..

z. d.
Gost
z. d.

Ova ljuta je sigurno doselila neđe iz Krajine početkom 90-tih čim poziva na demonstracije i sl. Da neće da pravi balvan revoluciju.

GayIsOk
Gost
GayIsOk

Ljuta je nekad medo a nekad radun,koji vjecito troluju po portalima….inace imaju zenski alter ego….ukrivene trandze 😉

Ljuta
Gost
Ljuta

pa ali milo i druzina ne dodjose demonstracijama na vlast prije Krajine …zar ne rece da ce vlast krvlju braniti i poslao specijalce i kriminalce da biju narod po ulici da bih ih upozorio da misli ozbiljno…..cekamo herojsko cetinje da prvo krne u obaranje vlasti na sledecim izbotima …cao

Zoran bgd
Gost
Zoran bgd

Ponestalo para pa moraju da se vrate u
skupštinu.

Duklja
Gost
Duklja

Da su Cdm novine koje rade u interesu
Crnogoraca ili mozda druge drzave?
Kad dam glas a ja uvijek za C.G.
dobije i druga strana,dokad Cdm?
to vec danima,mjesecima

Bokelj 2xl
Gost
Bokelj 2xl

a probaj obratno pa ce cg dobit vuse glasova no ovako…ne brini

Montenegro
Gost
Montenegro

gledaj te face, gledaj taj sklop, na sta ova skupina lici, iz oci im viri nesojluk… prosjek godina im je 67.. sto znaci da ce se ubrzo ugasit.. nema srece ni u fudbalskom klubu ako nema podmlatka a ne u ovaj raspad od opozicije..

mina
Gost
mina

Treba da prekinu bojkot i da pokusaju da saniraju medijsku demonizaciju njihovog saveza ,i ne dozvole Demokravatama da im oduzimaju birace,na neposten nacin.,iako nemaju nikakvu ideologiju,osim frazeologiju.Narvano ,pod uslovom da se upristoje,i ne prave skandale po skupstini.

Crna Gora
Gost
Crna Gora

OK, dosadašnji bojkot nije dao rezultata, i toga su sad svjesni u DF-u. Takodje dobro vidimo da gradjanska opozicija više ne spominje prijevremene parlamentarne izbore, što je dokaz da više ne traže raspisivanje istih. I DF i gradjanska opozicija će se vratiti u Parlament. I to treba pozdraviti. Dnevne novine su još mnogo prije dale prognozu da će se prvi… Više »

Bokelj 2xl
Gost
Bokelj 2xl

pusta zelja ostade neispunjena ka vazda

Duklja
Gost
Duklja

U srpskom parlamentu ce vas primit
S dvije ruke.
Izdajice roda svog!

Ljuta
Gost
Ljuta

valjda su mislio roda TVOG jer su oni SRBI

bilbord
Gost
bilbord

Ljuta, nijesu Srbi, no posrbljeni Crnogorci, kao i ti, sviđalo ti se to ili ne. Budi siguran da je ovo istina, i da ste povampirili greške vaših starih. Na žalost! Trebalo je imati malo više čojstva da se oduprete zabludama prošlosti, ali, kako kad je ekspanziona Srbija više od dva stoljeća podvodila pravoslavne zemlje pod srpsku matricu. Nijesam nacionalista, budite… Više »

GayIsOk
Gost
GayIsOk

Crnogorci koji sebe nazivaju srbima pate od patoloskog kompleksa nize vrijednosti i nidje dalje beograda vozom nisu putili….

Ljuta
Gost
Ljuta

kako ti je djede srbovao a tata slusao komitet od 1 maja 1945 da nije srbin…valjda od oca i majke srpkinje postajes srbin a ne dukljanin…izvinjavam se ako komsija nije bio dukljanin

PG123
Gost
PG123

Ne znam da li da se smijem ili da placem zbog njihovih gluposti.

Kiki
Gost
Kiki

A sto su odustali od vanrednih izbora i bojkota? Valjda im je vise postalo jasno da nemaju vise ni ono malo podrske sto su imali.

Miki
Gost
Miki

Oce pa nece… Jel ovo neko novo naredjenje iz Moskve…?

Jana
Gost
Jana

Vise ni sami ne znaju sta ce i kako ce, uhvatila panika.

Iks
Gost
Iks

Pa zar nijesu govirili da je bojkot jedino najbolje rjesenje za ostvarivanje vasih ciljeva??? Izgubili ste moj glas!

Swizerland ✡?
Gost
Swizerland ✡?

Milane nemoj mi koju sahranu propustit. ……..?

Swizerland ✡?
Gost
Swizerland ✡?

Zlatibore pitaj taru da li pamti ljubav staru ♩♩♩♩♩?

↑☆↓★
Gost
↑☆↓★

Majkl Pens je u svojoj izjavi u Podgorici u svojstvu potpredsjednika SAD rekao sta je zvanican stav njegove zemlje povodom pokusaja drzavnog udara, mjesanju Rusije u nase izbore i proruskoj nacionalistickoj opoziciji koja je pod nhihovim patronatom. Izmedju redova, nazire se i njihov stav da je DF na korak od stavljanja na listu teroristickih organizacija

Ljuta
Gost
Ljuta

pa idi kod njega ako ga Tramp zbog te izjave ne otkaci ks sve prije njega…samo polako

Piroska
Gost
Piroska

“Pažin je goste upoznao i sa planovima daljeg rada Crne Gore u oblasti vladavine prava, a sve u cilju kreiranja bezbjednog ambijenta za nastavak ekonomskog rasta i poboljšanja standarda života građana u Crnoj Gori. U kontekstu regionalnih bezbjednosnih izazova, sagovornici su se saglasili da u XXI vijeku samo jasna posvećenost poštovanju principa demokratije može biti garant za stabilan društveni i… Više »

Kosta
Gost
Kosta

Ovo sad pred odlazak u Moskvu mijenjaju pricu sad oce u parlament, sad oce sve, sad ce opet da pocnu sa socijalnom demagogijom i da bude prica vracaju se jer narod ih treba…a narod pocinuo od njih nego krvene kravate njima vire iz ociju kao razlog povratka !

Hellena
Gost
Hellena

Predlazu tajni povratak u parlament a svi vec dali izjave o povratku…pa vec je pocela komedija sa DF i to u sopstvenoj reziji.

blondy
Gost
blondy

Samo se treba sjetiti sta su pricali ovi mozgovi kad su poceli bojkot.pa to je komedija,a sad predlazu povratak u parlament i oni se pojavljuju kao neko ko predlaze konstruktivna rjresenja a bili su najgrlatiji i ubijedili ostatak opozicije da bojkotuju parlamenz.pa to je zaista totalni krah politickog djelovanja.vidjeli su da sledece izbore nece ni uci u parlamen i sad… Više »

Ranka
Gost
Ranka

Treba li sad svi mi da sazovemo press i da najavimo da cemo doci na svoj posao, jer evo vidim DF razglasio na sva zvona nesto sto je podrazumjevano!

Vera
Gost
Vera

Bogami kakvo je stanje sad trenutno DF je najveci protivnik Demokrate, jer su oni jako dobro se posluzili viskom prostora koji je DF oslobodio, pa bodu DF sad krvene kravate.

Oliver
Gost
Oliver

Medojevic je zivio u iluziji mislio je dodje li Pens da ce se on potresti oko bojkota DF pa da ce odmah biti raspisani vanredni izbori !?!? Medojevicu vrati se realnosti ne zivi u masti, mozda si ti u tvojoj masti Pens pa zato to kazes !

2004
Gost
2004

Medojevicu, dok ne bude kasno napusti DF, niko ozbiljan ne sumnja da je postojao pokusaj teroristickog napada. Uz sve greske koje si pravio ne budi saucesnik terorista. Neka vlada ko god hoce ali Crna Gora treba vjecno postojati.

Ljuta
Gost
Ljuta

da ti ne bi Meda jos bi cg o Ustavu raspravljala…ovo mu je hvala

Anita
Gost
Anita

Dzaba vam je da se popnete na Mjesec ! Jer je stvarno vise prevrsilo svaku mjeru da se vi konstantno podsmijavate inteligenciji naroda !

Ljuta
Gost
Ljuta

pa miloi mijenja svake godine misljenje a svi mu jos vjerujete …pa sto?

Dagi
Gost
Dagi

Oni su stvarno nerealni ! Ne mogu da vjerujem kakva je ovo organizacija.. izdajnici,izrodi,neprijatelji,nemoralni i nekaraterrni ljudi !

Gledna
Gost
Gledna

I vi i Becic alobodno mozete da se pozdravite sa politikom jer nije za vas !

Elena
Gost
Elena

DF nikad nije bio dosljedan svojim odlukama.. Mislim da opet hoce da prevare narod, kao ono da narod umisli kako oni rade za taj isto narod.. A sve rade,samo to ne !

AnastaZija
Gost
AnastaZija

Vjecito mijenjanje odluka, ja sam bila za vas bojkot ! Sad ste nas izdali.. necete vise imati podrsku !

Doggy
Gost
Doggy

Ha! Sta ja ovo na zoru citam ? Prekidaju sa bojkotom? Zar im to nije bilo najbolje resenje? Pa, da nije zalosno bilo bi stvarno smijesno…

Ljuta
Gost
Ljuta

pa testiraju dpsovce….da ih malo opuste

Pjetro
Gost
Pjetro

Ako se cratite tafa tek nece 5 ljudi glasat za vas.

Nera
Gost
Nera

E sad ce i URA u Parlament sa glasovima Srdjana Milica.
Drzte se sad Depesovci,evo URA strasna i to bez ideologa Zarka.
A kako su svi smijesni to je za pricu.

Ćotek
Gost
Ćotek

Milova ekipa ???

Ljuta
Gost
Ljuta

u kam udariloooo

bilbord
Gost
bilbord

Ćotek = SDP!

Donja Morača
Gost
Donja Morača

Konačno su shvatili da Mali Aleksa, uz ogromnu pomoć RTCG-a, preuzima kormilo opozicije.

lazizy
Gost
lazizy

Bilo je i za ocekivati. Demokrate su im napale biracko tijelo i moze se reci da je u DF-u zabiljezen trend pada njihovih pristalica i shvatili su da bojkot nije dobar izbor, nego ce se vratiti u parlament, a samim tim i dovesti sa sobom jos bar jesnu parlamentarnu politicku grupaciju. Ovo naravno sve ide u prilog DPS-u zbog: prvo,… Više »

z. d.
Gost
z. d.

Opa, podviše rep, posebno sada kad im se primiče suđenje. Ovo će biti pokušaj da utiću na javnost preko direktnih prenosa iz Skupštine koju ne priznaju nebi li sebe abolirali od krivice za državni udar A evo priznaše još i da nema nikakvih rezultata od bojkota. Pa što su onda zamajavali svoje glasače kako će izdejstvovati vanredne izbore i kako… Više »

Jubilej
Gost
Jubilej

Treba upriličiti i neku skromnu proslavu, jer to je jubilarni, deseti, povratak opozicije poslije bojkota.Kakvi loši gubitnici…

Ja mn
Gost
Ja mn

Podvili repove. Ka vazda. Prifalile dnevnice, odvojen zivot, isplate za smjestaj, isplate za telefonske racune…

Jorgowan
Gost
Jorgowan

Tuznijeg skupa ni na sahrane ne mozes naci

Send this to a friend