Politika

DF priznaje da im treba međunarodna pomoć da se zavađeni članovi Vlade pomire

Lideri DF-a

Demokratski front iskazuje nemjerljivo zadovoljstvo stavom predsjednika Crne Gore i lidera DPS-a Mila Đukanovića da u ovom političkom savezu ne prepoznaje budućeg koalicionog partnera, kao što je to prepoznao u Zdravku Krivokapiću i drugim, manjim činiocima parlamentarne većine. Ipak,  pored snažne podrške Vladi, čak i pomoći da prevaziđe nepotrebne svaže i slabosti, priznaju da im je potrebna pomoć.

>>>>Đukanović: Prepoznajem izvjesne kapacitete u Demokratama i Građanskom pokretu URA>>>

“Đukanović je sinoć i zvanično na okupiranom Javnom servisu otpočeo sa  potragom za novim političkim saveznicima i neka im je svima srećno koji žele koaliciju s njim. Upravo je ovim pozivom neformalni šef mafije u Crnoj Gori još jednom potvrdio da je DF snažna brana njegovom povratku na vlast i da se jedino plaši naše beskompromisnosti i odlučnosti”, navodi DF.

Sinoć je, ističu, i posljednjem laiku jasno da Milo Đukanović želi kroz partnerstvo sa dijelom parlamentarne vecine da odbrani ključne interese jedne omanje grupe ljudi koja je pustošila i kriminalizovala Crnu Goru punih trideset godina.

“A najzad smo od Đukanovića dobili i pojašnjenje da je sintagma “pećinski nacionalizam” koju su proteklih godina upotrebljavali neki drugi politički subjekti u napadima na DF, u stvari njegov autentični izum, iako je upravo predsjednik DPS-a u septembru prošle godine pozivao svoje pristalice u šumu i na ustanak”, navodi DF.

A onda su se ponovo dotakli navodnog tajnog sastanka Đukanovića i Krivokapića.

“Kada smo prekjuče u pokušaju da očuvamo jedinstvo Vlade i pomirimo premijera Zdravka Krivokapića i ministra Leposavića, doznali da su se tajno sastajali Krivokapić, Bečić i Đukanović postavili smo samo jedno logično pitanje: “o čemu ste to razgovarali? “ I nije nam jasno šta je neobično u tome da politički partneri iz većine koja podržava Vladu imaju informacije o sastancima sa političkim protivnicima”, ističe DF.

Kažu da su ubrzo počeli napadi na njih.

“Posle grubog odbijanja od strane premijera da se upoznamo sa postignutim dogovorima sa tajnog sastanka Đukanovića i Krivokapića, sljedećeg dana su otpočeli združeni napadi na DF, i to nije prvi put. Odmah su dovedeni u pitanje ponovo dogovoreni tužilački zakoni, a istovremeno se raznim manevrima izbjegava formiranje nove vlasti u Nikšiću. Dakle, na primjeru Niksića se uspostavlja neki novi, do sada nepoznati „princip” , kako bi se problematizovalo i čak dovelo u pitanje obećanje koje smo dali gradjanima da ćemo u tom gradu pobijediti i oteti ga iz ruku kriminalne hobotnice DPS-a”, navodi DF.

I pored snažne podrške Vladi, čak i pomoći da prevaziđe nepotrebne svaže i slabosti, priznaju da im je potrebna pomoć.

“Zato vjerujemo da će se one važne adrese koje su nam preporučile Krivokapića i garantovale za njegovu ispravnost, jasno odrediti i pomoći da se zavađeni članovi Vlade pomire. Svakako da nismo očekivali sukobe i svađe u vlastitoj kući, a sigurno nismo mogli ni zamisliti da se neko iz nove većine tajno sastaje sa Đukanovićem. Sa ove vremenske distance često preispitujemo šta bi bilo da su nam te poštovane adrese, kada već nisu željele da podrže nikog iz DF, umjesto krivokapića, predložile profesoricu Vesnu Bratić, doktora Vladimira Leposavića ili advokate MCP Milonjića, Krpovića, Kavarića, za koje nemamo sumnju da bi sprovodili i štitili izbornu volju građana koji su 30. avgusta prošle godine glasali protiv Mila Đukanovića”, navodi DF.

Da je, ističu, kojim slučajem neko od njih na funkciji premijera, u DF-u su uvjereni da kadrovi DPS-a ne bi zauzimali visoke pozicije u državi.

“Nedostojne izmišljotineKrivokapića o navodnim tajnim susretima glavnih žrtava progona mafijaskog režima – lidera DF- a sa Milom Đukanovićem, najbolje govore o osobi koja po hiljaditi put uhvaćena u laži, svoje razotkrivene sastanke sa šefom mafije, a koji je istovremeno i predsjednik Crne Gore, pokušava imputirati drugima. Naša obaveza i dužnost je da snažno branimo volju preko 133 hiljade glasača i tu svetu dužnost ćemo raditi časno i odgovorno bez bilo kakve kohabitacije s Milom Đukanovićem. DF nema dilemu da se vlast može vršiti i uzdignutog čela i da se ne moraju izdati ideološka i nacionalna uvjerenja, radi šverca cigareta, Majbaha i trećih sekretarica u zapadnim ambasadama”, zaključuje DF.

S.Đ.

23

avatar
1000
22
1
0
 
23
Moj NiksicMatraxPedja*RozaIstina
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Moj Niksic
Gost
Moj Niksic

Ali najjace mi je sto jos spominju Majbaha hahahahaa pa prodajte ih vise kao da Majbah kosta 10 miliona🤣

Matrax
Gost
Matrax

Sudijaaaa, bači im kost!

Pedja*
Gost
Pedja*

Koliko je Milo u pravu svedoci i ova slika.
Svaka cast za CDM.

Istina
Gost
Istina

A ima li vece mafije od vas

Boro
Gost
Boro

DF je samo konstatovao kako je upravo strani faktor uzrok Krivokapićevog zahtjeva za smjenu Leposavića.

Nevena
Gost
Nevena

Mislim da je vrlo jasno zašto Milo na primjer u DFu ne vidi demokratski kapacitet. Zato što jedino DF može da razmontirati njegov režim!

Arhitekta
Gost
Arhitekta

Zovite Kostunicu da vam pomogne.

Jovana
Gost
Jovana

Njegove riječi su dovoljna satisfakcija DFu da ne odustaje od borbe protiv kriminalnog režima Mila Đukanovića, koji je htjeli mi to da prihvatimo ili ne, nažalost još tu!

Vera
Gost
Vera

Dobro je Mandic potrcao u Beograd da gostuje u emisiji dokle god vam je Srbija bitnija od svoje zemlje tu srece nema

Lila
Gost
Lila

Vazno je da je DF “nemerljivo zadovoljan “stavom I izjavom Mila Djukanovica…..IDE na bolje …konacno I Medojevic da ne gundja..

Krik
Gost
Krik

Dok bude bilo vas iz df-a i vase politike srpskog sveta,dps nejma da brine,imaju svijetlu buducnost

Realan
Gost
Realan

Medo će to sve srediti ,nemoj da brigaš😉

monty
Gost
monty

U avion pa u Beograd,da od Vucica cujete svoje misljenje o novonastaloj situaciji…

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

To se u narodu zove “pljuni pa poliži”!

Vjernik
Gost
Vjernik

Gladan je narod eksperti! Obećali ste bolji život. Izgubismo i državu i ručak i vjeru. Što još tražite od naroda?

Peki
Gost
Peki

Jasno je da Milo pokušava preko Krivokapića da razbije novu vladu…

Andrijana
Gost
Andrijana

Kad Krivokapić prestane da prima naredjenja od DPS-a, pomiriće se vlada vrlo lako!

sasapg
Gost
sasapg

Medjunarodna, znaci Srbijanska 🙂

Roza
Gost
Roza

Opa Prizna DF da su Srbi stranci i Srbija strana država. Napokon pomak. Bravo

Cirkus
Gost
Cirkus

Ovo je cirkus, sami naprave haos pa zovu medjunarodne institucuje da ih pomire!Mada Medeni se u zadnje vrijeme umirio sto njegov obicaj nije!

Vukota
Gost
Vukota

Ooo,ovih ljudi!!!
Vazda traze da im neko sa strane pomogne🤣🤣Bruka

Boka
Gost
Boka

Tik-tak-tok!

Sasa
Gost
Sasa

Df ode u proslost,zao mi je ali takva politika moze samo da prodje u Srbiji i rs.

Send this to a friend